• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smene u ambasadi Srbije u Parizu!

Izvor MONDO/Agencije

Srbija bi uskoro mogla da dobije novog ambasadora u Parizu, a za to mesto je "viđena" dosadašnja otpravnica poslova ambasade u Londonu Nataša Marić.

 Ambasade Srbije u Parizu smene zbog skandala Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

"Politika" piše da bi ona na celu ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva trebalo da zameni dosadašnjeg ambasadora Rajka Ristica, kojem je još u aprilu prošle godine istekao ambasadorski mandat od cetiri godine.

List podseca da su se u aprilu sukobili Ristic i direktor Kulturnog centra u Parizu Radoslav Petrovic, zbog cega je u francusku prestonicu ministar Ivica Dacic poslao izaslanike da ispitaju ucesnike incidenta.

U Parizu dolazi do još jedne promene.

Diplomatski skandal: Novi ambasador u Parizu

Umesto Darka Tanaskovica na celu misije Srbije pri Unesku, kako je potvrdeno listu, bice postavljena pomocnica ministra spoljnih poslova i šef Sektora za bilateralnu saradnju Tamara Rastovac.

Ona je druga osoba koja s ovog mesta odlazi u diplomatsku službu, posle Gorana Aleksica, koji je prošle godine postao ambasador u Rimu.

Od kada je u Parizu Tanaskovic je sa Ministarstvom spoljnih poslova i Vladom Srbije uspešno izvojevao bitku i sprecio da Priština dobije dovoljan broj glasova za uclanjenje u Unesko.

Prema pisanju nekih medija, nije bilo lako naci zamenu za Tanaskovica i zato se njegov boravak u Parizu odužio. Nova ambasadorka se, takode, bavila Uneskom i zato je izbor pao baš na nju, navodi "Politika".

Srbija vec punih godinu dana nema ambasadora ni u Velikoj Britaniji. Pocetkom avgusta prošle godine, predsednik Aleksandar Vucic opozvao je ambasadora Ognjena Pribicevica.

Pribicevica ce u Londonu, kako je potvrdeno listu, naslediti Aleksandra Joksimovic, koja je od 2001. do 2004. godine bila pomocnica ministra spoljnih poslova Gorana Svilanovica, zadužena za informisanje, štampu i kulturu.

Pariz: Istraga srpsko-srpskog diplomatskog spora

List navodi da su u osam ambasada, od 69 koliko ih zvanicni Beograd ima širom sveta, trenutno umesto ambasadora otpravnici poslova.

Osim Velike Britanije, takav slucaj je i sa Azerbejdžanom, Austrijom, Bosnom i Hercegovinom, Etiopijom, Zambijom, Libijom i Sirijom.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kiki

Mislim da ce nova ambasadorka bez sumnje uspesno obavljati posao za koji je zaduzena.

kiki

Ne sumnjam ni najmanje da ce nase rukovodsto naci dostojnu zamenu.

Pevaci i

Pevacice...inostrani poslovi...nemci za strane jezike...srbija danas...

special image