KRAJ: Radnički - Makabi 2:2, Sparta - Spartak 2:1, Trakai - Partizan 1:1

Novosti online

02. 08. 2018. u 17:20

Partizan i Spartak iz Subotice uspeli su da obezbede plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Makabi preteška prepreka za Radnički

КРАЈ: Раднички - Макаби 2:2, Спарта - Спартак 2:1, Тракаи - Партизан 1:1

Foto: Twitter

Posle Crvene zvezde koja je u sredu uveče izborila plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan i Spartak iz Subotice uspeli su da produže svoju "predstavu" na evropskoj sceni. Oni su izborili plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je Radnički iz Niša zaustavljen posle dvomeča sa Makabijem.

Partizan je remijem u Viljnusu (1:1) obezbedio plasman u narednu rundu kvalifikacija posle 1:0 u Beogradu. Domaćin je došao do ranog vođstva, pošto je u devetom minutu mrežu Stojkovića zatresao Osipov. Posle brojnih propuštenih šansi, crno-beli su bukvalno u poslednjem sekundu nadoknade prvog poluvremena uspeli da izjednače preko centralnog beka Miletića. U drugom poluvremenu, Partizan je ostao sa desetoricom na terenu, posle drugog žutog kartona koji je dobio Suma. Ipak, vicešampion Srbije izdržao je nalet domaćina i sačuvao remi.

Subotički Spartak napravio je pravi podvig u Pragu! Sparta je povela golom Šurala u 28. minutu, na asistenciju Plavšića, a upravo je bivši fudbaler Spartaka duplirao vođstvo češkog kluba u 66. minutu. Do gola koji mu je bio neophodan za prolaz, srpski tim je došao sa bele tačke u 75. minutu. Precizan je bio Čečarić. Posle 2:0 u Novom Sadu, revanš se završio rezultatom 2:1.

Radnički iz Niša nije uspeo da napravi čudo pred domaćim navijačima. Eliminisan je posle remija (2:2) na "Čairu". Makabi je poveo posle autogola Pankova u 33. minutu, a svega pet minuta kasnije i Atar je zatresao mrežu domaćina. Čast Nišlija odbranio je Stanisavljević, koji je sa dva pogotka doneo remi svom timu.


SASTAVI TIMOVA ZA MEČ TRAKAI-PARTIZAN

TRAKAI: Švedskauskas - Traore, Osipov, Januševskis, Šilenas – Borovskij, Jeriomenko, Biljaletdinov – Marazas, Čižas, Kazlauskas. Trener: Hose Antonio Vikuna Očandorena.

PARTIZAN: Stojković – Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović – Janković, Pantić, Suma – Rikardo: Trener: Miroslav Đukić.

UTAKMICA U VILjNUSU JE POČELA

Sudija je dao znak za početak utakmice na kojoj se sastaju Trakai i Partizan. Crno-beli su izveli početni udarac i imali prvi napad na meču. Dugo su čuvali loptu na svojoj polovini, ali čim su uputili centaršut ka kaznenom prostoru rivala, jedan od defanzivaca domaćeg tima je intervenisao.

ŠANSA ZA CRNO-BELE IZ PREKIDA

Već u trećem minutu meča, Partizan je imao korner, a odmah potom i slobodan udarac sa oko 25 metara od gola. Međutim, crno-beli nisu uspeli da ozbiljnije ugroze golmana Švedskauskasa. Partizan je od starta u velikoj ofanzivi, za samo pet minuta igre izveo je tri udarca iz ugla.

Fudbaleri Trakaija se za sada, tokom nešto manje od deset minuta igre, brane i svoju šansu vide u mogućim greškama u dodavanju kod fudbalera vicešampiona Srbije. Jednu takvu imali su u petom minutu kada je Enake pogrešio, a Stojković izašao daleko od svog gola kako bi intervenisao.

TRAKAI VODI OD DEVETOG MINUTA

Iz prve šanse do gola! Toliko je bilo dovoljno litvanskom klubu da anulira prednost Partizana. Fudbaleri Trakaija izveli su korner iz levog ugla, jedan od njih je ostao sam na drugoj stativi, pokušao je glavom, ali je Stojković odbranio. Međutim, na odbitak se dobro snašao Osipov i "matirao" golmana crno-belih.

ŠANSE ZA MILETIĆA I GOMEŠA

Odmah posle primljenog gola na suprotnoj strani terena fudbaleri Partizana našli su se u novoj šansi. Levi bek Miletić je šutirao, ali neprecizno.

Nedugo potom i Gomeš je imao priliku da postigne pogodak. Tačnije, želeo je da asistira, ubacio je loptu u prostor, ali je to više izgledalo kao šut na gol. Niko od njegovih saigrača nije uspeo da promeni putanju lopti i smesti je u mrežu rivala.


TAJM-AUT I ODMOR ZA IGRAČE

U 24. minutu meča, švajcarski arbitar je, zbog velikih vrućina i visoke temperature u Viljnusu, dao kratak predah igračima dva tima.

CRNO-BELI GREŠE U ODBRANI, TRAKAI PRETI

Veliki broj grešaka fudbalera Partizana umalo da kazne igrači Trakaija. Previše prostora im ostavljaju crno-beli, ali srećom još uvek ih to nije "skupo koštalo"

U 32. minutu Zdjelar je šutirao sa distance, ali je lopta završila daleko od gola. Levi bek Miletić je za sada fudbaler koji zadaje najviše problema odbrani litvanskog kluba. 

SASTAVI TIMOVA ZA MEČ SPARTA-SPARTAK

SPARTA PRAG: Nita – Čipčiju, Radaković, Kaja, Kosta – Stančiju, Kanga, Fridek, Plavšić – Tete, Šural.

SPARTAK SUBOTICA: Perić – Tekijaški, Kerkez, Ćalasan, Vukčević – Jočić, Šimura – Đuričin, Glavčić, Savković – Čečarić.

MILETIĆ PORAVNAVA REZULTAT, KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Švajcarski arbitar produžio je prvo poluvreme dva minuta, a Partizan je posle nekoliko propuštenih šansi došao do gola u poslednjoj sekundi.
Crno-beli su posle strašnog voleja Zdjelara i odbrane Švedskauskasa došli do kornera. Najbolje se u kaznenom prostoru Trakaija snašao centralni bek Miletić, koji je poslao loptu pod prečku rivala.
Na odmor su timovi otišli pri rezultatu 1:1.


POČEO DUEL SPARTE I SPARTAKA

Počela je utakmica na kojoj se sastaju Sparta i Spartak iz Subotice, ovoga puta u Pragu. Česi su imali prvi napad.

IGRA SE DRUGO POLUVREME U LITVANIJI

Počelo je drugo poluvreme na susretu Trakaija i Partizana u Viljnusu. Još uvek nema promena u postavama  dva tima.

Prvu šansu u drugom delu igre imali su crno-beli, Gomeš je šutirao u gol rivala, ali je to bio lak posao za čuvara mreže litvanskog kluba.

CRVENI KARTON ZA SUMU

Od 53. minuta, Partizan ostaje sa desetoricom na terenu. Suma je dobio drugi žuti karton, posle neopreznog starta.

PARTIZAN NA SVE ILI NIŠTA

Iako su ostali sa desetoricom na terenu, crno-beli ne odustaju od ofanzivne igre.

U 58. minutu meča napravljena je prva izmena. Makanja je ušao umesto Traorea.

SPARTA AGRESIVNO OD STARTA

Fudbaleri Sparte krenuli su silovito na startu revanš meča drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Međutim, raspoloženi golman Subotičana Perić za sada uspešno čuva svoju mrežu.

ODLIČNA ŠANSA ZA GOMEŠA, NOVA PAUZA U VILjNUSU

U 68. minutu Janković je sjajno uposlio Gomeša, ali su ispred njega bila tri protivnička igrača. Jednog je predriblao i šutirao, ali ga je izblokirao Osipov.

Minut kasnije, Švajcarac je omogućio igračima još jedan kratak predah zbog visoke temperature. Igra je ubrzo nastavljena.

ČESI VODE PRED SVOJIM NAVIJAČIMA

Dugo je Spartak uspevao da odoli naletu praške Sparte, ali u 29. minutu neopreznost Subotičana iskoristio je Šural, kojeg je uposlio Plavšić.


IZMENE U REDOVIMA CRNO-BELIH

U 74. minutu meča, mladi Đerlek je zamenio Pantića. Bila je to prva izmena trenera Đukića, a za drugu promenu u postavi strateg crno-belih se odlučio u 81, kada je umesto Gomeša ušao Ožegović.

U 88. minutu Ivanović je zamenio Jankovića.

Crno-beli troše vreme i čuvaju povoljan rezultat. 

KRAJ U LITVANIJI! PARTIZAN JE U TREĆEM KOLU KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

Posle četiri minuta nadoknade, glavni sudija je odsvirao kraj utakmice u Viljnusu. Pokušali su domaći fudbaleri da se oproste od Evrope pobedom, želeli su drugi gol na ovom meču, ali im crno-beli to nisu dozvolili.


KRAJ PRVOG POLUVREMENA U ČEŠKOJ

Posle čak pet minuta nadoknade u prvom poluvremenu, fudbaleri Sparte i Spartaka otišli su na pauzu. Rezultat je trenutno 1:0 u korist domaćina iz Praga.

POČEO DRUGI DEO IGRE U PRAGU

Počelo je drugo poluvreme na utakmici Sparta-Spartak. Domaćin očajnički pokušava da dođe do gola, ali fudbaleri kluba iz Subotice se grčevito bore da sačuvaju prednost iz prvog meča (2:0).

PRVI DIREKTAN ŠUT SPARTAKA

Spartak preuzima inicijativu! Subotičani sve češće probijaju odbrambeni bedem
rivala i ulaze u kazneni prostor. Odličnu šansu imali su u 58. minutu, kada je Marčić raspalio po lopti i šutirao u okvir gola Nite, ali je čuvar mreže kluba iz Praga bio na visini zadatka.

PLAVŠIĆ ANULIRAO PREDNOST BIVŠEG KLUBA

Igrao se 66. minut meča, kada su fudbaleri Spartaka neoprezno reagovali u dva navrata. Ostavili su previše prostora protivničkim igračima, a to je kaznio Plavšić. Bivši fudbaler kluba iz Subotice nije želeo da proslavi pogodak, ali je na ovaj način obezbedio svom timu bar produžetke.


SPARTAK SA BELE TAČKE DO GOLA

Srpski internacionalac Radaković je neoprezno izgubio loptu u svom kaznenom prostoru, a potom napravio prekršaj za penal.

U 75. minutu Spartak je došao do gola sa bele tačke, a strelac je bio Čečarić.


NAVIJAČI PREKINULI MEČ U PRAGU

Nezadovoljni igrom svog tima, navijači Praga su upali na teren i prekinuli utakmicu. U šoku su ostali fudbaleri oba tima. Kapiten Sparte Šural je posle nekoliko minuta, koliko je trajao prekid, nagovorio simpatizere svog kluba da se vrate na tribine. Utakmica je potom nastavljena.
— HooligansTV (@HooligansTV1) August 2, 2018



CRVENI KARTON ZA MARČIĆA

Šok za šokom u Pragu! U 82. minutu Marčić je napravio prekršaj nad Kangom i dobio drugi žuti karton.

Međutim, hrabro se bore Subotičani. Minut kasnije izborili su se za prvi svoj korner na ovom meču, a u 85. minutu Perić je upisao desetu odbranu na svoj konto.

SEDAM MINUTA NADOKNADE

Toliko vremena deli Spartak od eliminacije Sparte.

POČEO SUSRET U NIŠU

Fudbaleri Radničkog na domaćem terenu dočekuju Makabi, gde će pokušati da nadoknade zaostatak iz prvog meča (0:2).

Evo za koje sastave su se opredelili treneri Lalatović i Ivić.

RADNIČKI: Živković – Aksentijević, Crnomarković, Pankov, Stanković – Stanisavljević, Noma, Micić, Ranđelović – Haskić, Grbić

MAKABI: Rajković – Saborit, Žair, Tibi, Dasa – Šenfeld, Golasa, Perec, Miča – Kjartanson, Atar

DVA POGOTKA MAKABIJA ZA PET MINUTA

Svega pet minuta bilo je dovoljno Makabiju da zapečati sudbinu ekipe koju predvodi Nenad Lalatović.

U 33. minutu susreta u Nišu Pankov je zatresao svoju mrežu, a pet minuta kasnije Atar je duplirao vođstvo gostujućeg tima.

GOL STANISAVLjEVIĆA SA DISTANCE

Radnički je do prvog gola u dvomeču sa Makabijem došao preko Stanisavljevića. Njega je Noma uposlio na oko 20 metara od gola, a ovaj sa ivice šesnaesterca "matirao" do tada sjajnog Rajkovića.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Ni sekund nadoknade prvog poluvremena na stadionu "Čair", arbitri su odlučili da odmah po isteku 45. minuta ekipe pošalju u svlačionice.

Na poluvremenu Makabi vodi sa 2:1.

POČEO DRUGI DEO IGRE NA "ČAIRU"

Sudije su dale znak za početak drugog poluvremena.

Već u 48. minutu Aksentijević je sa velike distance pokušao da iznenadi Rajkovića i malo je falilo da ta lopta završi u golu Makabija. Srpski golman je, međutim, fenomenalno intervenisao.

STANISAVLjEVIĆ DVOSTRUKI STRELAC

Veliku radost domaćim navijačima doneo je Stanisavljević u 58. minutu svojim drugim pogotkom. Dvostruki strelac je još jednom večeras savladao Rajkovića i tako poravnao rezultat, a to je bio dovoljan razlog da se na tribinama "Čaira" glasno zapeva "Radnički, Radnički".


KRAJ UTAKMICE

Radnički iz Niša ipak nije uspeo da se oprosti od evropske scene pobedom. Izabranici Nenada Lalatovića remizirali su 2:2 sa Makabijem na domaćem terenu i eliminisani su iz kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

goran

02.08.2018. 20:02

katastrofalna igra partizana.i djukic i uprava napolje.partizan ne moze uzeti prvenstvo zato sto montiraju zvezdu ali novac naneki nacin se zaradjuje od evropskih utakmica koje partizan igra uzasno.menjajte trenera da ne kida zivce navijacima,

Golub

02.08.2018. 20:02

Suma shvatio koliko Djukić ne zna, kad ga već on ne izvodi napolje, daj da dobijem crveni i pojačam ekipu.

Juga

02.08.2018. 20:03

Kakva uprava,takav trener,takvi igrači,takva igra,takvi navijači,takav klub,takav,takav,takav...žalosno!

Muki

02.08.2018. 20:06

Jednom recju- katastrofa.Da li vi uopste znate sta igrate.Ako je ovo fudbal svaka vam cast.Svi vi na celu sa Ilijevim,Djukicem,celom upravom, i vecinom fudbalera(cast izuzecima)trebate otici u Lazu Lazarevica da vide ljudi da li vi uopste imate mozak, sto cisto sumnjam.

Sasa Jelisavac

02.08.2018. 20:58

Bitno je da svi prođu, kako nije bitno!!! Navijač sam Zvezde 40 godina gledam ja na Marakani 30 god Zvezdu do smrti ali mi je muka od podela i mržnje NAPRED SVI SRBI i SRPSKI KLUBOVI!!

Р.Српска

02.08.2018. 21:26

Како је само Спартак играо свим срцем и душом све изджали капа доле мајстори!Понос сте Суботице. Партизан без енергије тотално неуигран састав!