PET NA PET - Nikola Rađen: Gojazan, još sa krivom kičmom... Da, biću vaterpolista!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 09:11

Proslavljeni vaterpolista podvlači da od rođenja navija za Zvezdu!

Rođen je u Somboru. Sa vaterpolo reprezentacijom Srbije osvajao je mnogobrojna odličja.  Nikoli Rađenu posebno su drage srebrna medalja sa kontinentalnog šampionata iz Malage,  bronza sa Olimpijade iz Pekinga, ali mu je najdraže zlato iz Rima. Te 2009. godine u finalu je pala Španija posle velike drame i peteraca.

U vitrinama ima i veliki broj medalja iz klupskih takmičenja. Višestruki je prvak Srbije, osvajač kup takmičenja sa Partizanom, Zvezdom…Sa večitima se popeo i na krov Evrope. Prvo sa crno, a potom i sa crveno –belima.

Izabrane vesti

Poslednji trofej uzeo je u Rusiji, postao je prvak države sa moskovskim Dinamom. Drugu godinu za redom, u Vrnjačkoj Banji, Nikola Rađen je koordinator kampa vodenih sportova. Naravno, čuvenom sportisti u pomoć su priskočile vaterpolo veličine poput Igora Milanovića, Dejana Savića, Branislava Mitrovića, Duška i Gojka Pijetlovića

Nikola je za Mozzart Sport dao pet krajnje interesantnih odgovora.

1.Da li ste  pored vaterpola trenirali još  neki sport i koji?
“Jesam. Kao i većina dečaka trenirao sam karate, fudbal…Potom sam se okušao u hokeju na ledu i verovali ili ne bio sam član folklornog društva. Tek na kraju pronašao sam se u vaterpolu. Za bavljenje ovim predivnim sportom krivci su bili gojaznost i moja kriva kičma”

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“U mladalačkom periodu obožavao sam NBA ligu. Od igrača velikog Majkl Džordana, kasnije i Kobi Brajanta…Iskreno, nisam imao uzore među vaterpolistima. Naravno, gledao sam naše reprezentativce, upijao sve njihove “fore”, bio oduševljen partijama koje su pružali”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Od rođenja navijam za Zvezdu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Prvo, Svetsko prvenstvo iz 2009. godine koje je održano u Rimu. Uzeli smo zlatnu medalju pošto smo posle velike drame, produžetka i peteraca dobili selekciju Španije. Drugi događaj za večno pamćenje je iz 2013. godine. Tad sam se sa Crvenom zvezdom popeo na krov Evrope. U finalu smo bili bolji od dubrovačkog Juga. Ponovo sam dao jedan gol. I u Beogradu je moglo da krene slavlje”.

5. Životni i sportski moto?
“Upornost je majka uspeha”.

Bonus pitanje za našeg gosta Nikolu Rađena.  Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu prvog kola Premijer lige, Mančester Junajted – Lester. Đavoli su igrali promenljivo u Kupu šampiona. Poraženi su od Bajerna i Liverpula. Lisice su tokom priprema odigrale nerešeno sa Valensijom, dobile su Lil. Statistika je na strani Đavola, 17:7:2, a na međusobnim okršajima uvek je bilo golova.

“Očekujem ih i sad, pokušajte sa tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 21:00 2010 ENG 1 Man.Utd. - Leicester ug 3+ 1,90
Ukupna kvota1,90

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

pet na petNikola Rađen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara