Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.08.2018.

23:30

Nadal prejak za Cicipasa – na iskustvo do 80. trofeja u karijeri!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Masters u Torontu pobedom nad grčkim igračem Stefanosom Cicipasom, 2-0 u setovima 6:2, 7:6 (4).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nadal prejak za Cicipasa – na iskustvo do 80. trofeja u karijeri!
Getty images

Rafa je, posle zakasnelog otpora, savladao talentovanog mladog Grka koji je sa turnira eliminisao i našeg Novaka Đokovića.

Iskusni Španac se ispostavio kao preveliki zalogaj u ovom trenutku za momka koji je u nedelju napunio tek 20 godina. Mladost i nestabilnost umeju da idu jedno s drugim pa je to Cicipas pokazao od početka finala.

Cicipas prvi poklanja brejk lopticu Nadalu na 1:1 u prvom setu, nakon što pogađa mrežu, negoduje sebi u bradu.

Spasava se tako što izlazi napred i hvata Nadalov lob za "đus". Kratkog daha je bila njegova radost jer je usledila nova greška i novi izlazak na mrežu na brejk lopti.

Prilazna dijagonala je bila loša, Nadal je gađao paralelu pasing šotom i Cicipas je volej poslao u aut. Nadal je kaznio tinejdžerovu nestrpljivost i poveo sa 2:1 posle 15 minuta igre.

Na njemu svojstven način, Španac je "namirisao krv", Cicipas je bio sve nervozniji pa je novom greškom poklonio još jedan brejk za 4:1 u korist igrača s Majorke.

Nadal je bez mnogo problema osvojio prvi set, dok je Cicipas svoje probleme iz njega preneo i u naredni. Tako je Španac odmah na startu narednog opet uzeo servis Grku i diktirao tempo sa osnovne linije.

Kada je Cicipas izbacio lopticu u aut posle paralele Nadala za 1:3, delovalo je da je Nadal završio posao. Naredni servis gem u kom je Cicipas servisima rešavao poene upozorio je da možda nije gotovo, i nije bilo.

Rafa je rutinski čuvao prednost sve do 5:4 i prve brejk lopte Cicipasu poklonio duplom servis greškom za 15:40, jednu je spasao, na drugoj je lopticu poslao u mrežu i njegov protivnik je izjednačio na 5:5.

Posle gema za 6:5, Cicipas je mao i set loptu na servisu Španca i samo su sreća i snalažljivost izvukle Rafu.

Loptica je okrznula mrežu posle udarca Grka, još jednom ju je "liznula" i posle udarca Nadala i ipak se vratila Cicipasu. Otišlo se u taj brejk u kome je Nadal poveo sa 5:3, pa onda i 6:4.

Cicipas iz te situacije nije uspeo da se izvuče i Nadal je posle punih pet godina osvojio Masters na tvrdoj podlozi. Prethodni put mu je to pošlo za rukom u Sinsinatiju 2013. godine, a ovo mu je ukupno 80. osvojeni turnir u karijeri.

Samo trojica igrača su pored njega uspela da osvoje toliko trofeja, Lendl, Federer i Konors. Toronto je Nadalu i 33. Masters u prebogatoj karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve