Prlainović: Imamo snage da idemo do kraja; Tucak: Ne mogu da prećutim sudijski kriterijum

V. Stanković

26. 07. 2018. u 22:14

Srbija je jaka, mnogo jaka. Postavili smo bedem ispred gola – jasan je Andrija. Znali smo šta nas čeka – jasan je Mandić. Ovo nije vaterpolo za koji smo se borili – priča selektor Hrvatske

Прлаиновић: Имамо снаге да идемо до краја; Туцак: Не могу да прећутим судијски критеријум

SPECIJALNO ZA „NOVOSTI“: BARSELONA

Dok su potišteni hrvatski igrači prolazili kroz miks-zonu i samo odmahivali rukom na molbu novinara da kažu nešto o meču, naši momci su – razumljivo-bili veoma raspoloženi.

- Srbija je jaka, mnogo jaka...Postavili smo bedem ispred gola, odbrana je opet odlučila. Sada mali predah pa priprema za finale. Ne brinite, imamo snage da idemo do kraja - rekao je iskusni Andrija Prlainović.

Levoruku Dušan Mandić, strelac tri gola za naš tim, u šali je otkrio tajnu kako je lobovao hrvatskog golmana.

- To sam naučio od starijeg kolege Filipa Filipovića.Najvažnija je pobeda, ali možemo da budemo ponosni na način na koji smo je ostvarili. Znali smo šta nas čeka, ali trebalo je ispoštovati dogovor, sprovesti plan. Ovo je bila naša najbolja utakmica, ali možemo još bolje.

Milan Aleksić kaže da je odlučio dobar početak.

- Kad smo stekli prednost od dva pa i tri gola znali smo da čuvamo rezultat. Radujemo se finalu, svejedno mi je ko će nam biti rival.

Kapiten Filip Filpović nije se upisao, ali je bio veoma zadovoljan:

- Čestitam saigračima i stručnom štabu, naravno i publici loja nas je bodrila. Ostaje još jedan korak, poslednji i najvažniji. Učinićemo sve da se naša lepa priča nastavi.

Iz hrvatskog tabora čuli smo samo naturalizovanog Španca Ćavi Garsiju:

- Oni su bolje otvorili utakmicu, stekli prednost i znali da je sačuvaju. Igrali su za nijansu bolje od nas.

Naš selektor Dejan Savić bio je neobičajeno kratak:

- Bila je vrlo iscrpljujuća utakmica, igrači su se puno potrošili, videlo se da su obe ekipe pale u poslednjoj četvrtini,ali uspeli smo da uradimo kako treba najveći deo stvari koje smo planirali. Odlučila je naša odbrana sa čovekom manje. Ostaje da se do finala odmorimo i osvežimo, svejedno nam je ko je rival.

Nešto govrljivi bio je Ivica Tucak, selektor Hrvatske koji nije završio utaklmicu jer je bio isključen. Sportski je čestitao Srbiji, ali nije zaboravio sudije.

- Čestitam Srbiji, zaslužila je pobedu jer se odlično branila sa igračem manje, ali ne mogu da prećutim kriterijum suđenja. Ovo nije vaterpolo koji želimo, za koji smo se borili...Nismo umeli da se prilagodimo kriterijumu, iako smo puno i sami krivi jer nismo uznali da koristimo igrača više. Sad moramo da se koncentrišemo za bronzanu medalju, i ona je trofej - zaključuje Tucak.

UDOVIČIĆ: VELIKA POBEDA!
Pre 5 godina bio je deo tima koji na Svetskom prvenstvu nije stigao dalje od četvrtfinala.U četratk je kao ministar sporta u Vladi Srbije sišao u svlačionicu da čestita igračima, među njima i nekima sa kojima je igrao.
-Velika pobeda Srbije, četvrti put uuzastopno u finalu-rekao je Vanja Udovičić
-Momci su odigrali sjajnu utakmicu, pokazali žečlju, imali koncentraciju, disciplinu...Meč je bio težak iz mnogo razloga, posebno na psihološkom planu, ali momci su sve izdržali, Iskrene čestitke njima, selektoru Saviću i svima koji su doprineli da Srbija još jednom svima pokaže ko je u ovom sportu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (25)

Nislija

26.07.2018. 22:45

Sta se zali Tucak na sudije.... Rus sudija samo sto im nije upadao u bazen da im pomogne

Zoki Zemun

26.07.2018. 22:52

Mozete da se borite koliko hocete! Shvatite jedno: samo od nas zavisi da li cete biti pokidani ili ne,vi ste samo u bazenu i nista vise!Jel to jasno?

crno-beli svet

26.07.2018. 22:54

Ovaj Tucak toliko lupa da je to strasno.Srbija je pokradena sudjenjem a on videvsi da ce sigurno izgubiti poceo da glumi ludilo.Rus(sudija),bagra svoje vrste-e to su vam Brraca Rusi...Za nase momke samo veliko Bravo delfiniiii !!!

Jasenovac

26.07.2018. 23:23

@crno-beli svet - Lupetaš gluposti koje veze nemaju. Kakve veze “ braca Rusi” imaju sa suđenjem jednog Rusa? Mi smo znaci svi idioti ako je jedan sudija idiot? Razmisli šta pišeš pre nego sto napises!

АМ

27.07.2018. 07:31

@crno-beli svet - Госпон Рус је из грађанске Русије која навија за Хрватску. Сад јасније?

Možete samo

27.07.2018. 06:56

@Neko - da kmečite... i Kolidna da dođe u srpsku svlačionicu, da vidi šta je pravi...

Чикаго

27.07.2018. 00:20

Хоће ли томпсон опет случајно да наиђе кроз Барселону па да вам пева у свлачионици ??

Miki - Zg

27.07.2018. 05:16

@Чикаго - Kolinda će doći u svlačionicu i grliti pobjednike i pobjeđene ?

Idi begaj

27.07.2018. 01:08

Ovo je sport u kom sudije vrlo lako manipulišu igrom,shodno tome to je sport gde bez problema optužiš sudije za poraz. Sve u svemu ako nešto ozbiljno ne promene sa pravom se može nazivati banana sport.

o.O

27.07.2018. 09:36

@Idi begaj - ja zato i ne gledam vaterpolo i rukomet ..nemam zivaca da gledam sudije ..inace BRAVO MOMCI!!!

Sediša

27.07.2018. 08:18

@Ap0qalypto - Kako odoše kad će se vratiti ko pobednici sa bronzom a Srbi ko gubitnici sa srebrom još će hrvatske vaterpoliste zbog medalje da dočeka Tomson na trgu?

Цецко

27.07.2018. 06:53

Ко губи има право да се љути. Ипак сте ви далеко од нас. Изем вам вашу "културу".

krkson

27.07.2018. 07:39

Da, nisu mogli da se naviknu na suđenje...Tačno tako, koliko su im suci dali igrača više i njih je iznenadilo!!!

Zlatko

27.07.2018. 07:40

Cestitam delfinima imam poruku za Kitarevicku'-mogao bi nas vaterpolo da nas poveze kao nekad replika za ono u fudbalu a da negovorim o kodarci.....

Vera

27.07.2018. 08:17

@Zlatko - Ne čuje tebe kraljica nego se sprema da odlikuje Gotovinu i Markača za slavlje 23g Oluje.

ALO

27.07.2018. 08:25

Nakon šta su svi napadali Đokovića koji je zbog majke hrvatice navijao za Vatrene eto sada i srpski vaterpolo selektor čestitao Hrvatima na kako reče "istorijskom uspehu u Rusiji" ma odmah treba da ga maknu!

Kažu

27.07.2018. 08:26

Neki hrvatski mediji pišu da je Severina pred razvodom jer je u vezi sa nekim hrvatskim tajkunom-političerem!

kuvar Jordan

27.07.2018. 09:17

Prosto je neverovatno da Hrvati u cemu god da izgube od nas krive sudije i kriterijum sudjenja...Zasto jednom ne priznaju da su od nas bolji samo u fudbalu i rukometu...

gavrilo

27.07.2018. 09:52

"Ovo nije vaterpolo za koji smo se borili – priča selektor Hrvatske..." ako misli na boksovanje i nesporsko ponasanje... Jeste!! ako misli na peoslavu genocida nad Srbima Jevrejia i Romima uz tompsonove pesme .Jeste !!! ako misli na pristrasno sudjenje(ali ocigledno nedovoljno) za nesposobnu indijansku hrvatsku reprezentaciju... Jeste !!!

Moj Svet

27.07.2018. 09:53

A ovi naši DIVOVI su svrstani pod kategoriju u Novostima pod "ostali sportovi"??? Poruka za fudbalere: "Gledajte i učite!" Kad budete toliko jaki i dobri da pobedite i napržene protivnike i podmazane sudije, onda ćete imati neki rezultat....