Srbija pobedila i Mađarsku

Reprezentacija Srbije u mini fudbalu pobedila je Mađarsku sa 1:0 u trećem kolu grupe D na Evropskom prvenstvu u prestonici Ukrajine Kijevu. Jedini gol za našu reprezentaciju postigao je Ivan Štokić u 14. minutu.

Mađarska je trećeplasirana ekipa sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva koje je održano u Češkom Brnu, a naša selekcija ostavila je mnogo bolji utisak.

Briljirao je Čedomir Tomčić koji je organizovao sjajne napade našeg tima zajedno sa Veselinom Guberinićem.

Odbranom su sjajno komandovali Đorđe Celin i Nemanja Crnoglavac, kao i golman Marko Daković koji je odlično branio i na ovom meču.

Srbija je gol postigla na vreme, posle lepe akcije u 14. minutu, kada je Štokić, posle asistencije Čedomira Tomčića, postigao već treći gol na Evropskom prvenstvu u Kijevu za ispostaviće se konačnih 1:0.

Do kraja utakmice, u poslednja dva minuta naš tim igrao je i sa igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen stameni Đorđe Celin, ali je naša odbrana izdržala do kraja, tako da je Srbija zabeležila i drugu pobedu na prvenstvu.

U prvom kolu naše grupe D Srbija je deklasirala Tursku sa 5:1, dok je naš tim u drugom kolu remizirao sa aktuelnim svetskim prvakom Češkom 1:1.

Na tabeli naše grupe D Srbija je sa sedam bodova na deobi prvog mesta sa Češkom. Naš tim dao je sedam a primio samo dva gola, dok su Česi postigli 10 a primili pet pogodaka.

Tabela posle trećeg kola grupe D:

1. Češka - 7 bodova

2. Srbija - 7 bodova

3. Madjarska - 6 bodova

4. Azerbejdžan - 3 boda

5. Turska - 0 bodova

Do kraja grupne faze Srbiju u četvrtak očekuje i utaknica sa Azerbejdžanom koja se igra u četvrtak od 18:00 časova.

U slučaju pobede naša ekipa će se prvi put plasirati u četvetfinale Evropskog prvenstva.

Na prethodna tri nastupa Srbija je najbolji plasman ostvarila prošle godine na Evropskom prvenstvu u Češkoj, kada smo u Brnu ispali u osmini finala od Rumunije sa 4:1.

Na prvenstvu u Kijevu nastupa ukupno 20 nacionalnih timova, a po dve najbolje reprezentacije iz četiri grupe plasiraće se direktno među osam najboljih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво