Bulevar oslobođenja: Poznati razbojnik ubijen u parkiću? (FOTO)

Z. U. - S. M.

15. 08. 2018. u 09:06

Na beogradskoj opštini Voždovac jutros pronađeno telo Marka Eleka (31) u lokvi krvi. Na mestu zločina bila čaura od metka, ali ne i oružje kojim je usmrćen

Булевар ослобођења: Познати разбојник убијен у паркићу? (ФОТО)

Policija na mestu gde je pronađeno telo Foto P. Milošević

TELO Marka Eleka (31) pronađeno je jutros u lokvi krvi u Bulevaru oslobođenja, kod broja 128, na beogradskoj opštini Voždovac. Okolnosti smrti još nisu poznate, ali se sumnja da je reč o ubistvu. Tokom uviđaja pronađena je čaura od metka, ali ne i oružje!

Mrtvog mladića, u parkiću su prvi primetili prolaznici koji su krenuli na posao. Alarmirali su Hitnu pomoć i policiju.

- Poziv smo primili u 5.45, i rečeno nam je da jedna osoba sa povredom glave leži bez svesti na stazi na dečijem igralištu - kažu iz Hitne pomoći. - Ipak, kada je ekipa stigla, mogla je samo da konstatuju smrt. Pošto je bilo mnogo krvi, lekari nisu pomerali telo, pa nisu mogli da pretpostave da li je reč o povredi zbog vatrenog ili hladnog oružja.

Ipak, tokom policijskog uviđaja, pored Eleka je pronađena čaura. Brojni inspektori češljali su teren satima kasnije i ispitivali stanare okolnih zgrada kako bi utvrdili da li je neko od njih nešto video ili čuo. Komšije iz solitera ispred kog se dogodio zločin su u šoku. Ipak, niko od njih nije znao šta se dogodilo u cik zore.

- Ovde se stalno skupljaju dileri i narkomani, iako je ovo dečiji parkić, a ulica prometna - kaže jedan od žitelja čiji stan gleda na park u kome se ubistvo dogodilo. - Osim u parku, dileri se sa mušterijama nalaze i kod ulaza u zgrade, pošto je ovde kao u lavirintu i ima nekoliko prolaza i mesta da se sklonite od pogleda drugih ljudi.

Prema saznanjima "Novosti", Elek je nedavno izašao sa višegodišnje robije. Nije bio povezan ni sa jednom "jačom" ekipom, već je slovio za vođu razbojničke bande.

- Marko je iz zatvora izašao pre nekoliko meseci - navodi naš sagovornik iz MUP. - Iza rešetaka je proveo skoro 11 godina. Prvi put je uhapšen 2006. zbog serije razbojništava i određen mu je pritvor. Tada je osuđen na tri godine zatvora, ali je do pravosnažnosti presude pušten na slobodu. U međuvremenu smo ga opet uhapsili.


Operativci Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata PU Beograd uhapsili su tog novembra 2007. godine petočlanu bandu osumnjičenu za devet razbojništava u kladionicama, apotekama, kafanama...

Njihov plen je tada procenjen na više stotina hiljada dinara. Pali su skoro na delu, odnosno odmah posle pljačke kladionice "Premijer". Tada su oteli 108.000 dinara.

Priveden je Elek, kao vođa bande, i četvorica njegovih saučesnika -

Jasmina B., Nemanja K., Mitar B. i Boris M. Gotovo niko od njih nije bio stariji od 20 godina.

Policija sada pokušava da utvrdi ko je imao motiv i zašto da naudi Eleku, odnosno kome je on to uspeo da se zameri za ovo kratko vreme po izlasku iz zatvora. Nagađa se da ga je neko tokom noći namamio da izađe, odnosno da je dogovoren sastanak. Ne isključuje se mogućnost da je Elek taj koji je bio naoružan, ali da je došlo do sukoba i da mu je oružje oteto.


MODUS PLjAČKI

ELEKOVA banda imala je svojevrsni način "rada". Do tipovanog objekta dovezli bi se automobilom. Dvojica bi ušla unutra i potrošili nešto malo para na aparatu u kladionici ili za kupovinu robe manje vrednosti, samo kako bi izvidili situaciju. Kada bi procenili da je vreme za akciju, pozvali bi ostale. Elek i Nemanja K. stavljali su fantomke, navlačili dukserice i uzimali pištolje, koje su krili u vozilima. Utrčavali bi u kladionicu, kafanu ili apoteku i otimali pazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

misa tumbas

15.08.2018. 22:04

pukli smo ko drzava skroz... bre u neka sretna vremena bi se " pucacu" dala nagrada za ovako nesto a danas ni metak da mu plate