"Ko ne poveća plate - sledi kazna poslodavcu"

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da su propisane i predviđene određene sankcije za poslodavce koji uvećanje plata eventualno ne bi izvršavali.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 09.08.2018.

08:22

Foto: Thinkstock

Naime, Narodna skupština Srpske usvojila je u julu, po hitnom postupku, set zakona čije izmene i dopune rezultuju povećanjem plata svih zaposlenih u Srpskoj, navodi Srna, prenose Nezavisne novine.

Cvijanovićeva je rekla da će se kontrola vršiti na više načina, pa i prilikom podnošenja poreske prijave.

"Te će stvari biti vrlo jasne i vidljive, a svi naši radnici, ukoliko uoče bilo kakav nedostatak ili budu izuzeti iz ovog, imaju sagovornika u Vladi i institucijama poput Inspektorata da se preduzmu konkretne aktivnosti na tom planu", navela je premijerka Srpske.

Dodala je da postoji garancija da će biti uvećane plate radnika u realnom sektoru Srpske, jer je prošlog meseca u Narodnoj skupštini usvojen set zakona kojima se to obezbeđuje.

Cvijanovićeva je ocenila da je Vlada sa poslodavcima postigla dobar sporazum, te da su oni zainteresovani da plate rastu.

"Ovo je nešto što njima omogućava da obezbede povećanje plata, a da oni nisu na šteti. Dakle, sredstva koja bi uplaćivali u budžet ići će za plate radnika i Vlada će biti apsolutno netolerantna prema bilo kome (poslodavcu) ko izigra jedan ovakav dogovor. Uostalom, to nije samo stvar izigravanja, već on mora da snosi sankcije", poručila je Cvijanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: