Najnovije vesti
Vesti Beograd
Skupština grada Beograda: Mnogi POSLANICI NA ODMORU, nastavljena serija OSTAVKI

Skupština grada Beograda: Mnogi POSLANICI NA ODMORU, nastavljena serija OSTAVKI

Serija ostavki poslanika gradskog parlamenta nastavljena je i na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda koja je počela sa 15 minuta zakašnjenja. Već na prvi pogled evidentno je da su mnogi odbornici uveliko na odmoru pošto se od njih 110 trenutno u sali nalazi tek 70.

skupstina grada sednica foto oliver bunic (14) Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
skupstina grada sednica foto oliver bunic (14)

Oni su na početku usvojili prestanak mandata odbornika Gorana Grbovića, Dragane Belojević i Dragana Aritonovića (svi sa liste SNS) koji su se povukli iz parlamenta zbog obaveza koje su u međuvremenu dobili na čelu javnih preduzeća, odnosno gradskih sekretarijata. Na njihova mesta su uskočili Mladen Đuričić, Maja Petrović i Vesna Vidović.

Od konstituisanja Skupštine grada Beograda u sadašnjem sazivu, pre nešto više od dva meseca, promenjeno je između 15 i 20 poslanika!

Vesić glavni u odsustvu Radojičića
Foto: Milan Ilić / RAS Srbija
Vesić glavni u odsustvu Radojičića

Ni ova sednica nije mogla da protekne bez "uobičajene skupštinske teme - Beograda na vodi".

Nikola Jovanović, zamenik predsednika odborničke grupe "Savez za Srbiju", istakao je da "ne misli da je odlučivanje o imenu ulice u Zemunu nevažno, ali da je očekivao da se pre toga govori o Beogradu na vodi".

- Ovo je jedina vlast koja je zbog slike pacova zatvorila železničku stanicu. Obavestite nas koliko smo prihodovali od izgradnje dve zgrade u "Beogradu na vodi" - rekao je Jovanović.

Njemu je replicirao zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Ružno je skrnaviti svečanu sednicu gde treba govoriti o Teodoru Herclu, pokušajima da se sednica pretvori u raspravu o kojoj ova skupština ne može da raspravlja. Narodna skupština je donela poseban prostorni plan o nadležnostima vezanim za "Beograd na vodi", gradska ništa nije donosila, što odbornik očigledno ne zna - istakao je Vesić.

Jovanovićev predlog za dopunu dnevnog reda tačkom o preispitivanju projekta izgradnje u zoni Savskog amfiteatra, većinom glasova nije prihvaćen posle čega je predložena pauza.

MAZINJANIN OSTAJE NA ČELU "SAVA CENTRA"

Đorđe Mazinjanin će ostati na funkciji direktora JP "Sava centar", i to kao vršilac dužnosti u narednih šest meseci, odlučili su odbornici Skupštine grada Beograda.

TEODOR HERCL DOBIJA ULICU U ZEMUNU

Odbornici su izglasali i da jedna ulica u Zemunu dobije ime po Teodoru Herclu. Ova inicijativa potekla je od Ambasade Izraela u Beogradu s obzirom da su njegovi koreni vezani za Zemun.