DOMAĆI “DŽABALEBAROŠI” OBARAJU REKORDE: Crnogorci ležali čak 49 sati

M. S.

21. 08. 2018. u 08:53

Na tradicionalnom takmičenju u lenčarenju četiri takmičara oborila rekord. Gosti iz Srbije nisu uspeli da se suprotstave domaćim "džabalebarošima"

ДОМАЋИ “ЏАБАЛЕБАРОШИ” ОБАРАЈУ РЕКОРДЕ: Црногорци лежали чак 49 сати

NA nezvaničnom svetskom prvenstvu u lenčarenju, održanom u Etno-selu Montenegro u Breznama u Pivi, nije bilo iznenađenja. Pobedili su Crnogorci i to sa novim rekordom, što im je uspelo "odmorom" od 49 sati u ležećem položaju.

Prošlogodišnji rekord za pola sata su nadmašili Miloš Radulović i Anđela Dendić iz Nikšića, Podgoričanka Milka Doderović i Dijana Labović iz Tivta. Svi oni su tako poneli titulu najvećeg džabalebaroša.

Domaći takmičari su bili "nemilosrdni" prema tri "protivnika" iz Srbije, koji im nisu bili dorasli takmaci, jer su odustali bez iole ozbiljnijeg otpora.

Najveće lenčuge su se nadmetale za 400 evra i robne nagrade u tolikom iznosu.

- U "trku" je ušlo 18 takmičara. Organizacija je bila vrhunska, a mi koji smo ostali postigli smo dogovor da zajedno ustanemo posle 49 sati. Nije bilo "izdaje" - kaže Miloš Radulović, koji nema ništa protiv zbog toga što ih neki nazivaju džabalebarošima. - Mi smo veliki radnici. Težak rad zaslužuje težak odmor. Samo je odlazak u toalet bio problem, ali to se psihološki rešava. Prvi dan je bilo teško, drugi dan nisam mislio na to, dok smo se trećeg dana već navikli.

Milka Doderović nije krila zadovoljstvo.

- Uživali smo, družili se, pričali viceve. Baš je bilo zanimljivo. Pošto smo oborili rekord dogovorili smo se da zajedno ustanemo i podelimo nagradu. Član sam atletskog kluba Spartanci iz Podgorice. Teže mi je bilo 50 sati ležanja od 50 kilometara trčanja. Kada se trči, može se napraviti pauza, može se popiti voda, za sve ima rešenje - kaže Milka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Čika Velja

21.08.2018. 11:25

Crnogorcima zabraniti ucesce na ovakvim takmicenjima,jer u svetu nemaju konkurenciju?!