Vulin: Zaustaviti širenje velike Albanije

Tanjug

16. 08. 2018. u 14:06

Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša vojska, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

Вулин: Зауставити ширење велике Албаније

Foto Tanjug

BEOGRAD - Nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, a naša pozicija i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biće jača u onoj meri u kojoj bude jačala i naša vojska, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i naveo da se on već jasno i glasno izjasnio za razgraničenje.

"Smatram da treba zaustaviti širenje 'velike Albanije', najopasnije političke ideje na prostoru Balkana. 'Velika Albanija' znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila", upitao je Vulin.

On je na Televiziji Hepi rekao da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svedoči i izjava nemačke kancelarke Angele Merkel.

PROČITAJTE JOŠ - I Evropa priziva "veliku Albaniju"

"Oni hoće nezavisno i celovito Kosovo. Vučić se drznuo da uđe u borbu i da im kaže da to Kosovo nije ni nezavisno, a da ne sme da bude celovito, da ne može da bude tako. On ima tu hrabrost, a svi su protiv njega. Najveći broj svetskih sila jesu protiv njega, i protiv ovakvih ideja", naglasio je Vulin.

Kaže i da najveće svetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu, jer razgraničenje na KiM bi značilo da NATO agresija nije bila po pravu i pravdi i da na taj način priznaju da je ta agresija bila akt nasilja, pravnog i svakog drugog. Prema njegovim rečima, to bi značilo da priznaju i zločine na KiM i da za njih neko mora da odgovara i da bude kažnjen.

"Mi smo u jednom političkom i istorijskom trenutku kada možemo da pomognemo nekome ko menja istoriju, mislim na Vučića, a možemo i da mu odmognemo. Svako od nas će stajati pred istorijom. Ja verujem da je ovo obnova srpske državnosti i zaustavljanje širenja 'velike Albanije' i zato ću činiti sve da pomognem", zaključio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

Nislija.

16.08.2018. 14:11

Pa kako zaustaviti kad su nalogodavci SAD Engleska Nemacka i Francuska glavni igraci. Albanija je samo pion u toj igri.

Maša

16.08.2018. 14:18

Neodgovara ni Evropi širenje Albanije i sve što ide uz to.Nadam se da to neće dozvoliti.

ivan

16.08.2018. 14:20

Svaka čast Vučiću na smelosti da se bori,kad je većina svetskih sila protiv njega i za neko Nezavisno Kosovo.Zato svi gradjani moraju biti složni i dati mu punu podršku.

Ђорђе С.

16.08.2018. 16:02

@Pjer - Заборавио си одредбу Р1244 - повратак прогнаних Срба! Нису сви про

Moravac

16.08.2018. 16:41

@Pjer - Ne samo na severu, već svuda gde imaš ima. Šta znaci “prihvatiti realnost”?! Pa, to je i ‘41 rekao narod, sto ne bi i sada? Prvo Vučić, Dačić, Vulin, sa decom, pa onda ostala populacija. Do kraja, za otadžbinu!

repus

16.08.2018. 16:29

@sanja - ne prestavlja velika albanija nama opasnost nama naj vecu opasnost prestavljaju naši politicari kada god smo mi seljaci ratom odbranili srbiju naši politicari su je genocidno desetkovali ni jedan zlocin niti okupacija nije odnela toliko žrtava kao naši politicari koji su bili na vlasti devedesetih pogledajte groblja po srbiji I datume na spomenicima a naša draga spc cutli cuti

Косовка

16.08.2018. 14:47

А како зауставити? Сталним повлачењем под притисцима великих сила ("компромисима", "поделама", "разграничењима")? Исељавањем српског становништва изложеног тортури, претњама и насиљу? Као 1913, када смо српске градове у данашњој северној Албанији, које смо уз огромне жртве ослободили од Турака, предали као наш прилог ширењу велике Албаније? Или ћутањем на опструкцију повратка Срба прогнаних од стране комунистичких и демократских снага ("братство и јединство", "добросуседски односи"), као 1945?

Igor

16.08.2018. 15:02

Velika Albanija može veoma da ugrozi bezbednost čitavog Balkana, zato ne bi trebalo da se dozvoli da se Albanski san ispuni.

Nenad Stanimirović

16.08.2018. 15:09

Leka Ranković je imao dobar plan da reši problem sa KiM koji je tiho počeo da bukti za vreme Tita. Drug Tito ga je odmah smenio i prikrivao problem. Devedesetih se borilo ratom umesto diplomatskim sredstvima, dvehiljaditih vlasti se tajno od naroda zalagale za nezavisnost KiM. Danas se vlast bori da sačuva KiM u teskim uslovima zbog posledica prethodnih garnitura vlasti.

prellee

16.08.2018. 15:37

Ovaj Vulin griješi ako msili da Srbija treba da zaustavi veliku Albaniju.Tako je i car Lazar htio zaustaviti Turke na Kosovu.Okupio sve svoje vojvode i druge vladare i odveo na Kosovo, da zaustave silu.Na kraju izgubiše svi glavu,Srbija ostade bez starješina i nismo se mogli oporaviti 500. g.Sila je to bila i tu silu su treballi Ugari ili Austrijanci da zaustave. Prema tome,Albaniju trebaju zaustaviti VELIKI a ne Srbija.Samo se razgraničiti i gledati svoja posla. Prolaz slobodan što se tiče nas.

Професор Атлагић

16.08.2018. 15:38

Да зауставимо Велику Албанију тако што ћемо да им дамо Косово?!! Ако је и до човека са тетком у Канади, много је.

Pera Detlić

16.08.2018. 16:54

Ko da zaustavi širenje velike albanije???, eu, nato, pa oni su to i planirali, boli njih briga albanija da bude sve veća a, srbija manja, to je strategija, jedini spas su RUSI,

Atom2

16.08.2018. 17:00

gospodine Vuline lako cete zaustaviti sirenje albanskog stanovnistva u dva poteza: potez prvi"uvecajte SRPSKOJ majci koja radja SRPSKU decu materinski dodatak,amajka koja rodi 3 ivise deteta penziju kao nekog poslanika.Drugi potez:Zabraniti prodaju Srbske imovine albancima i da ne moze da je uknjizi kao svojinu i t je kraj sirenja siptarizma

Vatro Marx

16.08.2018. 18:49

Vi koji ste obecali da cete ispuniti vasaobecanja, sta sada pomoc. Na sledecim izborima bice ista situacija obecanj samoonecanja.

Анти Антифа

16.08.2018. 19:45

СнС никако да скапира да млади људи хоће србску државу а не вашу мултикултурну Srbiju

Ђорђе С.

17.08.2018. 12:57

@Pjer Заборавио си одредбу Р1244 - повратак прогнаних Срба! Нису сви продали имовину и нису сви (плански?) добили станове и посао у остатку Србије. Има их још у избегличким камповима!