Zaharovoj Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača u Guči

Portparolki Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mariji Zaharovoj dodeljena je u Guči Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača.

Izvor: Beta

Subota, 11.08.2018.

00:12

Zaharovoj Povelja počasnog gosta 58. Sabora trubača u Guči
Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću dodeljena je Povelja Sabora.

Zaharova je kazala novinarima u Guči da je Sabor trubača "manifestacija koja spaja kulture", i ocenila da su na Sabor došli ljudi iz svih delova sveta, pa je jedna mala manifestacija prerasla u veliku i svetsku.

Ona je dodala da je tokom vožnje od Beograda do Guče imala priliku da vidu Srbiju "ne iz kinematografskog ugla, ne preko fotografija, već uživo" i da je mogla da oseti atmosferu i ujedinjenost.

Zaharova je poručila da ne bi trebalo verovati pričama o destruktivnom uticaju Moskve u medijskoj sferi i ukazala na to da na konferenciji u Guči nije videla nijedan ruski mikrofon, ali jeste mikrofon Radija Slobodne Evrope.

"Stalno čujem za nekakve uticaje – uticaj Moskve, uticaj ruske propagande ovde u Srbiji, da mi stalno utičemo na Srbiju da je nagovaramo na nešto, da pravimo nekakve poteze preko naših mas-medija. Znate, došla sam ovde i ne vidim ni jedan naš, ruski mikrofon", rekla je Zaharova novinarima.

Zaharovu su na centru Guče dočekali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar bez portfelja Nenad Popović, koji je domaćin Sabora, predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić i predsednik Saborskog odbora Slobodan Jolović.

Zahrovu su u Guči dočekali trubači i brojni posetioci Sabora koji su je pozdravili velikim aplauzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: