Surinam zaintresovan za investicije i transfer znanja

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak-Beil. Surinam želi da investira u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

17:29

Surinam zaintresovan za investicije i transfer znanja
Foto: Thinkstock

Nedimović je izrazio zahvalnost na odluci o povlačenju priznanja Kosova i Metohije, i razgovarao o mogućnostima za saradnju dveju država u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Na sastanku je delegacija Surinama istakla veliku zainteresovanost za srpske investicije u prerađivačku industriju, između ostalog i preradu ribe, kao i izgradnju skladišnih kapaciteta zbog čega je dogovoreno intenziviranje saradnje dve zemlje u cilju pronalaženja zainteresovanih investitora.

Na sastanku je takođe dogovorena i saradnja u pogledu pomoći za uspostavljanje sistema bezbednosti hrane u Surinamu, kao i transferu znanja i iskustva kojima Srbija raspolaže u oblasti poljoprivrede, saopšteno je iz tog resora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: