Pričala mobilnim od Vuka do Skadarlije

S. B. M.

17. 08. 2018. u 11:05

Vozač tramvaja na liniji 5 prekršio zakonske propise. GSP: Upotreba telefona zabranjena, kazna za koleginicu

Причала мобилним од Вука до Скадарлије

Vozi tramvaj i telefonira

IAKO žene važe za savesne vozače koji se drže propisanih pravila, ponašanje zaposlene u GSP za komandama tramvaja na liniji 5, juče je šokiralo sugrađane koji su se našli u tom vozilu.

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak žene vozača šinskog vozila koja razgovara mobilnim telefonom, i to od Vukovog spomenika do Bajlonijeve pijace. Sve vreme dok je upravljala tramvajem, pričala je telefonom, držeći aparat u desnoj ruci, a u jednom trenutku je čak putnika koji je stajao do kabine zamolila da bude tiši, kako bi čula sagovornika s druge stane telefonske linije!

Jedan od putnika skrenuo joj je pažnju, zamolio je da poštuje propise i živote svih putnika u tramvaju, i da ne razgovara telefonom u toku vožnje.

- Više volim svoj život nego vaš - kratko je odgovorila zaposlena u GSP.

IZ GSP navode da je upotreba mobilnog telefona i telefoniranje u toku vožnje strogo zabranjeno.

- Unutrašnja kontrola će sprovesti istragu kako bi utvrdila koji vozač je načinio prekršaj - navode u ovom saobraćajnom preduzeću. - Zatim ćemo sprovesti disciplinski postupak, a u zavisnosti od toga koliko prekršaja ima, može da uslede opomena, destimulacija, odnosno smanjenje plate i naposletku otkaz.

Foto M. Labudović

ČESTE PRIJAVE

Iz GSP podsećaju da se najveći broj prijava sugrađana odnosi na vozače koji telefoniraju tokom vožnje. Unutrašnja kontrola u Gradskom saobraćajnom redovno kontroliše rad svih zaposlenih kada su u pitanju saobraćajni propisi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mišo

17.08.2018. 11:20

To što voze tramvaje i razgovaraju i nije toliko opasno koliko vozači u "20" em je uska ulica takoreći za jednosmerni saobraćaj ,nema trotoara za pešake a šleperi voze građevinski materijal a da bar ne polaze sa početne stanice po nekom svom redu vožnje ali smo se mi putnici na to već priučili .

emilija

17.08.2018. 12:12

Nije to nista. Jedan je, iz Gaga tursa, pricao od Zlatibora do Uzica. Srecom da je vozio sporije, zbog kolone. Malo kasnije ga je opet neko pozvao, ali su putnici reagovali

Srdjan Nedic

17.08.2018. 12:23

Нема ништа горег него кад се још прави важна говорећи да више поштује свој живот. Мрзим то наше паметовање и понижавање других.

Jazz Ba

17.08.2018. 12:27

Треба прескочити све опомене, дестимулације...Једина казна је отказ и то по кратком поступку.

samo se stavi

17.08.2018. 13:49

blutut košta oko 500 dinara i samo se stavi u uvo. ako ona nema pare ja ću da joj kupim i odnesem.

ZZZ

17.08.2018. 19:27

Neka ta vaša kontrola proprati vozače 49- ke. pa oni kao da rade na informaciji BAS.