22. jul  2018. 19.38  | Izvor: Tanjug

Povređena četiri rudara u rudniku blizu Sokobanje

SOKOBANJA -

Četiri rudara povređena su danas u rudniku mrkog uglja Soko u blizini Sokobanje, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Zaječar.

Kako je rečeno, uviđaj je u toku, a prema prvim informacijama nesreća se dogodila oko 16.00 sati usled pada lifta na kojem su se nalazili rudari sa deset metara visine.

Povređeni rudari starosti od 26 do 52 godine su zbrinuti u bolnici u Aleksincu i nisu u životnoj opasnosti.

Tagovi
Broj komentara: 1

Dr Miggyy  22. 07. 2018. | 20:58
Уз жељу да повређени рудари што пре оздраве и без последица, а менаџменту рудника да се уозбиљи и да механизацију и опреме одржава како је предвиђено, ваљда је научио лекцију. Јер, сваки не урађени посао дође на наплату кад-тад, на жалост, оператерима у овом случају рударима. Ангажовати младе стручне, а не партијске, бабине и течине рођаке и једино они могу да вуку напред. Не заборавимо, у Шаиновићевом времену, рудник квалитетног мрког угља "Алексинац" је затворен из не баш јасних разлога. Претпоставка је да је узрок те рударске несреће да је затајио људски фактор (простими благи Боже ако грешим) и угашена су око 90 живота, остали запослени су остали без посла, Алексинац без прихода, а Србија без квалитетног угља. И на крају, остаде да су "криви" настрадали?