Automobili

Četvrtak, 26.07.2018.

10:00

Najbrži McLaren u istoriji zvaće se Speedtail

Britanski proizvođač superautomobila McLaren otkrio je ime svog modela, naslednika legendarnog F1, koji se najavljuje kao prvi "Hyper-GT" na svetu.

Izvor: B92

Najbrži McLaren u istoriji zvaće se Speedtail

Do sada je ovaj projekat bio poznat pod kodnim imenom BP23, a sada ima i zvanično ime – Speedtail.

Speedtail će biti nova perjanica McLarena, model koji će preuzeti poziciju predvodnika kompanije od P1 i Senne u "ultimativnoj seriji".

Kompanija iz Vokinga je već najavila da će Speedtail biti najbrži McLaren u istoriji, nadmašiće rekord koji je pre 20 godina postavio F1 za tri 4,8 km/h.

McLaren Speedtail će imati maksimalnu brzinu od 391 km/h, što je 41,8 km/h brže od P1, a 51,4 km/h brže od Senne.

Britanski proizvođač će napraviti samo 106 jedinica Speedtaila, a svi su već rezervisani po ceni od oko 2 miliona dolara.

Budući vlasnici su prvi informisani o zvaničnom imenu automobila koji su rezervistali još pre nego što je zvanično najavljen u novembru 2016. McLaren će Speedtail zvanično predstaviti javnosti krajem godine, ali će ga naravno budući vlasnici prvi videti.

Izgled automobila je samo najavljen kroz nekoliko skica, koje ukazuju na izuzetno aerodinamične linije, a biće napravljen od novih materijala uz neograničen broj mogućnosti za individualizaciju izgleda.

Osim što je najavio da će Speedtail biti najbrži model ove kompanije ikad, McLaren je obećao i da će biti najluksuzniji do sada, čime će postati dostojan konkurent Bugatti Chironu.

Poput F1 i Speedtail će biti trosed, imaće hibridni pogon kombinacije benzinskog i elektromotora kao P1.

Proizvodnja McLaren Speedtaila će početi krajem 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: