• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najdžel Kenedi opet u Beogradu!

Izvor MONDO/Tanjug

Slavni violinista u oktobru otvara festival u Centru "Sava"!

 Najdžel Kenedi koncert u Beogradu BEMUS Izvor: MONDO/Petar Stojanović
Izvor: MONDO/Petar Stojanović

Vrhunski britanski violinista, Najdžel Kenedi, održace spektakularni koncert pod nazivom "Od Baha do Geršvina" 10. oktobra na sceni Centra "Sava" na otvaranju 50. BEMUS-a.

Povezane vesti

 Nakon višedecenijske karijere pune milionskih tiraža i vodecih svetskih nagrada, Kenedi je stekao reputaciju kao jedan od vodecih svetskih virtuoza.

Znate li za koga Najdžel navija?

Izvodio je muziku najšireg repertoara, od klasicnih kompozitora do Hendriksa, nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za Britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajuci sa vodecim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u karijeri Najdžela Kenedija. Vanvremenski standardi kao što su numere "Summertime", "They Can't Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" obradeni su u Kenedijevom neponovljivim stilu i zanosu na albumu "Kennedy Meets Gershwin", objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rodenja.

Popularni violinista pred koncert u Beogradu kaže da se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka.

"Kroz fuziju džeza i klasicne muzike, prekrasne melodicne uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima," kazao je Kenedi.

Jubilarni 50. BEMUS održace se od 10. do 20. oktobra.  Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupace istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstavice se i mladi umetnici. Karte za ovaj koncert se mogu nabaviti po cenama od 1.200, 1.900, 2.700 i 3.500 din.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE