12. avgust  2018. 08.24  | Izvor: Tanjug, B92

Zagrepčani uz Bajagu

ZAGREB -

Zagrebački portal "Indeks" je nakon vesti da su se hrvatska udruženja veterana pobunila i sprečila Bajagin nastup na danima piva u Karlovcu napravio anketu među Zagrepčanima.

Hrvatski portal pitao je Zagrepčane šta misle o takvoj odluci i da li imaju nešto protiv nastupa srpskih pevača u Hrvatskoj kao i da li misle da bi branitelji trebalo da imaju uticaj na kulturna dešavanja.

zagreb trg bana jelacica jpg

"Kao prvo bez teksta sam, kao drugo već sam ljuta. Ovo mi je prvi dan u Zagrebu nakon dve godine i dobijem ovakvu informaciju. A nedavno je bio problem i u Splitu s Hladnim pivom. Prave nam od države džamahiriju, zato se i selimo", rekla je jedna emigrantkinja u poseti domovini.

Jedan mladić je kazao da bi scena trebalo da bude scena, a ne da se politika meša u to.

"Neka svira ko god hoće i gde hoće. Samo da nije baš na nacionalnoj bazi", rekao je on.

"Ja mislim da svako ima svoj krug koji ga podržava, a oni kojima to smeta ne moraju doći da ga slušaju", kaže druga stanovnica hrvatskog glavnog grada.

"Naši nastupaju u Srbiji, pa čemu onda uopšte gledati na to koje je neko nacionalnosti", mišljenje je jedne devojke.

"Nisam ni za kakve zabrane, ni Tompsona, ni Bajage, ni bilo koga drugoga", rekao je jedan gospodin koji je u startu naglasio da je njemu tolerancija najvažnija vrednost.

Kada je reč o uticaju branitelja, tu su mišljenja podeljena.

"Ja mislim da branitelji u našem društvu imaju previše uticaja na sve", rekao je jedan čovek, dok je njegova sugrađanka imala drugačije mišljenje: "Ja mislim da da, zaslužili su."

"Mislim da ne. Rat je davno prošao, sad bi trebalo biti mira", bilo je još jedno mišljenje.

"Njih ne treba pitati jer im tako dajemo preveliku moć. Hoće li oni onda odlučivati i šta će deca učiti u školi?", zapitao se jedan građanin.

"Ne. Neka se drže rata, neka se drže prošlosti, neka budu ono što jesu - branitelji, a ne da se mešaju u stvari koje nemaju veze s njima. Kažem to s poštovanjem prema njima, i moj je otac bio branitelj", rekao je jedan mladić, prenosi B92.net .

Srodne vesti