02. avgust  2018. 13.06  →  20.00 | Izvor: RTV (Vera Korponaić)

Počela obnova puta od hotela Norcev do Banstola

NOVI SAD -

Počela je obnova još jednog puta na Fruškoj gori. Reč je o deonici od hotela Norcev na Iriškom vencu, pa sve do Banstola. Rekonstruiše se prvi put posle gotovo 50 godina.

video icon

Reč je o deset kilometara puta, za šta je 300 miliona dinara obezbedila Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

, mirovic,, radovi, grebenski, put, 10

Radovi bi trebalo da budu završeni do početka naredne godine, ali izvođači ne isključuju mogućnost da to bude i već krajem novembra.

Početkom septembra trebalo bi da bude završena i obnova puta od Sremskih Karlovaca do Banstola, čime će ovaj deo Fruške gore biti mnogo pristupačniji za turiste, ali i za sve druge, rekao je predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović.

Za narednu godinu najavio je i rekonstrukciju puteva od Iriškog venca do raskrsnice prema Letenki i Vrdniku.

Reagujući na najnovije stavove pojedinih stručnjaka, da bi trebalo odustati od Fruškogorskog koridora i probijanja tunela kroz planinu, Mirović je rekao da takve paušalne ocene nisu dobre.

Podsetio je na to da na Fruškogorskom koridoru već četiri godine veoma ozbiljno rade brojni stručnjaci i institucije, da se razgovara sa finansijerima i izvođačima radova.

"Neodgovorno je i neozbiljno poništavati njihov trud i mogućnost da jedan veoma važan projekat konačno bude realizovan", smatra predsednik Pokrajinske vlade.

Broj komentara: 1

NIKOLA S MUNJAS BA MISAD  22. 08. 2018. | 22:34
... SVE CESTITKE !!! NM