Dembeleova raketa i hobotnica Ter Štegen za Barsin trofej na afričkom tlu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.08.18. | 23:59

Katalonski gigant osvojio španski superkup pobedom nad Seviljom u Maroku

Gde god da igra, Barselona osvaja Superkup Španije! Katalonski gigant je u marokanskom gradu Tangeru pobedila Sevilju sa 2:1 i domogla se prvog pehara u sezoni.

Dva su junaka trijumfa Barselone večeras. Strelac pobedonosnog gola, Usman Dembele koji je u 79. minutu posle raketu pod prečku Vaclikovog gola. A drugi je golman Mark Andre ter Štegen koji je u 90. minutu odbranio penal Visamu Bin Jederu. A pamtiće se ovaj meč i po tome što je Lionel Mesi prvi put kao kapiten Barselone podigao trofej.

Izabrane vesti

A tome je prethodila potpuno konfuzna reakcija odbrane Barselone i očigledan, ali i neizbežan prekršaj Ter Štegena nad Aleišom Vidalom.

Ernesto Valverde dao je priliku dvojici fudbalera da upišu takmičarski debi za Barselonu. Artur je igrao do 53. minuta kada ga je zamenio zemljak Kutinjo, dok je Arturo Vidal ušao u 86. minutu umesto Dembelea.

Hrabro je krenula Sevilja na šampiona Španije. I u devetom minutu ofanziva se potpuno isplatila. Luis Murijel je “izbacio” Pabla Sorabiju, a ovaj rutinski poslao loptu iza leđa Ter Štegena.

Sudija Del Sero je ipak proverio uz pomoć VAR tehnologije da se Sorabija nije našao u ofsajdu. I sve je bilo regularno.

Morala je Barselona da krene u totalnu ofanzivu posle primljenog gola. Povijala se odbrana Sevilje u nastavku meča, bilo je i nekoliko odličnih akcija, međutim bez prave završnice.

A onda je, tri minuta pre kraja prvog poluvremena, stvari u svoje ruke uzeo Đerar Pike i loptu koje se posle slobodnjaka Mesija od stative odbila na peterac ćušnuo u mrežu.

Foto: Action images


tagovi

Arturo VidalErnesto ValverdeUsman DembelePablo SarabijaĐerar Pike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara