Meseci prolaze, a od istrage ubistva ništa

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre sedam meseci u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2018.

07:11

Meseci prolaze, a od istrage ubistva ništa
Tanjug, Dragan Kujundžiæ, arhiva

Njegove stranačke kolege ukazuju da se i dalje ne zna ko je to učinio.

Funkcionerka GI SDP Ksenija Božović rekla je agenciji Beta da od istražnih organa, tužilaštva i kosovske policije nisu dobili nikakve detalje dokle se stiglo sa istragom ubistva.

Ona je kazala da uvek izostanu odgovori nadležnih na njihove poziv i insistiranja o toj temi.

"Imamo osećaj da se stvara situacija da nekako to ode u zaborav. Mi iz Građanske inicijative SDP poručujemo da nećemo to dozvoliti, da ćemo svakodnevno postavljati pitanje vlastima u Beogradu, međunarodnoj zajednici i Prištini, da moraju da odgovore na pitanje ko je ubio Olivera Ivanovića", rekla je Božović.

Oliver Ivanović (1953-2018) ubijen je ujutru 16. januara ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici iz automobila u pokretu. Predstavnici vlasti iz Beograd i Prištine izjavljivali su ranije da postoje određene informacije i pomaci u istrazi, ali rezultata istrage još nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: