TRANSFERI (14. avgust): Čerišev - potpisano! Gudelj i Kvarežma biće Lavovi, Marselo o Juventusu! Pjanić - odbijeno! Enzonzi na četiri godine

Vreme čitanja: 13min | uto. 14.08.18. | 23:23

Ispratite dešavanja sa transfer pijace uživo na portalu MOZZART Sport. Letnja pijaca u Italiji zatvara se 17. avgusta...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

Denis Čerišev je novi fudbaler Valensije - opširnije OVDE
Lućano Spaleti produžio ugovor sa Interom - opširnije OVDE
Milan je potvrdio da je iz Čelsija na pozajmicu doveo Tjemuea Bajakoka - opširnije OVDE
Juventus je odbio 60.000.000 evra vrednu ponudu za Miralema Pjanića – opširnije OVDE
Stiven Enzonzi biće novo pojačanje Rome – opširnije OVDE
Propao plan Atletik Bilbaoa da dovede Mikela Ojarzabala – opširnije OVDE

Samu Kasteljeho seli se u Milan, a Karlos Baka u Viljareal - opširnije OVDE

Izabrane vesti


To bi ipak bilo to za večeras... Laku noć, a druženje nastavljamo u sredu sa novim informacijama…

22.30 - Poslednja informacija za večeras stiže iz Italije. Transfer guru Đanluka di Marcio objavio je da je Juventus odbio ponudu Pari Sen Žermena za Aleksa Sandra. I to glatko, bez ikakvog razmišljanja.

20.30 - ZVANIČNO: Stiven Enzonzi je potpisao ugovor sa Romom, a evo i prve fotografije u dresu Vučice. Opširnije OVDE

 

20.00 - Poštovani čitaoci, večeras ćemo se malo više posvetiti kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali svakako ćemo ispratiti sve najzanimljivije vesti.

19.45- ZAVRŠENO: Defanzivac Čelsija Ola Aina otišao je u Torino na jednogodišnju pozajmicu. Ovaj desni bek deo prošle sezone proveo je u Halu takođe na pozajmici, tako će Serija A svakako predstavljati korak napred u karijeri.

19.30 - Benfika je u potrazi za desnim bekom, a izbor je izgledao pao na Sebastijena Korkiju iz Sevilje. On je prošle sezone za španski klub odigrao 20 mečeva. Portugalski Rekord tvrdi da je pozajmica realnija opcija od kupovine.

19.20 - Izgleda da će Barselona i Bordo nastaviti saradnju započetu transferom Malkoma. Naime, list Sport javlja da će u suprotnom smeru, dakle u Francusku na jednogodišnju pozajmicu otići Serđi Palensija, desni bek.

18.50 - Poslednjih dana sve češće se pominje mogućnost da stopama Kristijana Ronalda iz Reala u Juventus krene i levi bek Marselo. Novinari su uoči Superkupa Evrope u Talinu pitali Marsela da prokomentariše tu mogućnost, ali je ovaj ostavo “zakopčan do grla”.
“Nisam došao ovde da bih pričao o tome, već da igram utakmicu za trofej”.

18.30 - Sporting iz Lisabona želi da dovede Nemanju Gudelja na pozajmicu iz kineskog Guangdžou Evergrandea. Opširnije OVDE

18.10 - Lion se odriče svog mladog krilnog napadača Maksvela Kornea! Kako javlja Parizijen tri nemačka kluba u borbi su za potpis ovog 21-godišnjeg momka, a trenutno je najbliži Volfzburg koji je već poslao prvu ponudu. Opširnije OVDE

17.50 - ZVANIČNO: Lacio opet ima Andersona! Sada je u pitanju 18-godišnji napadač Andre, koji je branio boje Santosa. Prošle sezone odigrao je 14 mečeva i dao tri gola za pomenuti klub.

17.45 - Pol Pogba ovog leta ipak neće preći u Barselonu, potvrdio je sportski direktor katalonskog giganta Arijedo Braida. Prethodnih nedelja ta priča bila je vrlo aktuelna, navodno je Barselona nudila novac plus Andrea Gomeša i Džerija Minu.

17.35 - ZVANIČNO: Povratnik u Seriju A, Parma dovela je Roberta Inglezea na jednogodišnju pozajmicu iz Napolija, a u istom aranžmanu iz Breše je došao Alberto Grasi.

17.15 - Dobra vest za navijače Intera – Lućano Spaleti produžio je ugovor sa Nerazurima do leta 2021. godine. Opširnije OVDE

17.09 - Golman PSV Ajndhovena Džeron Zut potpisao je novi ugovor do 2021. godine. On je u prvom timu Filipsovaca od 2011. godine, a odigrao je 196 utakmica.

16.45 - ZVANIČNO: Aleks Song novi je član švajcarskog Siona! Bivši igrač Barselone i Arsenala potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom koji je dva puta bio šampion Švajcarske.

16.15 - Argentinac, Mauro Buručaga, inače sin Horhea, strelca odlučujučeg gola za titulu prvaka sveta 1986. u Meksiku, na putu je da postane igrač Kjeva. Već je doputovao u Veronu i samo se čak da se posao ozvaniči. Buručaga će za Leteće magarce potpisati kao slobodan igrač, jer mu je  istekao ugovor sa River platom.

16.05 - Pet dana pošto je ušao pred kraj utakmice i odigrao na mestu štopera, Marko Grujić se pominje kao potencijalno pojačanje Torina. Ovog leta srpski reprezentativac je već odbio selidbe na pozajmicu u Midlzbro i Kardif, juče se pojavila informacija da bi mogao u moskovski CSKA, a danas da ga želi Torino. Bar prema saznanjima Đanlude di Marcija, s tim da sam transfer guru ističe kako je posao, koji bi podrazumevao najpre pozajmicu, teško ostvariv. 

15.46 - Posle 15 leta mogao bi Rikardo Kvarežma da se vrati u Sporting. Lisabonski velikan je, navode turski mediji, dostavio Bešiktašu ponudu vrednu 4.000.000 evra za otkup ugovora vremešnog krilnog napadača. Neimenovani Kinezi nude dva i po puta više. Dakle, 10.000.000 evra. Bešiktaš bi ga za taj novac prodao, ali za ono što nude Portugalci – teško. Kvarežmi su ostale još dve godine ugovora sa klubom iz Istanbula.

15.36 - Real Sosijedad je poslao u Tursku ponudu tešku 11.000.000 evra za organizatora igre Trabzona Jusufa Jazikija. Turčin ima 21 godinu, a sadašnji klub za njegovu slobodu traži 14.000.000 evra i 30 procenata od naredne prodaje.

15.23 - Šalke je prvi poslao ponudu, merkao je i Galatasaraj, ali se pravo niotkuda pojavio Sasuolo i uzeo - Marlona! Brazilski štoper seli se na Mapei stadion, pošto se klub iz Ređo Emilije dogovorio sa Barseloniom da plati 12.000.000 evra na ime obeštećenja. Preostalo je samo da Marlon dogovori lične uslove saradnje, ali se čini da je to lakši deo posla. Opširnije OVDE

15.03 - Roma je potvrdila da je Stiven Enzonzi sleteo u Rim. Otišao je na lekarske preglede. Evo kako je bilo na aerodromu...

14.55 - ZVANIČNO: Nije dugo trebalo Valensiji da završi posao sa Viljarealom i dovede Denisa Čeriševa. Reprezentativac Rusije novi je član kluba sa Mestalje, gde će opet - kao i na Madrigalu - sarađivati sa trenerom Marselinjom. Ovo je njegova druga epizoda u Valensiji, jer je pre dve godine kao pozajmljen fudbaler Real Madrida odigrao samo osam utaklmica i dao dva gola. Na Mestalji ga je sačekala poruka na ruskom jeziku: slepi miš se vratio kući. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, posle čega sledi povratak u Viljareal.

Opširnije OVDE.

14.40 - Ostao je još samo krilni vezista. A to će po svemu sudeći biti Tajson iz Šahtjora, pa da Roma kompletira tim za narednu sezonu. Brazilac je razbuktao maštu navijača dopisujući se na društvenim mrežama sa Žuanom Žezusom, potvrdivši da stiže u Italiju. Ako se transfer obistini, Vučica će Ukrajincima platiti između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

14.15 - Pominjalo se da bi mogao u Romu ili Atletiko Madrid, ali Huan Kvadrado definitivno ostaje u Juventusu. Štaviše, u Torinu spremaju novi ugovor za reprezentativca Kolumbije. Prema sadašnjem, koji važi do juna 2020, zarađuje 3.500.000 evra po sezoni, a Stara dama mu nudi produžetak na godini ili dve, kao i povišicu u vidu 4.000.000 evra.

13.58 - Pokušao je Frozinone da dovede Lukasa Pereza i nije uspeo, pa se nameračio na još jedan Arsenalom otpadak. U pitanju je Džoel Kembel, na koga Unaj Emeri ne računa, ali bi dobro došao povratniku u Seriju A, posle neuspele ideje da se realizuje transfer Marija Gavranovića iz zagrebačkog Dinama.

13.53 - Na dobrom je putu Valensija da angažuje još jedno odlično pojačanje. Kako javljaju lokalni mediji, na Mestalju bi uskoro trebalo da sleti Denis Čerišev. Ruski vezista, odličnog učinka na nedavnom Mundijalu, velika je želja trenera Marselinja koji ga je trenirao u Viljarealu. Čerišev je minule dve sezone proveo na Madrigalu, ali se nije naigrao, Valensija mu nudi bolje uslove i čini se da je pred realizacijom još jednog posla. Podsetimo, prethodno su stigli Batšuai, Gameiro, Vas...

13.44 - ZVANIČNO: Milan je potvrdio da je Tjemue Bakajoko novi igrač Rosonera. Italijani su doveli francuskgo vezistu na pozajmicu do kraja sezone za 5.000.000 evra, a narednog leta će imati pravo da ga otkupe od Čelsija po ceni od 35.000.000 evra. Opširnije OVDE.

13.38 - Evo jedne sjajne vesti za navijače Kelna! Francuski napadač Antoni Modest možda se vrati na Mingersdorf stadion. Jedan od najbolji fudbalera Jarčeva pre dve sezone, kad su izborili plasman u Ligu Evrope, trenutno je ugovorom vezan za Tjanđin Kvanahan, ali bi, poput Aksela Vitsela, mogao da napusti Kinu bez obeštećenja i da potpiše za klub koji ga je lansirao u orbitu. Za Modesta su bili zainteresovani još Borusija iz Dortmuna i Nica, ali se čini da bi mu Keln baš „legao“.

13.17 - Posle odlaska Fabrisija u Fulam, Bešiktaš traži rešenje među stativama, a mogao bi da ga pronađe u Premijer ligi. Turci su kontaktirali upravu Liverpula u nameri najpre da angažuju Simona Minjolea, alio nisu mogli da pokriju platu Belgijanca, pa im je sad iz nekog razloga interesantan Loris Karijus. Dosutpniji je, doveli bi ga na pozajmicu, pa ako se Nemac pokaže...

13.13 - Čini se da nije stavljena tačka na „slučaj Luka Modrić“. Mada madridski mediji uveravaju da kapiten hrvatske reprezentacije ostaje u Realu, Italijani ističu da još postoje šanse za selidbu u Inter. Ruku na srce, male, jer se prelazni rok u Kalču završava u petak. No, današnja izjava Marka Naletilića Tutosportu podgrajala je staru priču.
Modrić nije samo razmišljao o igranju u Interu, nego ga je oduševila ideja da bi dobio jednu od glavnih uloga u dresu Nerazura. Imam osećaj da će, pre ili kasnije, Luka zaigrati u Italiji, jer je odrastao gledajući prenos mečeva Serije A“, izjavio je agent Realove „desetke“. Opširnije OVDE.

13.08 - Pošto će dobiti keš od Par Sen Žermerna na ime transfera Tila Kerera, Šalke je u mogućnosti da troši. Klub iz Gelzenkirhena ponudio je 15.000.000 evra Barseloni za centralnog defanzivca Marlona, koji je prethodne sezone bio na pozajmici u Nici. Katalonci će verovatno prihvatiti ponudu kako bi se rešili Brazilca koji im nije potreban.

12.49 - Posle prošlogodišnje pozajmice Halu, Čelsi je opet poslao desnog beka Olu Aionu na dokazivanje. Ovoga puta u Seriju A, pa će 21-godišnji Nigerijac narednu sezonu provesti u Torinu. Za pozajmicu 600.000 evra, a ukoliko Granate budu htele da ga kupe to će moći da učine po ceni od 10.000.00 evra.

12.36. - GOTOVO: Stigla je informacija iz Rima. Stiven Enzonzi oko 13.30 sleće u glavni grad Italije, a to znači da je posao sa Romom završen. Ugovor je na četiri godine, u iznosu od 3.500.000 evra po sezoni. Francuz je 12. pojačanje Rome ovog leta.

12.22 - Prvo je nudio 30.000.000 evra i Roberta Inglesea, ali je Torino odbio. Sad se Napoli vratio po Andreu Belotija u pokušaju da obezbedi kvalitetnu „devetku“ Karlu Ančelotiju. Ideja je da uplati Bikovima 35.000.000 evra i da im prosledi štopera Vlada Kirikeša ili vezistu Marka Roga. Predsednik Torina Umberto Kairo ne pristaje na „polovne“ igrače i zanima ga samo keš. Zasad posao tapka u mestu...

12.17 - DOGOVORENO: Vezista Li Katermol napušta Sanderlend i seli se u Bordo. Reč je o pozajmici do kraja sezone na kojoj je insistirao Gus Pojet, pošto je trenirao 30-godišnjeg vezistu dok je sedeo na klupi Crnih mačaka.

12.12 - Posle dve godine provedene u Hetafeu, krilni napadač Danijel Pašeko napušta primeru i seli se u Malagu. Trenutno je na pregledima u andalužanskom klubu. Potpisaće ugovor na tri godine.

12.01 - DOGOVORENO: Sva je prilika da su Milan i Viljareal našli zajednički jezik oko Samua Katiljeha. Krilni vezista stiže do petka na lekarske preglede na San Sirio, narednu sezonu će provesti na pozajmici vrednoj 3.000.000 evra, a narednog leta Rosoneri će biti u obavezi da plate 18.000.000 evra za obavezan otkup. U posao je uključen Karlos Baka koga će Italijani proslediti Viljarealu u trajno vlasništvo. Opširnije OVDE.

11.54 - Odlazak Keite Baldea u Inter ostavio je rupu na krilnim pozicijama u Monaku, pa se Leonardo Žardim dao u potragu za fudbalerom sličnih karakteristika. Poslao je ponudu u Porto za Jasina Braimija, međutim, prvak Portugala rešen je da opet istraje i ako već prodaje igrača učini to po otkupnoj klauzuli. A ona je postavljena na 60.000.000 evra. Braimi je ušao u završnu godinu saradnje sa Zmajevima, pa je ovo poslednja šansa da zarade na njemu, jer na zimu može da potpiše bez obeštećenja.

11.48 - ODBIJENO: Zvali su rukovodioci Ajntrahta iz Frankfurta kolege iz Fajenorda, pitali da im prodaju Tonija Vilenu, igrač je zapeo da napusti klub iz Roterdama, ali 23-godišnji vezista zasad nigde ne mrda, jer na De Kajpu neće da ga se odreknu.

11.40 - Činjenica da Martin Odegard nije uvršten na spisak od 29 igrača na koje Đulen Lopetegi računa za duel Superkupa Evrope sa Atletiko Madridom znači da će mladi Norvežanin opet morati na pozajmicu. Za njega se interesuju dva kluba iz Čempionšipa, Aston Vila i Derbi.

11.37 - ODBIJENO: Menadžeri Fernanda Ljorentea ponudili su španskog napadača Olimpiku iz Marselja. Njihova ideja je bila da snažni špic dobije više minuta nego što ih ima u Totenhemu, ali je klub sa Velodroma odbio taj predlog. Prva želja Rudija Garsije ostaje Mario Baloteli.

11.33 - David de Hea i Ander Erera trebalo bi do kraja meseca da produže ugovore sa Mančester junajtedom. I golman i vezista su ušli u poslednju godinu saradnje, pa Crveni đavoli žele na vreme da se osiguraju... Opširnije OVDE.

11.29 - DOGOVORENO: Posle dve godine provedene na pozajmici u Seltiku, krilo Mančester Sitija, Patrik Roberts, na putu je ka Đironi. Iako je ima pozive nekoliko premijerligaša, 21-godišnji vezista želeo je da se oproba u Španiji, a izbor je pao na klub koji ima sjajne odnose sa Pepom Gvardiolom. Čekamo detalje saradnje...

11.12 – Portugalcu Žoau Mariju uprava Intera saopštila je da može da traži novi klub, jer je odbio pozajmicu u Bešiktaš, a trener Lučano Spaleti na njega ne računa. Celo leto jurio ga je Betis, a od jutros kruže informacije da centranog veznog želi Sevilja ako ostane bez Stivena Enzonzija, odnosno da bi u nekoj priči mogao da završi u Monaku.

11.01 – Saga oko Marija Balotelija nikako da se reši. Ne zna se tačno gde će italijanski napadač, ali je jasno da u Nici ne ostaje, što je direktno potvrdio i novi trener Patrik Vijera rečima „biće teško zadržati ga, jer želi da ode“.

10.57 – Marselj je naciljao Mohameda Elnenija, čija budućnost u Arsenalu je neizvesna dolaskom novog trenera, iako je u martu produžio ugovor. Posebno što Egipćanin ima jaku konkurenciju u vidu Lukasa Toreire i Matea Guenduzija.

10.54 – Tek da notiramo, mada deluje krajnje neubedljivo pisanje Dejli stara. Ostrvski tabloid plasirao je informaciju po kojoj će Real i Pari Sen Žermen do kraja prelaznog roka ući u trku za Kristijana Eriksena. I da mašu ponudama od 100.000.000 evra. S obzirom da je Luka Modrić ostao u Madridu teško da će Danac u redove evropskog prvaka, dok bi Parižani morali da prodaju nekoliko igrača da oslobode mesto za centralnog vezistu. Više deluje ova vest kao pritisak na upravo Totenhema da i Eriksen dobije produžetak ugovora koji mu ističe juna 2020.

10.42 – Rešio je Monako da ulaže u mladost, pa se tako Mojze Kean uklapa u profil fudbalera kakav traže na „Luju Drugom“. Prošlu sezonu talentovani napadač Juventusa proveo je na pozajmicu u Veroni. Kneževi se nadaju da će ga zgrabiti možda i posle petka, kad se završava prelazni rok u Italiji, jer će onda izbaciti iz konkurencije klubove iz Serije A. Prelazni rok u Francuskoj traje do 31. avgusta.

10.39 - ODBIJENO: Krilni napadač Real Sosijedada Mikel Ojarzabal ostaje na Anoeti, pošto je odbio ponudu da se preseli u rivalski Atletik Bilabao, iako je klub sa San Mamesa nudio 60.000.000 evra. Opširnije na tu temu čitajte OVDE.

10.34 – Ne može da dovodi, ali može da prodaje. Iako je pijaca u engleskoj zatvorena, Maurisio Poketino je rešio da se otarasi Denija Rouza, pa je tako levi bek Totenhema na prodaju. Čak i po cenu da mu se ne nađe zamena. Okačena mu je cena od 53.000.000 evra, a među zainteresovanim klubovima su Pari Sen Žermen i Šalke. Ako se samo oni budu trakli nema dileme gde će da završi reprezentativac Engleske.

10.31 – Pokušavala je Barselona da udomi Usmana Dembelea, međutim, izgleda da francusko krilo ostaje na Nou Kampu. O tome kako mu se promenio status informišite se OVDE.

10.22DOGOVORENO: Kako sad stvari stoje, Stiven Enzonzi seli se u Romu. Dogovor između čelnika Sevilje i rimskog kluba je postignut, pa će Vučica platiti Andalužanima 30.000.000 evra odmah, a dodatnih 5.000.000 kroz bonuse. O detaljima ugiovora sa francuskog vezistu detaljnije čitajte OVDE.

10.15ODBIJENOMiralem Pjanić je rastrzan između Juventusa i Real Madrida. Bar ako je verovati Tutosportu. Prvak Italije nikako da ozvaniči potpisivanje novog ugovora sa kreatorom igre, koji se ovog leta najčešće povezivao sa Barselonom i Pari Sen Žermenom. Sad je navodno i kraljevski klub u igri. U Torino je stigla ponuda od 60.000.000 evra, ali je Juve to glatko odbio. Drži cenu i navodno bi pustio reprezentativca Bosne i Hercegovine samo ako mu na račun legne 100.000.000 evra! Opšrinije OVDE.

10.07 – Češki napadač Tomaš Pekhart potpisao je za Las Palmas. Ugovor je na dve godine, a iskusni špic stiže u Španiju posle epizode u Hapoel Ber Ševi. Lane je dao deset golova u izraelskom prvenstvu.

10.01 - ZVANIČNO: Neuništvi Samuel Eto ima novi klub. Mada se posle epizoe u turskoj Konji pominjalo da bi mogao da zaigra u Francuskoj, kamerunski napadač je promenio pravac i otisnuo se u Katar. Potpisao je jednogodišjji ugovor sa Katar sport klub. Na taj način država koja će biti domaćin narednog Mundijala privolela je još jednog vrhunskog asa u tamošnju ligu, posle Ćavija i Veslija Snajdera.

Dobar dan, poštovani čitaoci portala MOZZART Sport. Dobro došli u još jedan blog posvećen dešavanjima sa letnje pijace. Ostrvske kapije zatvorile su se za dolazne transfere, ali ostalo je još nedovršenih poslova u ostalim zemljama. Podsetimo, sada čekamo kraj prelaznog roka u Italiji, odnosno 17. avgust. Posle toga finiš prelaznog roka biće sužen na Nemačku, Španiju, Francusku, Rusiju, Portugaliju... Dakle, ne očekujemo veća uzbuđenja, ali nikad se ne zna. Uglavnom, ispratićemo sve zanimljivo sa pijace. Pre nego što nastavimo druženje OVDE se prisetite šta se to juče dešavalo, a najvažnije vesti pročitajte i klikom na naš poseban tag LETNJI PRELAZNI ROK 2018. Šaljite nam i pitanja u komentarima na koja ćemo se truditi da odgovorimo...


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara