Kasperski potvrdio - stiže u Srbiju

Kompanija "Kasperski” planira da otvori kancelariju u Srbiji, potvrdili su za list Poltika u ruskoj firmi koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.08.2018.

08:28

Kasperski potvrdio - stiže u Srbiju
(Foto: Thinkstock)

"Trenutno smo angažovani oko završavanja planova u vezi sa tom namerom. U ovom trenutku, ne možemo dati više detalja”, odgovorili su imejlom.

Da je "Kasperski” zainteresovan za širenje na naše tržište saopštio je nedavno ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posle sastanka sa njihovim rukovodstvom u Moskvi.

Popović je istakao da Srbija ima odlične mlade programere i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i informacionih tehnologija.

U "Kasperskom” u ovom trenutku nisu spremni da otkriju više detalja o planovima za Srbiju, pa ni to kakav kadar nameravaju da zaposle. Kompanija zapošljava 4.000 ljudi, ima skoro 40 kancelarija u svetu i više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja.

Popović je najavio da će rukovodstvo kompanije "Kasperski” uskoro posetiti Beograd, gde će posle sastanaka sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta sagledati sve mogućnosti dolaska na tržište Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: