I Liverpul pao pred Borusijom: Klop video Pulišića kojeg želi, Markec starter, odbrana se raspala bez Van Dajka... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 23:59

Preokret Milionera protiv Redsa i druga pobeda na Međunardonom kupu šampiona

Posle Mančester Sitija, Borusija Dortmund je na Međunarodnom kupu šampiona u SAD uzela meru i Liverpulu. I to posle preokreta u drugom poluvremenu. Zahvaljujući Kristijanu Pulišiću, Borusija je preokrenula na 3:1 i zabeležila drugu pobedu u dva meča takmičenja koje u predsezoni okuplja 18 velikih klubova iz najjačih evropskih liga.

Oba tima su počeli meč sa skoro rezervnim sastavima u nedostatku zevzda koje su učestvovale na Mundijalu. Od Liverpulovih startera su tu bili Robertson, Van Dajk i novajlija Fabinjo. Mesto u startnih 11 je dobio i naš Lazar Marković. Klop je dao šansu rezervistima i mladim fudbaelrima. Kod Borusije Dortmund su u prvih 11 krenuli veliko pojačanje Dijalo, zatim Toljan, Daud, Zagadu i Filip od zvučnijih imena.

Izabrane vesti


Liverpul - Borusija 1:3 (1:0)
/Van Dajk 25 - Pulišić 66 penal, 89, Larsen 90+3/
Liverpul: Karijus (od 46. Grabara) – Klajn (od 62. Filips), Van Dajk (od 46. Klavan), Matip (od 22. Gomez), Robertson (od 46. Moreno) – Fabinjo (od 46. Keita), Džons (od 46. Vudborn), Lalana (od 46. Milner) – Kamačo (od 46. Odžo), Marković (od 46. Solanke), Origi (od 46. Staridž).

Borusija: Hic – Toljan (od 46. Brokhorn), Dijalo (od 46. Piper), Zagadu, Dikman (od 46. Šmelcer) – Sahin (od 46. Burnić) – Volf (od 46. Pulišić), Boadu (od 46. Gomez), Daud (od 46. Gece), Sančo (od 46. Larson) – Filip (od 46. Isak)


Počelo je kiksom Lorisa Karijusa koji je napravio neverovatnu glupost, ali Filip je bio iznenađen pa nije pogodio praznu mrežu. Ono što nije iskoristio Filip, jeste Van Dajk na drugoj strani kada je glavom zakucao loptu u mrežu za vođstvo. Liverpul je imao vođstvo i bolju igru u prvom poluvremenu, Borusija nije pokazala mnogo, ali se sve okrenulo posle izmena na poluvremenu.

U drugih 45. minuta je ušao Kristijan Pulišić i toplo se preporučio Klopu koji ga obožava i već dve godine pokušava da ga dovede na Enfild. Amerikanac je u nastavku rasturio odrbanu Liverpula u kojoj je duvalo bez Van Dajka. U 65. minutu je Klavan srušio Pulišiča i skrivio penal, a mladi Amerikanac je izveo najstrožu laznu i nije pogrešio. U 89. minutu je Pulišić sjajnim udarcem sa 15 metara krunisao lepu kontru, da bi u nadoknadi vremena još jednom izmešao odbranu Redsa i praktično namestio gol maldom Larsenu. razlog za Klopovu glavobolju posle ovog meča je i povreda Matipa koji je morao da izađe sa terena u prvom poluvremenu. A taman se bio oporavio od prethodne povrede... 

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijan Pulišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara