ZVANIČNO: Kalinić konačno u Atletiku!

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.08.18. | 17:21

Milan na transferu Hrvata zaradio 15.000.000 evra

Hrvatski napadač Nikola Kalinić konačno je postao član madriskog Atletika čiji dres će nositi u naredne tri sezone. Iako zvanični nisu saopšteni finansijski detalji ovog transfera, njegov dosadašnji klub Milan inkasirao je 15.000.000 evra.

Tako je konačno završena jedna od dužih transfer sapunica u letnjem prelaznom roku, a Kalinić je i pre toga bio u centru pažnje medija u Evropi, jer ga je selektor Hrvatske Zlatko Dalić odstranio iz tima tokom prve faze Mundijala u Rusiji gde su Kockasti stigli do finala.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, Kalinić je bio velika želja trenera Jorgandžija Dijega Simeonea. Hrvat ima 30 godina, ali se prošle sezone nije baš proslavio u dresu Milana – dao je samo šest golova na 41 utakmici.

Znatno bolji učinak ima je u Dnjepru (125 mečeva i 49 golova), odnosno Fjorentini (84 meča i 33 pogotka). Karijeru je počeo u splitskom Hajduku, a igrao je još i za engleski Blekburn.

U ovom prelaznom roku Madriđani su već doveli Tomu Lemara, Rodrija, Santijaga Arijasa, Džonija Kastra, Antonija Adana i Želsona Martinsa.

Foto: www.atleticodemadrid.com


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Nikola Kalinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara