Tonu akcije Fijata nakon smene Markjonea

Akcije automobilske kompanije Fijat Krajsler Automobili (FCA) su jutros pale za 4,0 odsto, nakon vesti o neočekivanoj smeni dugogodišnjeg šefa FCA Serđa Markjonea zbog komplikacija nakon operacije ramena.
Akcije FCA su na Milanskoj berzi jutros počele trgovanje na nivou od 15,70 evra. Pad deonica FCA negativno se odrazio na sve indekse na Milanskoj berzi, zbog čega je glavni indeks FTSE Mib pao za skoro jedan odsto.
 
Upravni odbor FCA je u subotu imenovao Majka Menlija, dugogodišnjeg direktora "Džipa", za izvršnog direktora FCA, čime je ubrzana tranzicija prvobitno planirana za početak naredne godine.
 
Iz kompanije je saopšteno da Markjone (66), zbog komplikacija posle operacije ramena, nije u mogućnosti da obavlja svoje dužnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija