Stanković: Pripajanje JUGA SRBIJE Kosovu nije tema u Briselu

Lokalne vesti - Sreda 22.08.2018 - 09:06

Vranje - Pripajanje tri opštine - Bujanovca, Preševa i Medveđe - Kosovu neće biti tema na stolu u Briselu, uveren je predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković.

Zoran Stanković FOTO: N1 printscreen Zoran Stanković FOTO: N1 printscreen
Stanković je u intervjuu za televiziju N1 rekao da mu je to potvrđeno u razgovorima s međunarodnim predstavnicima i dodao da su glavni problem albanske manjine udžbenici, ali da odgovornost nije na organima Srbije.
 
- U najnovijim razgovorima koje imamo kažu da nema razmena teritorija, jer bi to povuklo lavinu ne samo na Balkanu. 
 
To su stavovi zemalja koje odlučuju i koje imaju dominantan uticaj u UN - kaže Stanković, koji je predsednik Koordinacionog tela za opštine BIjanovac, Preševo i Medveđu. 
 
Stanković je napomenuo i da su sve partije koje su bile za pripajanje ove tri opštine Kosovu, izgubile na izborima i da gube poverenje među stanovništvom u tom delu. 
 
Uoči najnovijih rundi dijaloga Beograda i Prištine, skupština albanskih odbornika iz tri opštine juga Srbije, usvojila je "Političku deklaraciju", kojom je tražila od privremenih kosovskih institucija i vlasti u Beogradu da u dijalog o normalizaciji odnosa bude uključen i, kako kažu, politički status Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe. 
 
U tom dokumentu, oni traže ista prava kao i Srbi na Kosovu i Metohiji, navodi N1. 
 
Stanković je podsetio da se radi o trećoj takvoj deklaraciji, i da su prethodne usvojene 2006. i 2013, nakon čega se, kako kaže, ništa nije desilo
 
Smatra da je ta aktivnost u političke svrhe, naročito s obzirom na to da predstoje izbori za savete nacionalnih manjina.
 
OK Radio, N1

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: