ZVEZDA - TIM ZA SALCBURG: Trojka na turbo pogon iza Stojiljkovića! Samo jaka odbrana, samo tranzicija

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 08:30

Povratak Jovičića i mnogobrojni aduti sa klupe

Samo jaka odbrana i tranzicija“.... Dok je Crvena zvezda krčila put ka plej-ofu Lige šampiona navijači tog kluba su u šali izgovarali reči sa početka teksta i isticali da se klica Dejana Radonjića prenela i na sistem Vladana Milojevića.

Šampion Austrije je jak, iskusan, brz, ali ostavlja mnogo prostora za igru i kontranapade. U toj želji za stalnim nadigravanjem odgovorni sa Marakane vide jedinu potencijalnu slabu tačku ekipe Marka Rozea. Onda je, sasvim logično, što je Vladan Milojević odlučio da izvede na teren nikad brži vezni red. Spreman da se u deliću sekunde transformiše i iskoristi loše postavljenj austrijskog prvaka.

Izabrane vesti

Dakle, iza napadača Stojiljkovića, koji će igrati sa zaštitnom maskom, delovaće junaci iz Trnave Nemanja Radonjić i El Fardu Ben. A njihovu brzinu i snalažljivost, trebalo bi da dopuni najzvučnije ovoletošnje pojačanje. Takođe, jednako brzi - Džonatan Kafu. Poslednji zvanični meč nekadašnji Zvezdin dželat iz Ludogoreca odigrao je 20. decembra prošle godine protiv Tuluza.

Od tada nije bio u konkurenciji u Bordou, mada je odradio pripreme. Veruju na Marakani da će Kafu imati dovoljno snage da iznese sve taktičke zahteve Vladana Milojevića i uklopi se na desnom boku sa Filipom Stojkovićem.

Dakle, Kafu će istovremeno biti i veliki rizik, ali i potencijalno najveće iznenađenje Vladana Milojevića. Suvi kvalitet kaže da Brazilac može mnogo toga da donese Crvenoj zvezdi... Ako krene po zlu, izvesno je da će Milojević na klupi imati dovoljno aduta da zamaskira Kafuove potencijalne nedostatke. Kao njegove alternative za nastavak meča figuriraju Vekjko Simić, Slavoljub Srnić, pa i Ebesilo. Holanđanin je na današnjem treningu radio sa strane i nije izgledao previše raspoloženo. Da se kojim slučajem on nađe u startnih 11, verovatno bi El Fardu Ben bio pomeren na bok.

Ebisilio i Sumaila na večerašnjem treningu

Takođe, zbog snage Salcburga u postavu se vraća Branko Jovičić. On će imati zadatak da isprekida pasove Junuzovića i Hajdare ka najboljem strelcu Bikova Daburu. Prosto, moraće da odigra kao protiv CSKA u Beogradu, kada je bio konkurentan u duelima sa Golovinom.

Ostak postave je poznat. Još jedno mesto u veznom redu rezervisano je za Nenada Krstičića. Odbrana će ostati netaknuta. Dakle, Žule Stojković, kapiten Vujadin Savić, Miloš Degenek i Milan Rodić.

Mesta na klupi su rezervisana za Popovića, Gobeljića, Jovančića, Babića, Ebesilija, Simića i Pavkova.

- Pogledajte i šta o večerašnjem meču kažu Milan Dudić i Nenad Kovačević, nekadašnji igrači Zvezde...

GRAFIKA: MOZZART Sport 


tagovi

Vladan MilojevićEl Fardu BenDžonatan KafuLorenco Ebisilio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara