Đaci krenuli ka Srbiji, roditelji razočarani u profesorku

Agonija đaka iz Beograda koji su otputovali u Španiju mogla bi konačno da se završi, jer su oni na putu ka Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

22:29

Đaci krenuli ka Srbiji, roditelji razočarani u profesorku
Foto: GettyImages

To je za B92.net rekla Aleksandra, majka čija je ćerka otišla na ovo putovanje.

“Ćerka mi se javila da su na pumpi u Francuskoj. Gde su tačno, ne zna ni ona. Mislim da idu pravo za Srbiju i da neće provesti dan u Monaku kao što je bilo prvobitno planirano”, izjavila je Aleksandra za B92.net.

Đaci iz beogradskih škola prošle nedelje otišli su na letovanje u Španiju, koje je organizovala profesorka Snežana Martić u privatnoj režiji sa agencijom “B2B”.

Tokom dana pojavile su se informacije da su se deca razbolela i da sede u autobusu, bez novca koji je im prethodno uzeo predstavnik agencije.

“Koliko je meni ćerka rekla, neka deca su jela školjke i da su posle toga imali trovanje, više njih je loše odreagovalo. Nista ozbiljnije, ali znamo da trovanje morskim plodovima zna da bude nezgodno”, kaže Aleksandra i potvrđuje da je od dece uzet novac od fakultativnih izleta.

“Jeste, uzet im je novac za izlete, ali ni na jedan izlet nisu otišli. Navodno taj je novac poslužio da se doplati hotel da ipak ostanu u Španiji”, dodaje.

Na pitanju da li su roditelji u kontaktu sa profesorkom koja je odvela decu i kakav je njen komentar, Aleksandra kaže da je razočarana pristupom profesorke celoj situaciji.

“Razočarana samo na njenu nereakciju. Da se organizovala, da se snašla, da je okupila decu da se dogovore sta da rade.... Da ih je smirila i ohrabrila, ja bih je prva branila. Ali isključiti telefon i nagutati se bensedinima, to je za svaku kritiku. Deca su u jednom trenutku krenula da se razdvajaju i da se organizuju po grupama. Jedva smo ih skupili iz Beograda. Moje dete je u subotu otišlo na aerodrom u Barselonu, a da ja nisam uspela da stupim u kontakt sa profesorkom”, navodi Aleksandra.
Foto:B92
“Nisu to mala deca. Sva sreća ima starije i odgovorne dece, pa situacija nije izmakla kontroli. Ali šta bi bilo da im nismo našli smeštaj kod Čačanina u Španiji to veče iz Beograda i da policija nije dozvolila prevoz bez obzira sto su vozači autobusa imali zabranu zbog duge vožnje. Bojim se da pomislim šta bi bilo da su ostali na ulici”, dodaje.

Aleksandra ističe da su za čitavu priču krivi i roditelji, a ne samo profesorka.

“Mislim da je i profesorka prevarena. Krivi smo i mi roditelji što deci dozvoljavamo da upravljaju nama rečenicom "idu svi, samo ti dramiš”.

Ipak za glavnog krivca imenuje Dejana Vojinovića, vođu puta. Kako kaže, on se predstavljao kao suvlasnik agencije, a “zapravo je iskoristio agenciju za organizaciju puta”.

Kako navodi roditelj, Vojinović je napustio decu, dok je sa njima ostala profesorka.

“Mislim da je najveći krivac Dejan Vojinovic, kao i vlasnik agencije koji je pristao da za proviziju organizuje ovaj put, bez obzira da li je znao za Dejanovu prevaru ili ne. Koliko znam ovo nije prvi put da Dejan Vojinović odvede grupu na prevaru i da ima zabranu za registrovanje bilo kog D.O.O. Tako da to što smo proverili agenciju, ništa nije značilo, jer je Dejan stajao iza cele priče. Jedino me čudi što se profesorka nije bolje informisala ko je vođa parade", rekla je Aleksandra za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: