SRDAČNA DOBRODOŠLICA: Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru

V. K.

21. 07. 2018. u 21:16

Patrijarh srpski sleteo na aerodrom u Podgorici gde ga je dočekala razdragana masa i povici dobrodošlice

СРДАЧНА ДОБРОДОШЛИЦА: Патријарх Иринеј стигао у Црну Гору

Foto: Mitropolija CG Primorska

PODGORICA - Brojni vernici dočekali su patrijarha srpskog Irineja koji je u Crnu Goru doputovao u subotu oko 18 I 30 časova, da bi se sa podgoričkog aerodroma uputio ka Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja gde je obavo čin svečanog narečenja arhimandrita Metodija (Ostojića) za episkopa Dioklijskog. I staro i mlado, hrlili su ka patrijarhu ne bi li od njega primili blagoslov. Iz mase su se čuli povici “Dobro došli u vašu Crnu Goru”, “Bog vas blagoslovio”, “Jaki smo u veri”…



U narečenju su učestvovali mitropoliti crnogorsko-primorski Amfilohije I zagrebačko-ljubljanski Porfirije, episkopi- budimski Lukijan, britansko-skandinavsi Dositej, šumadijsi Jovan, budimljansko-nikšićki Joanikij, zahumsko-hercegovački I primorski Grigorije, raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, pakračko-slavonski Jovan, bihaćko-petrovački Sergije, moravički Antonije, remezijanski Stefan, mohački Isihije, umirovljeni zahumsko-hercegovački Atanasije i arhimandrit Dimitrije, izabrani episkop zahumsko hercegovački i primorski.

- Budući da je Sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve rasudio da sam dostojan takve službe, blagodarim, primam i ne protivrečim - kazao je novonarečeni episkop Dioklijski Metodije.

Hirotoniju će u nedelju u istom hramu u Podgorici, obaviti patrijarh srpski Irinej.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

LUKA

21.07.2018. 22:46

Hvala Dragom BOGU dase i ovo desi u C. Gori da se sastanu naj veci poglavari Srpske pravoslavne crkve da pokazu Srpskom Narodu u crn. gori ko je uz njih.A vlasti u c. gori da BOG da uma i pameti da okrenu glavu prema Beogradu kao sto je vjekovima bilo. A ovi kefalci da se vrate svojoj crkvi a ne da prave izmisljene i dele narode. Videli ste sta se desilo u Baru- Sramota da bude vlasti. Zatiru sve sto je srpsko . pozdrav za Veliku postojbinu mojih pradedova i cukund dedova.

alfa...!

22.07.2018. 12:03

@LUKA - Meni nije jasno da pripadnici iste (pravoslavne)vere pale dva badnjaka i to u istoj ulici...........

El gibbor

22.07.2018. 13:30

@LUKA - Alfa, ti drugi koje pominjes nisu pravoslavni i nisu nikakva vera vec je u pitanju ne vladina organizacija (NGO)!!! Drugo, badnjak nije osnova vere, ma koliko to neki mislili..... Opet ispada da je nalagan samo jedan badnjak!

alex

22.07.2018. 05:05

A gde su ti "brojni" vernici, osim gomile crnomantijasa na sve strane. Ma daj, dosta vise zamajavanja naroda ! Uf !

El gibbor

22.07.2018. 13:31

@alex - A ti si bio i video svojim ocima koliko je naroda i koliko popova bilo?

Aqua

22.07.2018. 08:06

strah od novog zakona koji ce biti donesen...i koji treba da ih postavi na svoje mjesto...da se ne mjesaju u politiku, da ne odrzavaju parastose kojekakvim zlocincima i da placaju porez. zato su se sastali...

alfa...!

22.07.2018. 12:00

@Aqua - Porez treba da plaćaju kao i sva druga pravna i fizička lica..........

Komentator

25.07.2018. 11:35

@Aqua - E jeste vala, Crna Gora je toliko uredjena drzava gde svaki lopov placa porez.....jeste kako nije? Najveci je problem crkva zbog poreza? E jes vala..... Ajde nijemo deca, zna se zasto se u CG napada crkva. To je napad na Srbe u CG i na tradiciju pre-komunisticke Crne Gore. A to je tradicija Srba, Petrovica, Crnojevica, Vojisavljevica itd.