ZAHAROVA OTKRILA: Velika Obamina prevara o „kosovskom referendumu“; Tri stvari za Kosovo koje Rusija neće prihvatiti

Novosti online/Tanjug

10. 08. 2018. u 10:55

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije rekla da Rusija ne odstupa od doslednog stava

ЗАХАРОВА ОТКРИЛА: Велика Обамина превара о „косовском референдуму“; Три ствари за Косово које Русија неће прихватити

Foto D.Milovanović

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova precizirala je u Beogradu šta Rusija neće prihvatiti u vezi sa kosovskim pitanjem.

1. Nećemo prihvatiti laž da je Kosovo odvojeno od Srbije na osnovu 2. Neće proći kod nas situacija kad će nam, vadeći samo jednu stvar, pričati da je to jedinstveni primer u Evropi.
3. Sve što će biti vezano za izvrtanje istorijskog sećanja takođe neće proći.

DAČIĆ: NEKA BUDE SRAMOTA LICEMERE

Šef diplomatije Ivica Dačić poručio je danas da treba da bude sramota one koji danas govore da nema više promene granica, jer su oni ti koji su srušili našu granicu i time otvorili Pandorinu kutiju.

Naglasio je da je ono što je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o razgraničenju samo želja da se dođe do kompromisa.

Pročitajte još: Dačić: Svi vide da Priština odbija kompromis

„Oni su našu granicu srušili i sada se setili da ''nema promena granica''. Otvorili ste Pandorinu kutiju i nema više da se govori o tome. Kako vas nije sramota, licemeri jedni?“, naglasio je Dačić na konferenciji za štampu sa direktorkom Departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom.

Kazao je da to važi i za Makedoniju, koja se sada, kada su njima zakucali na vrata, setila da nema promena granica.

„O kojoj granici pričate, o granici Kosova i Srbije, a ko je verifikovao tu granicu? Oni koji su pomogli da Kosovo postane nezavisno sada govore o tome da nema promene granica“, kritikovao je on.

Kazao je da su se sada svi setili kako nema promene granica po etničkom principu, ironično upitavši da nije možda OVK bila multietnička organizacija koja se borila za multinacionlno Kosovo.

„Ko misli da smo, kada pokažemo želju za kompromisom, slabi - poručujem: nemojte da se igrate živcima i mišićima Srbije“, poručio je Dačić.

Kada je reč o onome što je predlagao ranije i predlogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Dačić je rekao da je on oduvek govorio o razgraničenju, to jest potrebi da se izvrši razgraničenje na srpski i albanski deo Kosova.

„To je moje lično mišljenje Ne mogu da komnetarišem šta predsednik pod tim podrazumeva i koje su opcije aktuelne. Nemojmo da govorimo kao da je to pitanje na stolu i sve rešeno. To je odraz želje da se dođe do kompromisa“, naglasio je on.

Rekao je da postoji mnogo ideja kako može da izgleda rešenje, ali da je principijelna namera prištinskog rukovodstva da dovede do toga da Preševo i Bujanovac pripadnu Kosovu.

„To je za njih rešenje. Nemojmo da izigravamo budale u dijalogu. Najveći problem za dolazak do kompromisa su Albanci sa Kosova i oni koji ih podržavaju“, naglasio je on.

Dačić je naglasio da će Beograd nastaviti borbu za teritorijalni suverenitet i integritet, a da je ono što je rekao predsednik pokušaj da se dođe do kompromisnog rešenja.

Podsetio je da je predsednik sam rekao da su male šanse da se dođe do dogovora.

Što se odnosa sa Rusijom tiče kaže da Beograd želi da gradi iskrene i partnerske odnose, te da u tom smislu redovno upoznaje prijatelje u Moskvi sa svojim stavovima.

Podsetio je da je stav Moskve da podrži sve što je u srpskom interesu, te dodao da Srbija zasigurno neće iznenaditi Moskvu.

Dačić je podvukao da nema rešenja bez Ruske Federacije, Kine, ali i SAD.

„Veliku Britaniju ne mogu da spominjem više jer nju ne zanima koji je srpski stav. To ćemo imati u vidu kada njima bude trebalo nešto“, naglasio je on.

Dačić je kazao da je prosto neverovatno da su Britanci nazvali predsednika Vučića i od njega zatražili da Srbija podrži njihovog predstavnika u međunarodnoj sudskoj ustanovi, iako ih ne zanimaju naši stavovi i skidaju raspravu o Kosovu i Metohiji sa agende Saveta bezbednosti UN.

On je podsetio da nema zemlje koja se više zalaže za srpske interese od Rusije i dodao da ne veruje da može da dođe do bilo kakvog rešenja ako o tome nisu upoznati naši strateški partneri u Moskvi.

Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva, izjavila je danas direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije, Marija Zaharova.

“Mi ne odstupamo od tog doslednog stava”, rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem.

DOSLEDAN STAV RUSIJE

Rusija je dosledna, a Moskva će poštovati odluku Srbije po pitanju Kosova i Metohije, poručila je u Beogradu direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je rekla, stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva.

“Mi ne odstupamo od tog doslednog stava”, rekla je Zaharova na zajedničkoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije posle sastanka sa Ivicom Dačićem.

Na pitanje kakav je stav Rusije po pitanju razgraničenja, Zaharova je najpre uzvratila kontrapitanjem:"Vi nećete imati problema sa tim?"

Zatim je dodala da će se Rusija ponašati sa poštovanjem prema odluci srpskog naroda.

Kada je reč o spoljnoj politici Rusije u celini, nekome se sviđa, nekome ne, ali smo dosledni, rekla je Zaharova i dodala da je to važan kvalitet naročito u savremenom svetu kada se obescenjuju međunarodni sporazumi i postaju “parče papira”.

Doslednost je vezana i za pitanje Kosova, rekla je ona i dodala da se njihov pristup zasniva na poštovanju međuanrodnog prava, suvereniteta Srbije i to, dodaje, znaju i u Beogradu.

Ona je dodala da je problem Kosova postao međunarodni problem i da se ne tiče samo Srbije.

Zaharova je ponovila da štav Rusije nije promenjen tokom godina, da nije teoretski nego je zasnovan na praktičnom poslu i oslanja se na međunarodno pravo i rezoluciju 1244.

Ona kaže da Rusija neće prihvatiti tri stvari - a to su da neko kaže da se Kosovo odvojilo putem referenduma, da je to jedinstven slučan u Evropi i da se “izvrću istorijska sećanja”.

ZAHAROVA: MORAMO DA SE SUPROTSTAVIMO FEJK VESTIMA, OBAMA PREVARIO SVE O KOSOVSKOM REFERENDUMU

Srbija i Rusija se očigledno suočavaju sa informacionim kampanjama i pritiskom, a naročito Srbija zbog problema sa Kosovom i Metohijom, ukazala je danas direktorka Departmana za informisanje i štampu Ministartsva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je nakon sastanka sa srpskim ministrom za inovacije i tehnološki razvoj Nenadom Popovićem, istakla da je možda najveća "informaciona prevara" bila izjava bivšeg predsednika SAD Baraka Obame o izvršenom referendumu na Kosovu.

"Da li će biti gore?", zapitala se Zaharova i dodala da se Srbija i Rusija moraju suprotstaviti "fejk vestima".

Ona je ukazala i da se Rusija često suočava sa velikim napadima, da su ruski hakeri upali u necicji sistem i izvršili uticaj, ali svarnost je, kaže, drugačija.

"Kod nas na nivou države postoji najstriktnija zabrana za delatnost za zločine u sajber svetu", podvukla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Rusija je najaktivnija na međunarodnom nivou i međunarodnim organizacijama u promovisanju koraka protiv upadanja u sajber sferu, kao i da ima nekoliko velikih kompanija koje rade na tome ne smao u Rusiji, već i u pojedinim delovima Evrope.

"Te kompanije su postigle dobre rezultate i ako je Srbija zainteresovana, a verujem da jeste, oni su spremni za saradnju", rekla je Zaharova.

Kaže da je sa ministrom Popovićem razgovarala i o ruskom istraživačkom centru Dečji kamp Artek, koji je, kako je objasnila, to je poseban prosvetni program za decu gde uče o sajber sferi, ali je i kombinacija odmora, studija i humanitarne aktivnosti.

Ona je istakla da bi povezivanje srpske omladine sa omladinom iz Dečjeg kampa Artek bio jedan lep način povezivanja i proučavanja delatnosti u sajber sferi.



Pročitajte još:Zaharova potvrdila: Dolazim u Guču




I ovoga puta Dačić sprema iznenađenje za gošću iz Rusije, a prema navodima medija, biće to marama čuvene modne kreatorke Roksande Ilinčić, preneo je sputnik.


TRENING PRED SUSRET SA DAČIĆEM

PORTPAROLKA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova doputovala je u Beograd, na sastanak političkim vrhom Srbije i obilazak sabora u Guči. Naporni raspored započela je treningom u teretani.

Pročitajte još: ČEPURIN PEVAO: Srpska se truba s Kosova čuje...

- Jutros sam se našla u Beogradu. Skupljam snagu pred konsultacije o informacionoj problematici u Ministarstvu inostranih poslova Srbije, susret sa političarima i javnim ličnostima, kao i pred razgovor sa lokalnim medijima - napisala je ona na Fejsbuku.

Foto: Fejsbuk


(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (131)

Светлана

10.08.2018. 11:12

Кад га сретнеш, стегни му "крагну" и не пуштај док не повуче реч у вези са поделом српске земље! "Делили" смо се 1913, кад нам је иста ова "међународна заједница" отела Крајину Скадарску, Округ Драчки и западну Гору и припојила великој Албанији! Те границе су потврђене и 1918. и 1945, а ни Р1244 их не негира!

Miki

10.08.2018. 12:05

Dobro nam došla naša draga Zaharova.Dobar provod u Srbiji.Sve zahvale za našu pravednu stvar,za očuvanje celovitosti Srbije i spasenje pravoslavlja.

Asteriks

10.08.2018. 15:13

@Miki - Zemlja u kojoj se normalni obicni i pošteni svet tretira kao djubre, a pametni i vredni i obrazovani, ako su vanstranacke orijentacije ne mogu da zadrze svoja radna mesta, ostace i bez ovo malo preostalog radno sposobnog stanovnistva. Njima ce po glavi trebati dva sa dva metra zemlje da ih sarani ko ne ode odavde. Ako i to preostane posle trange frange u najboljem slučaju, jer rat nikom nije i neće da bude brat.

Serbia forever

10.08.2018. 12:50

Od moralne podrške Rusije, mnogo bi delotvornija bila vojna podrška, da na primer Rusi udju na Sever Kosova vojno, pa da onda pregovaramo o statusu, kao što to rade amerikanci za šiptare!?

Igor

10.08.2018. 14:25

@Serbia forever - Bravo za komentar. Ali koga Rusija brani a Amerika hrani. E taj je " obro zelen bosman " A to smo mi.

Bubica

10.08.2018. 15:31

@Serbia forever - Postoji jedna bitna razlika-Siptari su bespogovorni sledbenici americke politike a mi smo za evropske integracije, IPAP sporazum i sl. tako da...Dobro je sto imamo ikakvu podrsku od Rusije koja jos uvijek tolerise nasu politicku gimnastiku.

Stojan

10.08.2018. 12:54

Hvala bratskoj Rusiji, hvala Zaharovoj na snažnoj podršci, na želji da se problem koji snažno pritiska Srbiju reši najpovoljnije po građane Srbije.

MAKSS

10.08.2018. 13:55

@Stojan - Mi smo uvek imali podrsku bratske Rusije, oni nas makar nikada nisu izdali.

Косово и Метохија су Србија!

10.08.2018. 12:56

Право питање: "Ви нећете имати проблема са променом граница"? Браво, Марија! Осрамотила си водеће српске политичаре! Тужно је само за српски народ што ћете да подржите чак и овакву одлуку Вучића и Дачића...

Косовка

10.08.2018. 13:14

Маро, објасни им! Земља која поклања своје територије, полако нестаје! Србима је "међународна заједница" 1879. одузела српско Знепоље у Бугарској, а 1913. и српске земље на северу данашње Албаније. Комунисти су им 1945. одузели данашњу БЈРМ, делове данашње Хрватске и Црну Гору (као Русији Крим). НАТО је то бомбама потврдио 1995, а од 1999. покушава да нам отме и српску свету земљу! Вучићеве и Дачићеве изјаве о "компромису", "разграничењу" и "подели" Србије охрабриле су Албанце и траже и Ниш!

Dragan Lo

10.08.2018. 14:18

@Косовка - Pa to 1879 stavi Mari na dušu. Rusi su tada zastupali interese Bugara, tako istorija veli.

Miki

10.08.2018. 13:43

Zaharova je u jednoj rečenici rekla sve.Imamo podršku Risije,Kine imamo rezoluciju 1244,menjaju se i drugi u prilazu problema.Kako kaže Dačić imamo i mišiće.Ko i gde daje santimetar svoje zemlje.Kakav to termin "razgraničenje"šta to u ovom slučaju znači?

Thor

10.08.2018. 13:44

Nema poklanjanja teritorija okupatoru. To nije uradio ni jedan narod u modernoj istoriji pa nece ni Srbi. U protivnom, bojim se gerile.

Mira

10.08.2018. 13:48

Kosovo je odavno otišlo i bolje podela Kosova nego rat vi koji pišete svašta ne znate kako je to kad izgubite nekog dragog u ratu šta hoćete rat nećete ga vala dobiti

Srdjan Loncar

10.08.2018. 15:49

@Mira - Bot: "Kosovo je odavno otišlo i bolje podela Kosova nego rat"... Kosovo je odavno otislo. Kad je nesto odavno otislo, shta tu ima vise da trazish? Zavrsena pricha.... Ipak, u slucaju da Kosovo nije odavno otislo, onda ga treba podeliti!!! Hahaha

zaliv.net

10.08.2018. 16:04

@Mira - @Loncar, Kosovo je pocelo da odlazi jos za vreme Tita jer je on prvi uspostavio autonomiju za Kosovo a sad ako nista vise moze da se spasi bar severni deo Kosova i nasi manastiri...bez naroda nema drzava a ako se ne reaguje ODMAH i to malo Srba sa severa ce otici!

MAKSS

10.08.2018. 13:54

Oni koji su unistili ovu zemlju i prodali KiM sada najvise vredjaju Vucica i njega okrivljuju za njihove greske.

boban

10.08.2018. 13:59

molim vas pustite patriotske gace. uvek svi ste za celo kosovo a neznate kako je. istina je da nemamo dole sta da kazemo. pa ako zelite da imamo ima samo jedan put, i to je rat. svi dobro znate. a kad pocne rat izgubicemo. jer za nas se ne bori rusija kao nato za njih

ime ili nadimak

10.08.2018. 14:45

@boban - Rat se dobija konacnim resavanjem arnautskog pitanja. Bez glupiranja i milosti ovaj put.

Сармат

10.08.2018. 14:00

Можда дотична господа немају проблема са поделом Србије са Великом Албанијом али свети српски ратници имају! Зарад чега навлаче проклетство на све који на то пристану?

leon

10.08.2018. 15:26

@Сармат - Podela Kosova je najpravednija, a ti ratniče idi malo na Kosovo sa svojom familijom pa razmišljaj malo kako to izgleda živeti na kosovu i strahovati svaki put pri svakom smiraju sunca dali će te dočekati novi dan ti i tvoja deca... mi radi naše budućnosti moramo se okrenuti a to znači povećanju nataliteta i poboljšanju naše ekonomije ,samo jaka ekonomija čini zemlju jakom ...

Srdjan Loncar

10.08.2018. 15:45

@Сармат - Reci mi ako sam te pogresno razumeo: Ti smatras da je NATO oteo KIM. Ti dalje smatras da Albanci-Pioni cine nasim Srbima zivot nemogucim na otetoj teritoriji. Ti dalje smatras, da oni koji se suprotstavljaju, njih treba zvati ratnicima i treba im omoguciti da odu na KIM i sami budu podvrgnuti nepodnoshljivim uslovima. Vi na drugoj strani necete da se protivite okupaciji-otimanju, vi bi da se to OTIMANJE LEGALIZUJE i posle da se lepo zivi. Molim te ispravi bilo koju recenicu, koja je pogresna.

Pedja

10.08.2018. 15:50

@Сармат - Drugar pricas gluposti, nemora niko da ide na Kosovo da zivi sa siptarima, ali Kosovo mora ostati u sastavu srbije, oni moraju da placaju porez ovoj drzavi, I resursi Kosova I Metohije trebaju da ostanu srpski, to je sustina koju nasi politicari nece da kazu narodu. Ok je podeliti se u sklopu pokrajine, ali koja ostaje u sastavu Srbije, ako takvu podelu zele gospoda iz vlasti treba to da objasne narodu. Ali ako zele da daju deo nase drzave uljezu, koji se naselio I proteruje nas e to nece moci

leon

10.08.2018. 16:32

@Сармат - Peđo ti živiš u nekom imaginarnom svetu . Još samo da mi kažeš i objasniš a ko će to ići i naplatiti porez na Kosovo . Brate Peđo ti si izgleda zaboravio šta se desilo 99-te godine...

Pedja

10.08.2018. 18:18

@Сармат - E Leone, vidis kako sada politicke vode u svetu teku,to sto se desilo 99 moglo bi se ovaj put ili u buducnosti desiti obrnuto. A drzavi u kojoj zive gradjani moraju placati poreze, jer tako je u svim drugim drzavama, mozda to sada ne zvuci realno, ali ako se ostane dosledan rezoluciji 1244 I nasem ustavu, Kosovo je deo Srbije, Bilo je tesko tolike godine, a sada kad vodenica polako ide na nasu stranu mi hocemo brzopleto da damo ono sto su nasi preci zivotima sacuvali. Razmisli malo

Ili

10.08.2018. 14:58

@paramonte - drugacije receno, da promeni granice i ne dozvoli da se granice menjaju.Nigde logike.

Љубомир Мицић

10.08.2018. 14:07

Ниједан "српски" политичар није достојан ни пертле да јој везује!

Muštikla

10.08.2018. 14:13

Kuku nama u raškoj oblaati živi u N. Pazaru i okolini 90%muslimana znači i njima će da pokloni teritoriju

Сава

10.08.2018. 14:25

"Опасан, бре, овај Дачић! Како је кренуо, нагазиће Захарову!" :)

Ogi

10.08.2018. 14:26

Hrabro je podizati glas protiv nepravde ne samo kada se ona dešava nama vec i drugima, a mudro je solidarno se udruzivati i sa njima a i sa onima koji su u poziciji da sprece nove nepravde. Ali mora se sacuvati dostojanstvo pa se ne treba detinjasto junaciti iza ledja velikog brata, jer svako posle mora da se vrati svojoj kuci.

Od

10.08.2018. 14:57

@Ogi - cinjenja nepravde, gore je samo prihvatanje iste, jer se tako onome ko cini napravdu daje za pravo i poziva se da je i dalje cini.Ni jedno ni drugo nemaju veze sa mudroscu.

Sanja

10.08.2018. 14:33

Da li je zaista neko spreman da ponovo ide u rat? Da li smo za još jedno bombardovanje, ali iskreno? Koliko naših momaka ume da drži, sklopi i rasklopi pušku? Koliko devojaka zna da previje ranu, ili može bez kupatila i vode bar jedan dan? Koliko bi vas pristalo da ide dole i danima spava u grmlju i čeka da ga šipatar prekolje? Ne budimo licimeri! Kako je otišla Makedonija? Kako je otišla bratska nam Crna Gora? Pustite šiptare svojim putem, oni nam nikada braća nisu bili...

ime ili nadimak

10.08.2018. 14:40

@Sanja - Defetisti su jaci od bilo kog neprijatelja. A da krenemo, ni jedan arnaut nece stici da pobegne ovaj put. Kosovo i Sever albanije su Srbija!!!

nadnacionalni ateista

10.08.2018. 15:43

@Sanja - Tako je Sanja.Postojala je među iskrenim JUGOSLOVENIMA početkom 90-tih godina prošlog vijeka neka volja da se SFRJ ratom sačuva,ali se vrlo brzo ispostavilo da je i to utopija.A danas? Pa nikom iole normalnom ne pada na pamet da ide u rat i gine zbog jadnih,malih i nadasve nebitnih zemalja nastalih na prostoru SFRJ.Slobodno nek i Šumadija,Sandžak,Slavonija i Dalmacija proglase nezavisnost ako im je milo.

Nick.cdn

10.08.2018. 16:09

@Sanja - Ne mogu da vjerujem da si za ovakav stav u komentaru dobila toliko "podrske", to je veoma zabrinjavajuce. Jedino sto je istina u tvom komentaru je da nam siptari nikad braca nisu bila, ostalo je porazavajuce sramno!

