NAJAVA DANA (četvrtak, 16. avgust): Partizan čeka Nordsjiland… Nole nastavlja boj u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 5min | čet. 16.08.18. | 08:05

Pre nego što se latite današnjih tipovanja, pogledajte šta o najinteresantnijim parovima dana ima da kaže naša statistička analiza

8148: N. ĐOKOVIĆ – G. DIMITROV, 20.35
(Tenis, ATP Sinsinati)

Tvrd protivnik je Grigor Dimitrov, zna to i naš neumorni Novak koji ga je pet puta uzastopno savladao. Nije bilo problema u junu, kada je srpski as za sva vremena na travi u Londonu slavio sa 2:0 u setovima. Sada je međutim situacija delimično izmenjena. Novak nastupa na tvrdom terenu, pa pošto period privikavanja na ovakvu podlogu još uvek traje, moglo bi biti napeto. Naravno, postoji velika šansa da naš teniser, trenutno 10. na svetu, savlada peti reket ATP sveta.

Izabrane vesti

6502: PARTIZAN – NORDSJILAND,20.30
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Partizan je minule sedmice u Danskoj, uradio ono što je malo ko od njegovih navijača očekivao, savladao Nordsjiland 2:1 i u rezultatskom smislu obezbedio spokoj pred revanš. Zoran Mirković će posle dva gostovanja predstaviti u Humskoj poslednjeg letnjeg novajliju Gorana Zakarića, koji je bio bio među najboljim pojedincima u Danskoj. U špic će se vratiti Rikardo Gomeš, a iza njega, osim Zakarića, verovatno će se pojaviti Pantić i Janković. Sa fudbalsko – kladilačkog aspekta, bitno je znati da je Nordsjiland osam primljenih golova od početka sezone, na ukupno deset zvaničnih utakmica, pet primio u završnih pola sata.

6505: HELSINKI – OLIMPIJA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Olimpija u Finsku dolazi posle ubedljive pobede od 3:0 u Ljubljani. Slovenci inače imaju loš učinak na Evropskim gostovanjima ali ovo je ozbiljna prednost i za mnogo jače timove od Helsinkija. Finci su od 12 utakmica na svom terenu u ovim kvalifikacijama izgubili samo dve, dobili šest i četiri puta igrali nerešeno. Očekuje nas u svakom slučaju otvoren meč.

6508: ZENIT - DINAMO MN, 19.00
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Dinamo je u Minsku izgleda završio posao. Gostovanje Zenitu posle demorališuće pobede u prvom susretu od 4:0, deluje kao tričava formalnost za Dinamo koji je dibio poslednjih šest utakmica u nizu, a uz to valja znati da su poslednja tri evropska meča ovog tima prošla u 4+ maniru. Zenit će morati da napadne, ali slabe su šanse da domaći nešto više i urade, budući da im je neophodna hrpa golova, kako bi anulirali ono što ih je snašlo u gostima.

6516: ŽALGIRIS – SEVILJA, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Litvanci mogu biti zadovoljni ishodom gostovanja u Španiji gde su izgubili minimalnim rezultatom. Ovakav rezultat posledica je izrazito defanzivnog pristupa u igri, a identičnu taktiku nema sumnje primeniće i u Viljnusu. U svakom slučaju su bolje prošli od mađarskog Ujpešta kojem je Sevilja u dva navrata dala sedam golova. Sve osim još jedne pobede Španaca bilo bi svojevrsna senzacija.

 6511: MAKABI T.A. – PJUNIK, 19.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Prethodni susret ovih timova bio je „uspavanka“ bez golova. Od prošlog avgusta jermenski Pjunik je od ukupno 19 gostovanja u svim takmičenjima dobio samo tri. S druge strane Makabi je eliminisao Ferencvaroš i Radnički upravo zahvaljujući boljem izdanju na domaćem terenu. Veće iskustvo Izraelaca, i pomenuta prednost igranja kod kuće trebalo bi da prevagne u ovom slučaju.

6521: LASK – BEŠIKTAŠ, 19.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Poraz od 1:0 u Istanbulu Austrijancima uliva nadu da mogu da naprave iznenađenje u Lincu. Ono što svakako nije dobro jesu njihove igre u Bundesligi gde su posle dva kola osvojili samo bod. Istina, kod kuće su savladali norveški Lilstrom sa ubedljivih 4:0, ali Bešiktaš je ipak puno ozbiljniji protivnik. I pored činjenice da je na 23 gostovanja u Ligi Evrope samo tri puta sačuvao mrežu, ubojiti napad je ono što Turski tim čini apsolutnim favoritom kada je ovaj par u pitanju.

6523: BAZEL – VITESE, 20.00
(Fudbal, Liga Evrope, Kvalifikacije)

Bazel je na gostovanju u Holandiji došao do minimalne, ali vredne prednosti. Vitese će u Švajcarskoj morati da se otvori, napadne, a slaba će valjda biti od toga ukoliko Bazel na domaćem terenu preuzme inicijativu, koju činjenično nije imao na prvom susretu. Pre tipovanja, valja znati da je na prvom meču odnos udaraca u okvir gola iznosio 6-3 u korist večeras gostujućeg tima. Ako se i u revanš susretu ponovi ista umrtvljenja igra, ne bi trebalo očekivati previše golova ni sada.

6501: BRONDBI - SPARTAK S, 20.00
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Brondbi je u prvom meču savladao na Marakani savladao subotičke Golubove sa 0:2. Nakon toga, Danci su u domaćem prvenstvu poraženi od Kopenhagena, što dokazuje da umeju da se umore i budu ranjivi. Spartak će od svega toga videti slabu vajdu, nastavi li sumoran niz od pet poraza na minulih pet utakmica. Poslednji su doživeli od svakako moćnije Zvezde sa 3:0, a pre toga, odnosno pre meča sa Brondbijem od njih je bio bolji i Proleter sa famoznih, i dobro zapamćenih 0:4 u Superligi Srbije.

6527: FCSB – HAJDUK, 20.30
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Splićani nisu iskoristili, ali nisu ni upropastili svoje šanse na domaćem terenu. Sa FCSB-om su igrali 0:0. Sada se mora sve rešiti, s tim što su Rumuni ovoga puta oni koji će diktiratri tempo, koji ih je na minulih šest utakmica doveo u poziciju neporaženog tima na evropskim i domaćim terenima. Hajduk je dve HNL utakmice s Rjekom i Lokomotivom rešio sa 1:1, što će reći da je ekipa uz susret sa FCSB-om vezala tri X susreta. Treba znati i da su Rumuni na prvom susretu imali veći posed lopte, ali da je Hajduk bio tim sa više šansi.

6528: FAJENORD – TRENCIN, 20.30
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Slovacima svaka čast! Oni su demolirali Fajenord u prvoj utakmici sa 4:0, i po svakoj logici obezbedili plasman za dalje. Fajenord će ih ugostiti, a da je reč o jednoj sada već debelo umornoj ekipi, govori i njihov poraz u Holandiji od 2:0. Izgleda da ih je finale Superkupa Holandije sa PSV-om debelo umorilo, pošto je Fejnord upravo nakon penala u toj dobijenoj bici, krenuo na Trencin koji se pokazao kao tvrđi orah nego što su ga zamislili.

6531: BARNLI – BAŠAKŠEHIR, 20.45
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Barnli je u Turskoj ostavio sve na početku, pa će 0:0 iz prvog meča, pokušati u da na svojoj travi pretvori u prednost. Englezi su nakon toga, takođe bez pogodaka odigrali prvo kolo Premijer lige protiv Sautemptona. Pošto su četiri od pet minulih utakmica završili u X maniru, domaći fudbaleri deluju kao majstori za iste. Ipak, sa Aberdinom se nije moglo remizirati za nastavak Evropskog puta, pa je 3:1 palo tek u drugom produžetku revanš susreta. Englez se sada nadaju da će im i 90 minuta biti dovoljno protiv Bašakšehira koji ne igra toliko loše.

6533: RIJEKA – SARPSBORG, 20.45
(Fudbal, Liga Evrope, kvalifikacije)

Iks Rijeke u prvom meču sa Sarpsborgom nastavljen je identičnim ishodom sa Hajdukom koji takođe juri evropske trenutke sa FCSB-om. Pošto je Rijeka neporažena od maja, deluje da će s ponosom pokušati da očuva rejting svoje nepobedivosti protiv Norvežana koji su poslednji put poraženi od Sent Galena u kvalifikacijama za Ligu Evrope sa 2:1. Mogao bi ovo biti tvrd meč, s obzirom na izjednačen odnos snaga na prvom susretu.

FOTO: MN Press
 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara