Pogledajte kako Turci pale dolare (VIDEO)

2
32

Nakon što je turski predsednik Recep Tayyip Erdoğan uputio poziv sugrađanima da prodaju dolare i eure kako bi podržali nacionalnu valutu, liru, neki Turci su otišli korak dalje i u znak protesta javno su zapalili i pocijepali izvjestan broj američkih novčanica.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci okupljenih turskih građana koji su nasred ulice pale i cijepaju dolare. Ovaj video se brzinom svjetlosti proširio drštvenim mrežama.

Turski predsjednik ponovio je svoj poziv sugrađanima da prodaju dolare kako bi podržali nacionalnu valutu, jer je lira veoma oslabila zbog monetarne politike i sve gorih odnosa Turske i SAD.

Prethodno je Donald Trump je napisao na Twitteru da lira ubrzano pada u odnosu na veoma jak dolar.
– Naši odnosi sa Turskom sada nisu dobri – napisao je Trump.

Trumpove riječi su izazvale ogroman revolt kod Turaka, koji masovno protestuju zbog pada vrijednosti lire uvjereni da se protiv njihove države vodi spacijalni rat.

(saff.ba)


Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Pogledajte kako Turci pale dolare (VIDEO)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Amerika pokusava da zaustavi nesto prelijepo drzavu koja je centar i srz u svemu ali fala Bogu pa Turska je pokazala jaku volju kako politicara tako i naroda i inshAllah ce uspeti u tome a onda ce postati jos jaca!

  2. turska ce se izvuci iz krize i ne samo to vec ce postati mnogo jaca mocnija bogatija sem toga turska ce biti jedna od drzava koja ce ucestvovati u obnavljanju sirije turska ce u buducnosti igrati veliku ulogu u iraku siriji palestini avganistanu i mnogim drugim zemljama turska ce uskoro harati ulaganjima sirom afrike i mnogih drugih drzava turska ce uskoro masovno ulagati u bosni kosovu i mnogim drzavama sirom sveta i iz godine u godinu biti sve mocnija sve jaca bogatija a turska vojska ce uskoro biti jedna od najmodernijih i najbrojnijih i nebi me cudilo da uskoro turska vojska preuzme kontrolu nad velikim delom sirije potpunu kontrolu nad avganistanom velikim delom iraka a uskoro ce turska vojska braniti i palestinu i ne samo to uskoro ce veliki deo turskog naoruzanja aviona i mnoge druge ratne opreme kao i brodova biti prebacen u bosnu i to sve besplatno to ce biti zastita bosne od pretnji srbije i hrvatske a za kraj turska ce uskoro uloziti preko sto milijardi eura u bosnu i to je samo pocetak jer je turska svesna da ce bsona uskoro kada se rese problemi izlaska na more i resi problem gradnje luke u bosni bosna biti najbogatija i najmodernija drzava u celoj evropi sela u bsoni ce biti modernija od svih glavnih gradova evrope nakon pocetka gradnje luke u bosni bosna ce imati sve ono sto je najmodernije i najlepse u celoj evropi i bsona ce biti centar evrope

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.