MuhamedMehmedbasic

10.08.2018. 17:26

@Sanja - Ja bih isao,i da prvi popijem metak ne bih zalio,jer znam zasto sam ga popio.

Slobodan

10.08.2018. 14:33

Ovde ce biti nesto...Ivica - Marija. Samo se bojim da Dacic nema kondiciju za lepu Ruskinju. Hehehe

драгана

10.08.2018. 22:28

@Dejan - Biti opkoljen,Dejane,nije strašno.Mi smo (bar bili;valjda je nešto i ostalo) dobri vojni taktičari.Vojnu taktiku Živojina Mišića su izučavali u američkim vojnim akademijama.U opkoljenosti je strašno imati izdajnika u redovima ili strašljuvca.

Perica Iz Varosi

10.08.2018. 14:51

Da njih taj problem sa Kosovom toliko muci kolko tvrde, nebi se oni tolko smejali na prikazanim fotografijama!!!!!

Dule sa sela

10.08.2018. 18:26

@Perica Iz Varosi - Nego bi trebalo da placu i tako posalju poruku?

Buta

10.08.2018. 14:53

ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ, дорогая Захарова! Желаю Вам много успехов в работе и жизни. Счастливо!

Rade

10.08.2018. 15:12

Zaharova je lepa i ekskluzivna gosca kojoj treba posvetiti svu paznju. A novinari manje da smetaju. Dobrodosla nam Marija u Srbiju!

Maratonac

10.08.2018. 15:32

Čemu žurba? Kina je čekala sto godina na mirnu reintegraciju Hongkonga i docekala. U novim okolnostima i ravnotezi snaga ali i sa novim politikama i liderima otvorice se i nove opcije, a ko ima vise opcija taj kontroliše sistem. Žure samo oni koji hoće da upisu svoje ime u istorijsku citanku a posle njih potop. A zure i oni koji bi da eksploatišu tudje ali posto su legalisti hoće da to bude po zakonu jer im se ne dize vojna sila u regionu gde ima previše interesa tj. krokodila u maloj bari.

zaliv.net

10.08.2018. 16:01

@Maratonac - Nije uopste isto, u Hong Kongu ne zive siptari vec kinezi....isti narod i to ne moze da se poredi ako nista vise ono zbog toga. Mi ovde imamo dva razlicita naroda, dve vere, slabu Srbiju, siptara ima sve vise i zele mocniju i vecu drzavu.....Kina je za koju godinu najmocnija drzava u svakom pogledu pa i vojnom! Kosovo treba podeliti, spasiti sta se spasiti moze!

karate

10.08.2018. 16:38

@Maratonac - Malo si pomesao loncice. U Hong Kongu su ziveli i zive Kinezi a na Kosovu ???

Donji Ljubis

10.08.2018. 17:37

@Maratonac - Kina je dala Hong Kong na "lising" englezim na 99 godina...kakva mirna integracija ?!

Gavrilo Princip

10.08.2018. 15:35

Miloše i Lazare, velikomučenici sa Košara, ne brinite jer niste pali uzalud. Ko bi da poklanja, neka pokloni ono što mu je od oca ostalo.

nadnacionalni ateista

10.08.2018. 15:35

Svaka čast na fizičkom izgledu G-dji Zaharovoj, ali lično bih više volio da u Guči vidim Predsjednike ili Premijere iz bivših Jugoslovenskih Republika jer vesele manifestacije poput ove u Zemljama nastalim na prostoru bivše SFRJ su odlična prilika da se ti narodi koji su po mnogo čemu bliski još više zbliže i jedni drugim približe.

Miros

10.08.2018. 17:35

@nadnacionalni ateista - A ti bi da vidis Kolindu,Bakira,Zajeva i Mila jel? A i slovence naravno...samo ti jos fale Rama i Taci pa da se lepo zblizimo...muka mi je od tog naseg pokusaja zblizavanja sa onima koji se raduju kada Srbija tone

Miki - Zg

10.08.2018. 22:04

@nadnacionalni ateista - Nedostaje Ti Josip Broz ,idi u kuću cvjeća u BG ,ako je tamo sahranjen ?

nadnacionalni ateista

11.08.2018. 09:46

@nadnacionalni ateista - Vaš problem Miroše,ali samo da znate da je osnovni preduslov za blagostanje u jednoj Državi prije svega dobar odnos sa susjednim.

nadnacionalni ateista

11.08.2018. 10:21

@nadnacionalni ateista - @Miki Zg! Zagrepčanin, molim vas ostavite Tita na miru. Punih 38 godina nije sa nama.

realist

10.08.2018. 15:41

Koja Britanija, nju I niko vise ne pita jer oni nemaju sposobne politicara sve su provokatori I licemeri.

Шумадинац

10.08.2018. 16:15

Гледам, читам... и ценим да гомила вас није омирисала барут. Никада нисте пуцали... Најлепше вас молим да ако нисте имали ратна дејства, немате искуства, нисте дупетом мрднули... немојте да коментаришете овакве чланке...

olenovod

10.08.2018. 18:00

@Шумадинац - suamdinac a ti si brale osetio drnc?ti si svojom guzom mrdo 91 99?ovde bre ima boraca da mogu sutra da zauzmu javni wc a ti pricas oni ce si na kosovo?

Vatro Marx

10.08.2018. 16:27

Prije nego sto je NATO-OTAN gadjao kleli smo se u Russiju , a oni lijepo okrenu se ledja. Zapad poce sa Mediterana smrtonosne rakete, slali su koliko su oni htjeli pa iz pojedinih zemalja obucavali se nad Srbijom bacajoci bombe sa naj modernijih i avijona ostvarajuci ciljeve. Sta da bi sutra krenula vojska Srbije da brani Kosmet , mislite da Russija bi skocila u pomoc ? Nebih rekao znamo zapad da u svako vrijeme je tu da siptarima pridju u pomoc..

joota

10.08.2018. 16:32

Нећемо прихватити лаж да је Кoсово одвојено од Србије на основу референдума. Неће проћи код нас ситуација кад ће нам, вадећи само једну ствар, причати да је то јединствени пример у Европи. Све што ће бити везано за извртање историјског сећања такође неће проћи. Марија Захарова

Шоне

10.08.2018. 16:33

Сад није подела него је разграничење?Србски хероји који су дали живот за сваки милиметар своје груде,и Србски народ неће вам опростити било какво цепкање парчање и „разграничење".Нема поделе.

Strucnjak

10.08.2018. 17:10

Kakvih ovde bolesnika ima koji komentarisu a jos je gocih koji ocenjuju! Mi smo izuzetno primitivan narod i jako me je sramota...

Shane

10.08.2018. 18:16

@Strucnjak - Ja da sam na tvom mestu, ne bih ni privirio ovde, nasao bih mesto koje odgovara mom ukusi i mom nivou obrazovanja. Imas more sajtova u HR i BHF, ALB... milina jedna. Imas Nemcke novine zvane "BLIC", Imash B92, imas N1 TV.. Imas lazne vesti na CNN...

Leka

10.08.2018. 19:48

@Strucnjak - strucnjak za sirenje gluposti, mi istom narodu ne pripadamo, ko te platio Soros?

драгана

10.08.2018. 20:18

@Strucnjak - Stručnjače,ovi sa Zaoada i iz Amerike obožavaju sramežljive na sopstveno poreklo i rod.Široko Vam polje.

Goran

10.08.2018. 17:30

Imam rešenje 200 kilo tona na 3 lokacije u Srbiji pre toga komplet se preselimo na Baltik a Evropi ostavimo dedovinu komplet na upravljanje pa za jedno 10 hiljada godina se lepo vratimo na svoje a možda i više...

iz glave

10.08.2018. 17:31

када би Србија, само што се покраде за 1г, дала за лобирање у САД, статус КиМ би био решен, за износ од 3г би нам на КиМ оставили жељено бројно стање, а 5г би повратили и стару Србију и доњу Зету

Smeker svercer

10.08.2018. 18:19

E neka je manekenka iz rusije pokazala belu haljinu I dala nam punu podrsku kao 99 kad su bezali ko misevi kad je nato stigao ma manite se rusa uzdajte se u use i u svoje kluse

Boki

10.08.2018. 18:24

citam komentare i cudim se kaze rusija je uvek uz sebiju ok lepo je to samo da nebude kao kada su trebali milosevicu pa su svi ucutali

Miki - Zg

10.08.2018. 18:44

Evo vidite kako iz ove slavenske duše Marije -Maše Zaharove zrači ljepota ,,radost ,ljubav za razliku od T. Mej ,Mogerini ,Merkel itd . sve pozitivno što treba doživjeti na ovom svijetu .Živjela mi mnogo ,mnogo ,živjeli Slaveni -Sloveni !

Miki - Zg

10.08.2018. 20:46

@Miki - Zg - Tzv. Zapadna gospodo ,građanska Srbijo želim dijalog .Uzalud Vam trud agenturo u RS -svirači , svirka je u Guči ! Lupajte minuse u korist vaše omraženosti !

Hisar 008

10.08.2018. 19:27

Pravda je spora,al' treba razgovarati i sa Albanijom o kompromisnom rešenju teritorije sa KiM.Priština tu ima savetodavce iz NATO kuhinje,huškači ne žive na KIM,mada su se "primili" i medju nama.

Smarty

10.08.2018. 21:19

@Mimi - Да, Израел је баш показао принципијелност у прослави Олује и то тек што смо им испратили председника и једини на Балкану донели Закон о повраћају имовине Јеврејима...

драгана

10.08.2018. 22:18

@Mimi - Izrael nikoga u svetu ne vidi kao prijatelja.Oni su "izabrani narod".

Leka

10.08.2018. 19:55

Srpska se truba s Kosova cuje ! zivela Rusija, ziv nam bio Putin veliki, Maria i svi prijatelji nase zemlje

zaliv.net

10.08.2018. 20:24

@Mimi - 90% Срба воли или веома поштује Русију... мењај државу!

драгана

10.08.2018. 20:31

Za Kosovo može samo model Kipra:makar i večito nerešeno. Srbi ne treba da žure.Albanci imaju razloga za žurbu.Samo mirno.Nikakav rat, nikakva žurba.Za šta hrabar pogine-strpljiv sačeka.Isti ti Albanci biće zakopani u jamu koju su sami kopali.Divljaštvo se završi propašću.

plavusa

10.08.2018. 23:05

@драгана - ...vi mislite kako ce Srbija biti,a bice rasparcena kao mocfara posle suse,pustite prazne price.

Р.Српска

10.08.2018. 21:18

Све Православне земље да се уједине и направе коалицују и да штите интересе једни другима.Све 3 ствари су ионако загарантоваме међународним правом а треба вјеровати Русима!

Бака Марија, Подујевка родом

10.08.2018. 22:46

@Nenad Stanimirović - Мислиш? Нажалост, обећали су да ће подржати сваку одлуку нашег "миротворца" који би, ево, да дели Србију са Албанцима и да је брани у Врању...

BEQIR MUFLUZI

10.08.2018. 23:12

Шатро "Vatro Marx" (OTAN), баш си нападан, али и провидан! Иди пиши коментаре за Коха Диторе, мање би језичких грешака направио! А за антируске коментаре не би добио ни један минус!

Milica

10.08.2018. 23:40

Svesni smo da nam Rusija pruza podrsku po pitanju suverenosti nase drzave, ali i teritorijalne celovitosti, to se ne dovodi u pitanje!

Fudbaler

11.08.2018. 01:44

Stav Rusije po pitanju Kosova je dosledan i zasnovan na međunarodnom pravu, poštovanju suvereniteta Srbije i njenog unutrašnjeg zakonodavstva, izjavila je danas direktorka Departmana za infomisanje i štampu Ministarstva posljnih poslova Rusije, Marija Zaharova. Rusija i Srbija treba da grade odnose, Rusija i Srbija treba da jačaju saradnju.

aca

11.08.2018. 16:05

Sada kada je Rusija jaka i stabilna nije Americi svejedno i da moze da radi kako ona hoce.

pavle

11.08.2018. 16:05

Da smo imali ovaku politiku i prijatelje tokom rata ceo ishod svega bi bio totalno drugaciji.

Jana

11.08.2018. 20:27

Podrška svetskih uticajnih sila, Srbiji će puno značiti i mogla bi nas približiti rešenju problema na KiM koje će našem narodu obezbediti sigurnost i ostanak na svojim ognjištima uz sva prava koja im pripadaju i bolju budućnost.

Marija

11.08.2018. 21:58

Po meni je Zaharova zena koja stoji ispred Srba u ime Rusije i daje nedvosmilenu podrsku po pitanja Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije! Svaka cast!