• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DSS se duri na SNS

Tomislav Nikolić tvrdi da je pogrešno citiran u medijima da mu je DSS politički suparnik i poziva Vojsilava Košutnicu na sastanak. U DSS-u kažu da ove nedelje nemaju vremena.

Demantujući pisanje pojedinih medija, da neće za isti sto sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Vojsilavom Košunicom , predsednik naprednjaka Tomislav Nikolić je rekao da je jutros zatražio da se sastane sa Koštunicom kako bi razjasnili nesporazume.

Razumevanje za Nikolićevo pojašnjenje iskazao je poslanik DSS-a u Skupštini Srbije Zoran Nikolić, ali ne i portparol Petar Petković.

Nikolić je u Skupštini izjavio da posle naknadnog objašnjenja lidera SNS o nesporazumu te dve stranke više ne postoji problem da DSS i SNS nastave da deluju zajednički u pravcu obaranja aktuelne Vlade Srbije i stvaranja nove, nacionalno odgovorne vlade.

On je dodao i da će kontakti, kako se saradnja dve stranke bude produbljivala, biti na sve višem nivou, pa tako i na nivou predsednika stranaka.

Međutim, portparol DSS Petar Petković ne deli mišljenje partijskog kolege:

"Ove nedelje nije moguć sastanak sa predstavnicima SNS, jer će se DSS tokom sedmice baviti svojim novim ekonomskim programom, uoči predstojeće sednice Glavnog odbora.

DSS je jasno saopštila da je za saradnju sa SNS, ali smo kao odgovor na to slušali neprestanu priču o pravljenju dvopartijskog sistema, o tome da smo politički suparnici i da su poslanici DSS dobrodošli u SNS", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

"Mi saradnju drugačije vidimo i u svakom slučaju ostaje zajednički cilj svih opozicionih stranaka da se u Srbiji što pre raspišu vanredni izbori", naglasio je on u izjavi dostavljenoj FoNetu.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić je danas na konferenciji za štampu, povodom njegovog intervjua Blicu, posle kojeg je DSS praktično prekinula saradnju sa naprednjacima, objasnio da "to što je stavljeno u naslov on nije ni rekao".

U ponedeljak sam celog dana objašnjavao šta sam zapravo rekao u tom intervjuu, zvao sam i DSS i pozvao Koštunicu da dođe, a ako treba otići ću i ja kod njih, rekao je Nikolić.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem, Nikolić je izjavio da će SNS i NS zajedno nastupiti na izborima u Boru.

On je dodao da očekuje da će im se u toj borbi, pridružiti i DSS kako bi se stvorila "pesnica koja će razbiti koaliciju na vlasti".



"Kad utanačimo sporazume, kada to učinimo onda smo jedno, jedna pesnica koja će razbiti vladajuću koaliciju", kazao je Nikolić na konferenciji.

"NS je otvorenije ušla u saradnju, a mislim da će to i DSS jer je to prirodno savezništvo, kako god DS pokuša da nas posvađa, ne bi trebalo da ima uspeha. Cilj nam je teško ostvariv - pobediti vlast koja ima sve, mi osim naroda nemamo ništa, ne možemo da odemo u Trgovište i obećamo 30, 50 ili 500 miliona koliko predsednik Srbije ponese u džepu da da". kazao je Nikolić.

Nikolić je izrazio očekivanje da će, sada kada je DS krenula u kampanju, i Koštunica shvatiti da je veoma bitno i da naprednjačko narodonjačka koalicija pokaže jaču saradnju.

Ilić, je na pitanje ko mu je bliži Nikolić ili Koštunica podsetio da NS i DSS u poslednje vreme na lokalne izbore izlaze odvojeno, ali da ih je ta odvojenost, na kojoj insitira DSS, koštala u više gradova.

"To nas je koštalo pobede u Aranđelovcu, ali njihov odbor je bio kategoričan, hoće da budu sami, slično je bilo u Kosjeriću, Odžacima, gde nam je falilo nekoliko glasova da prođemo cenzus", podsetio je Ilić i ocenio da je možda greška to što je DSS odborima prepustila da rešavaju pitanje lokalnih izbora jer to pokazuje da nemaju centralnu vlasti.

Na novo insistiranje da kaže ko mu je bliži, Ilić je rekao "bliski su mi oni koji žele promene i koji prihvataju dogovoreno i Koštunica je to prihvatio, ali ne ide u realizaciju".

Nikolić i Ilić su pozvali sve pojedince i političke stranke koje žele da se izbore za vanredne parlamentarne izbore " kako DS i njeni sateliti više ne bi uništavali Srbiju" da im se pridruže.

Prema Nikolićevim rečima koalicija SNS i NS je plod višemesečnih pregovora.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image