');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

PET HITACA U KUMA GOCE TRŽAN Pored Mariovog tela pronađen NOVAC koji je doneo ubici, ali i papiri o dugu njegove porodice

U lokvi krvi i pored tela Maria Trtića (28), venčanog kuma pevačice Goce Tržan i Raše Novakovića kog je prekjuče u Đurđevu ubio Mitar Vuković (66), pronađene su devizne novčanice. Upravo zbog toga policija sumnja da je mladić ubijen zbog starog duga koji je porodica Trtić imala kod njega. Vuković je nakon ubistva pucao sebi u glavu.

Đurđevo Foto: RAS Srbija
Đurđevo

Kako saznajemo, Mario je ubijen sa pet hitaca oko 13 sati kada je otišao kod Mitra Vukovića u kuću u selu Đurđevo kod Žablja, kako bi Vukoviću vratio deo starog duga koji njegov otac Nikola ima kod njega. Kako saznajemo Nikola je Vukoviću bio dužan na desetine hiljada evra.

Mario Trtić
Foto: Privatna arhiva
Mario Trtić

Kobnog dana Mario je seo na vespu i otišao kod njega da odnese deo duga. Šta se tačno odigralo u dvorištu za sada nije sasvim jasno, ali po prizoru na licu mesta policija je zaključila da se Vuković iznervirao kada je video da mu je mladić doneo svega nekoliko stotina evra iako je krajnji rok za isplatu mnogo većeg duga bio tog dana.

Ovoj teoriji u prilog idu i ugovori o pozajmici novca koji su takođe pronađeni između dva njihova dva tela.

Ono što za sada nije sasvim jasno je da li je Trtić uzeo novac pod kamatu od svog nekadašnjeg poslovnog partnera ili mu možda još nije isplatio celu sumu koju su zaradili u zajedničkom biznisu s obzirom da su godinama poslovali.

Kuća u čijem se dvorištu odigrao zločin
Foto: Z. Čonkaš / RAS Srbija
Kuća u čijem se dvorištu odigrao zločin

Ono što sve buni je to što su Nikola Trtić i Mitar Vuković zajedno poslovali pre tridesetak godina. Tada su držali pumpe i trgovali naftnim derivatima. Zašto su prekinuli zajedničko poslovanje zasad nije poznato, ali je činjenica da nisu bili u svađi i da su ih meštani Đurđeva često viđali zajedno kako sede u kafiću Nikolinog brata u ovom mestu.

Mariov otac sada drži lanac prodavnica i suvlasnik je restorana u Titelu, a njegova majka radi kao direktorka škole. Vuković se bavio davanjem novca na kamatu, ali meštani kažu da je uvek bio korektan oko vraćanja novca.

Mitar Vuković
Foto: Privatna arhiva
Mitar Vuković

Da se dogodio zločin policija je otkrila nakon što je Marova sestra prijavila njegov nestanak jer je, kako je ispričala, oko 11 sati mopedom otišao od kuće i nije se vraćao, niti javljao na telefon. Policija je odlučila da se provoza po selu, a potom je uočen njegov moped ispred Vukovićeve kuće. Kada su policajci ušli u dvorište ugledali su jeziv prizor: krv i dva beživotna tela na terasi.

Mario Trtić sahranjen je danas u Đurđevu, dok će njegov ubica biti sahranjen sutra. Mario je inače kum Goce Tržan i sa suprugom je živeo u Novom Sadu, a oženio se pre samo nekoliko meseci.

GOCA TRŽAN NEUTEŠNA Danima plače zbog ubijenog kuma (VIDEO)