Najnovije vesti
Vesti Svet
"LETEO SAM 30 METARA U AUTOMOBILU" Bivši golman još ne veruje kako se iz katastrofe u Đenovi izvukao BEZ OGREBOTINE

"LETEO SAM 30 METARA U AUTOMOBILU" Bivši golman još ne veruje kako se iz katastrofe u Đenovi izvukao BEZ OGREBOTINE

Čudo je da sam preživeo, moj automobil je odleteo 30 metara, pa se zaglavio - rekao je David Kapelo, bivši golman Kaljarija i jedan od preživelih koji se u trenutku rušenja nadvožnjaka nalazio na njemu.

Đenova, most Foto: LUCA ZENNARO / EPA;
Đenova, most

Tridesettrogodišnjak je automobilom prelazio italijanski vijadukt "Morandi" kada se konstrukcija srušila.

- U tom trenutku padala je kiša i munje su sevale. Išao sam ka Đenovi i bio sam na nadvožnjaku. Pravo je čudo da sam živ. Prvo sam čuo buku, a onda se sve srušilo. Moj automobil je leteo 30 metara i onda se zaglavio među ruševinama. Neverovatno je to, nemam ni ogrebotinu. Često prelazim taj nadvožnjak, on je jedan od najprometnijih u zemlji. Video sam kako se put raspada preda mnom i bio sam u šoku. Nije mi jasno kako je moj automobil ostao u jednom komadu - rekao je Kapelo, a piše italijanski "Skaj TG24".

Prema poslednjim informacijama, u rušenju nadvožnjaka kod Đenove stradalo je najmanje 35 osoba, ali se strahuje da su mnoge žrtve zarobljene ispod ruševine u svojim vozilima, te potraga i dalje traje. Među žrtvama je i jedno dete. Italijanska policija je navela da je pet povređenih osoba u bolnici i da su u ozbiljno lošem stanju.