Tramp uvredio premijera Crne Gore 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića „kreštavom propalom kučkom“ nakon objave videa sa prošlogodišnjeg samita NATO, navodi u svojoj knjizi bivša asistentkinja u Beloj kući Omarosa Menigolt Njumen.

Ona u svojoj knjizi „Van kontrole“ navodi da je Trampa nakon što se pojavio video na kojem se vidi da je odgurnuo Markovića pitala: „Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio“?

„On je samo kreštava propala kučka“, odgovorio je Tramp, tvrdi Njuman, objavio je Hil, prenosi Sputnik.

Knjiga je objavljena u utorak, a posvećena je periodu koji je bivša učesnica Trampovog rijalitija „Šegrti“ provela u Beloj kući, gde je dobila otkaz u decembru prošle godine.

Američki predsednik suočio se sa kritikama i kada je nedavno Crnu Goru okarakterisao kao malenu zemlju sa veoma snažnim ljudima koji bi mogli započeti treći svetski rat.

U intervjuu za Foks njuz, Tramp je govorio o funkcionisanju i finansiranju NATO, a na pitanje novinara zašto bi njegov sin išao da brani Crnu Goru, Tramp je kazao da se i sam to pita.

Crna Gora je mala država sa veoma snažnim ljudima. Možda će postati agresivni i čestitam – u Trećem svetskom ratu smo, kazao je Tramp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari