NOVAK PRESLIŠAO I HRVATA: Đoković posle velike borbe srušio Čilića za finale Sinsinatija

Novosti online

18. 08. 2018. u 20:06

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića 6:4. 3:6, 6:3 i plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju

НОВАК ПРЕСЛИШАО И ХРВАТА: Ђоковић после велике борбе срушио Чилића за финале Синсинатија

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je večeras pobedio Marina Čilića.

Đoković je hrvatskog tenisra pobedio sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:3), posle dva sata i 33 minuta igre.

Protivnik u finalu biće mu pobednik duela u kom će se sastati Rodžer Federer i David Gofan.

Đoković će tako imati priliku da se upiše u istoriju tenisa, kao prvi igrač koji je bar jednom podizao pehar na svakom od turnira Masters serije, kao i četiri najveća teniska turnira.

Nije briljirao Novak u polufinalu, mučio se, posebno sa servisom, trošio energiju često na prepirke sa sudijom, imao problem sa koncentracijom, ali je na kraju ipak posle dva i po sata igre uspeo da slomi otpor Hrvata i plasira se u finale.

U prvom setu Đokoviću je bio dovoljan brejk pa da povede u meču. U drugom delu nije ličio na sebe. Čilić je vezao dva brejka, imao prednost od 5:1. Novak je uspeo da vrati jedan servis gem, ali je to bilo kratkog dana, pa je odlučio treći set.

I u odlučujućem delu igre je odmah nakon brejka častio Marina sa ribrejkom, ali na sreću uspeo još jednom da mu oduzme servis i dobije meč 6:4, 3:6, 6:3. 

PRVI SET

0:1 Čilić servisom otvara meč. Hrvat osvaja prvi gem na impresivan način uz jedan izgubljeni poen.

1:1 Novak gubi prvi poen na svoj servis, ali posle toga osvaja četiri uzastopna. Dosta mu je pomogao i Čilić, koji igra agresivno na startu meča, pa onda i pravi dosta grešaka.

2:1 Najbolji početak meča za Novaka na turniru u Sinsinatiju. Srbin pravi brejk, a Čilić mu pomaže sa dosta grešaka. Obično je Đoković do sada bio taj koji je zaostajao na početku meča i za Manarinom, Dimitrovim i Raonićem. Sada je obrnuta situacija.

3:1 Imao je Čilić 0:30, ali onda Novak uzima tri poena i dolazi do gem lopte koju ne koristi. Prvi put se igralo na razliku u jednom gemu koji na kraju uzima Đoković.

3:2 Čilić ne dozvoljava Novaku da ode na dva brejka prednosti u prvom setu i tako reši taj deo igre. Marin osvaja servis gem i vrši pritisak na Srbina.

4:2 Težak gem za Đokovića, borio se sa brejk loptom Čilića, opomenom za odugovlačenje koju je dobio od sudije i na kraju uzeo važan servis. Međutim, Marin deluje dobro iako ima brejk zaostatka.

4:3 Ubedljiv servis gem Čilića bez izgubljenog poena smanjuje prednost na jedan gem zaostatka za Đokovićem.

5:3 Najduži gem u meču. Đoković je došao lako do 40:0, a onda zakomplikovao sebi život i dozvolio Čiliću da dođe do 40:40. I posle nekoliko izjednačenja Novak je dodao gas i rešio još jedan težak i važan gem.

5:4 Mogao je Novak da reši set na Marinov servis, ali Hrvat je uspeo da se izvuče i ostane u igri. Đoković u narednom gemu sevira za set.

6:4 Đoković osvaja set teže nego što rezultat pokazuje. Imao je Marin brejk loptu, ali odličan servis Srbina spasava situaciju, a onda i dolazi do prednosti.

DRUGI SET

0:1 Marin pravi duplu servis grešku na početku prvog seta. Međutim, posle toga Hrvat uzima četiri poena na dominantan način.

0:2 Brejk Čilić.. Novak je nervozan kao ni na jednom meču u Sinsinatiju do sada. Marin igra dobro iako je u zaostatku, pa je bilo za očekivati da uzme servis Đokoviću-

0:3 Marin je sam sebe ubacio u problem u ovom gemu. Dve duple servis greške i Novak je na 40:40. Probudio je Hrvat Đokovića.

1:3 Prvi gem za Novaka u drugom setu i to na impresivan način bez izgubljenog poena. I sada kreće u lov na brejk da se vrati u set.

1:4 Maratonski gem na servis Čilića. Imao je Novak i brejk loptu i veliki broj izjednačenja, ali Marin zadržava prednost u drugom setu.

1:5 Novi brejk Čilića drugi u drugom setu i čini se da je Novak već mislima u trećem.

2:5 Iznenađujuće Novak pravi brejk. Marin ser opustio mislio je da će set sam po sebi doći, pa je izgubio servis. Još smo u drugom setu.

3:5 Novak spasao dve set lopte i pritisak sada prelazi na stranu Čilića, koji će drugi put servirati za set.

3:6 Čilić ipak dolazi do izjednačenja, igraće se treći odlučujuući set.

TREĆI SET

1:0 Furiozan start trećeg seta za Đokovića. Odličan servis gem za Srbina i bez izgubljenog poena dolazi do prednosti.

1:1 Siguran servis i Čilića. Izgubio je jedan poen, ali i pored toga dominantan gem Hrvata.

2:1 Novak mnogo bolji nego u drugom setu, ali možda bolja igra nego li i na početku meča. Novi siguran servis gem Srbina.

3:1 Brejk Đoković. Novak uzima servis Marinu i na dobrom je putu da izbori plasman u finale.

3:2 Čilić uzvraća brejkom. Hrvat je lako stigao do 0:40, a onda Novak još lakše spasao tri brejk lopte. Međutim naredna dva poena osvaja Marin i vraća se u treći set.

3:3 Marin stigao do potpunog egala, nervozni Novak nije najbolje odigrao ovaj gem na servis Hrvata.

4:3 Prekida Novak seriju Hrvata i to zahvaljujući odličnom servisu što sada predstavlja ključni segment u meču.

5:3 Novi brejk Srbina, možda i ključni za plasman u finale Sinsinatija. Marinu je zadrhtala ruka što je iskusni Novak iskoistio. Prve dve brejk lopte Čilić je spasio, ali treću nije.

6:3 Novak je u finalu Sinsinatija, veliki uspeh za Srbina, koji je još jednom pokazao da ima najjaču glavu među teniserima.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (44)

Neso

18.08.2018. 23:02

VOLIO BIH DA GA NEOSVOJI JER AKO GA OSVOJI SUMLJAM DA CE VISE IMAGI MOTIVACIJE ZA TENISOM SVE JE OSVOJIO.SETITE SE ROLAND GAROSA OD TADA JE KRENULO SVE NADOLE

posmatrac iz daleka

19.08.2018. 09:23

@Neso - Daj Boze da ga osvoji i udje u istoriju tenisa i cinjeniconm da je JEDINI na planeti koji je (minimum) jedanput osvojio sve masterse i grand slemove , pa i neka tada zavrsi karijeru. Zar je to malo ??? Koliko smo mi (svaki pojedinacno) uspesni ? Da bi ga kritikovali ?

posmatrac iz daleka

19.08.2018. 09:18

@Нино Белов - Kod ovih silnih pluseva se radi o "komentatorima" koji ne znaju da su "vatreni" hrvatski navijaci. Opet ona stara; Poluznanje je gore od neznanja !!!

Marko

18.08.2018. 23:11

Čilić ako ne uzme poen na prvi servis ili ne servira as, gubi. Ukratko rečeno, tenis nije samo servis! Treba znati i igrati!

Нино Белов

18.08.2018. 23:18

Зашто сабахудину негативни коментари, па то је Нолетова изјава: Ајмо ватрени.

Чикаго

18.08.2018. 23:31

Сада је Чилић за дом спреман ! Сетите се када је пре пар година узео гренд слем, Чилић је то прослављао у Чавоглави, а гле чуда, случајно туда пролазио Томпсон, па ајд кад је ту, да запева и једну усташку њихову

milutin

18.08.2018. 23:46

I nema Novaku ravnog u tenisu! Može da svakog pobijedi kad motiv ima. Čilić je napredovao u važnim segmentima teniske igre u poslednje dvije godine, taman kad je Nole bio u padu. Ali njegov napredak još nije dovoljan da se Novaku suprostavi. I neće nikad ni biti. Sa stećom sjutra protiv RF, Nole, legendo!

milovan

19.08.2018. 11:53

@Rmm - Pa,Rmm ne bismo potencirali Hrvat pa Hrvat, da Hrvatska nije celo svetsko prvenstvo u fudbalu odigrala protiv Srbije i Stalno protiv Srbije.

Comi

19.08.2018. 00:15

Slazem se sa prethodnim komentarom,, nevezano od tenisa jako neukusno zvuci u svakoj drugoj recenici govoriti Hrvat i Srbin. . Ja sam Srbin iz Beograda i naravno Djoletov navijac ali to mi jako bode oci, vrlo prizeman nacin komentarisanja. Djoletu svaka cast i srecno u finalu verovatno protiv Federera.

rale

19.08.2018. 08:45

@Comi - Comi srbine-Čitaj malo Hrrrvatsku štampu i komentare,pa ćeš videti ko su rasisti.Srrrrrbendo.

modi

19.08.2018. 09:58

@Comi - zasto bi ti to bolo oci ?to neradi samo srpski komentatori i novinari to tako rade svetske televizijenarocito na tenis.evo veceras prebaci se na bilo koji strani kanal pa ces se sam uveris.na kraju krajeva meni je bas bas kul,

Comi

19.08.2018. 18:58

@Comi - Tako je Rale, pa treba i mi da budemo ista iskompleksirana ...a kao i oni ?

Comi

19.08.2018. 19:14

@Comi - Rale, zaboravih Srbine se pise VELIKIM slovom a ono citaj malim - Srrrbeendo! Obrazovanje je jce oruzije od utoke.

arsa

19.08.2018. 01:20

Cilic i Novak su prijatelji,zajedno treniraju i sparinguju.isticanje porekla je sramotno i izazivanje rasne mrznje,cemu to ako onaj koji to napise nije i sam nacionalista.ako su oni to ne moramo biti i mi.posle nam je drugi za sve kriv a sami smo jos gori a vi novinari samo dolivate ule na vatru.mozda vam je to i cilj ?

Истом мером

19.08.2018. 18:14

@arsa - Тако је Арсо. Одличан ти тај Анти српски став, немој да будемо као они. А они нас уништавају 100 година, а ми ћемо само поносно да ћутимо , да не будемо као они. А шта ми Срби од тога имамо ? Осим што нас је 2 милиона мање због тих истих хрвата !! .. према њима само истом мером. А кад може и дупло.

Kažu

19.08.2018. 07:09

Hrvatska mlada košarkaška reprezentacije U16 po četvrti put postala prvark Evrope i to u Novom Sadu!

Stanisavljevic Slavko sarplaninac

19.08.2018. 08:02

Novak Djokovic ima veliku sansu da najzad osvoji i Sinsinati,gde je cak 5(pet)puta gubio u finalu.To je jedini turnir iz serije 1000 koji mu nedostaje da bi kompletirao i usao u istoriju tenisa.Ali i na drugoj strani je teniser motivisan da pobedom dostigne Rafaela Na.dala u broju osvojenih masters turnira. Rodjer Federer igra kao pravi majstor,pobedjuje igrace daleko mladje od sebe ali ovoga puta i Novak ima veliki motiv.Ja mu od sveg srca zelim uspeh,pobedu i neka bude"sa stitom ili na njemu".

adolfo

19.08.2018. 08:58

sada ce svi hrvati ,kolindra ,modric vatreni momcadi i tompsom da cestitaju novaku za pobedu. glavno da je pobedio poluhrvat

posmatrac iz daleka

19.08.2018. 09:14

"NOVAK PRESLIŠAO I HRVATA". Zasto mora da se ponasamo i pisemo kao oni, Nole je (navodno) preslisao ali sa dosta napora i Marina Cilica. Cilic jeste Hrvat, po rodjenju, ali je u Sinsinetiju igrao TENIS sa Noletom. Treba da se radujemo i u sporskom duhu proslavimo plasman naseg Noleta u finale ovog mastersa. To treba da bude poenta cele price, obzirom na proteklih godinu i po dana noletovih muka i zdravstvenih problema. Eh pa sada nemojte da objavite ovo,