Opljačkane tri srpske kuće u blizini Prizrena

U srpsko-bošnjačkom selu Drajčići u Sredačkoj župi kod Prizrena opljačkane su tri srpske kuće i tom prilikom polomljena su ulazna vrata, prenosi radio "Kontakt plus".

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji u Sredskoj, izvršen je uviđaj i za počiniocima se traga, a kako se navodi, popravku ulaznih vrata na srpskim kućama pomogle su komšije muslimani. 

Penzionisani učitelj Tomislav Tomić izjavio je da to nije prvi put da se obijaju srpske kuće i plaše preostali, mahom stariji Srbi u planinskom selu Drajčići.

Kako se navodi, u ovom mešovitom šarplaninskom selu u Sredačkoj župi bilo je oko 70 srpskih kuća sa 300 stanovnika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво