Subota, 02.08.2008.

19:18

Basesku: Ministar je idiot

Rumunski predsednik Trajan Basesku nazvao je jednog ministra idiotom zbog lošeg pristupa u borbi protiv poplava u toj zemlji.

Izvor: Beta

Default images

Basesku nije rekao o kojem ministru je reč. Tokom poplava krajem prošlog meseca u ugroženim područjima najviše su boravili ministar unutrašnjih poslova Kristijan David i ministar za zaštitu životne sredine Atila Korodi, kao i premijer Kalin Popesku Taričeanu.

Basesku je učestvovao danas na sastanku Asocijacije opština koji je održan u crnomorskom letovalištu Neptun.

Obraćajući se učcesnicima skupa, predsednik je još rekao da se ne radi dovoljno na decentralizaciji vlasti, jer se želi "kontrola političke savesti", a za to centralne vlasti koriste "veliku laž" da lokalne vlasti nisu u stanju da same upravljaju "kada je reč o jednoj školi ili bolnici".

Basesku je ocenio da su ministri preterali sa pritiskom na lokalne vlasti, jer kako je rekao "u prvi plan stavljaju partijske interese".

Politički analitičari podsećaju da je samo pre nekoliko dana Basesku pohvalio vladu za preduzete mere u otklanjanju štete od poplava, a da sada jednog od ministara naziva idiotom.

Analitičari primećuju da je Basesku nakon višegodišnjih oštrih kritika na račun vlade, u poslednje vreme počeo da hvali rad ministara, što prema njihovoj oceni može da znači i moguće pomirenje Baseskua i Taričeanua.

Oni, međutim, ističu da današnja predsednikova izjava o ministru idiotu pokazuje da on verovatno opet menja strategiju smatrajući da mu u predizbornoj godini više koristi da kritikuje premijera i njegovu vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

12 h

Podeli: