PAO LIFT U RUDNIKU KOD SOKOBANJE: Povređena četiri rudara

J. Ć.

22. 07. 2018. u 19:47

Četiri rudara povređena su danas u rudniku mrkog uglja Soko u blizini Sokobanje, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Zaječar.

ПАО ЛИФТ У РУДНИКУ КОД СОКОБАЊЕ: Повређена четири рудара

Foto: Ilustracija

ČETIRI osobe od kojih jedna teže, povređene su u nedelju u rudniku mrkog uglja "Soko" u blizini Sokobanje, rečeno je u Policijskoj upravi Zaječar. Svi povređeni hospitalizovani su u aleksinačkoj bolnici i nisu životno ugroženi.

Nesreća se dogodila oko 16 časova kada je lift u kome su se nalazili rudari, pao sa visine od 10 metara, a prema prvim informacijama, do nesreće je najverovatnije došlo usled nestanka električne energije.

Pročitajte još:NESREĆA NA TOPČIDERU: Ima povređenih, među njima i dete!

Povređeni rudari starosti od 26 do 52 godine su zbrinuti u bolnici u Aleksincu i nisu u životnoj opasnosti.

- Jedan od njih ima težu povredu, iščašenje zgloba kolena i to mora da se namešta u opštoj anesteziji i biće uskoro urađeno, ali nije životno ugrožen, stabilno je sve, dok ostala trojica imaju mekotkivne povrede. Za jednog se po snimku sumnja da ima naprsnuće pršljena. Svi su zadržani na lečenju, ali niko nije za upućivanje u KC Niš radi daljeg lečenja – kaže za „Novosti“ direktor bolnice u Aleksincu Goran Vidić.

Uviđaj je u toku, nakon čega bi trebalo da budu poznati detalji ove nezgode.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dr Miggyy

22.07.2018. 20:52

Уз жељу да повређени рудари што пре оздраве и без последица, а менаџменту рудника да се уозбиљи и да механизацију и опреме одржава како је предвиђено, ваљда је научио лекцију. Јер, сваки не урађени посао дође на наплату кад-тад, на жалост, оператерима у овом случају рударима.

Badzana018

23.07.2018. 11:11

Nije nestajala struja!!!! Jos jedna dezinformacija!!!! Odgovorni da odgovararaju a ne da niko nikad za nista nije kriv a ocevi nase dece lome kicme zbog necije nepaznje!!!!!! Pozivam sve zene rudara,majke,cerke ovim putem da se stane na kraj rudnickim kancelarijskim pacovima!!!