Najnovije vesti
Vesti Politika
UGLJANINOVA PROVOKACIJA Bošnjačko nacionalno veće pozvalo Pacolija u Novi Pazar, evo šta su napisali u SKANDALOZNOJ POZIVNICI

UGLJANINOVA PROVOKACIJA Bošnjačko nacionalno veće pozvalo Pacolija u Novi Pazar, evo šta su napisali u SKANDALOZNOJ POZIVNICI

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli mogao bi da doputuje u Srbiji u subotu u slučaju da dobije odobrenje srpskih vlasti. Pacoli je, naime, dobio poziv da prisustvuje događaju koji u tom gradu organizuje Bošnjački nacionalni savet.

Bedžet Pacoli Foto: privatna arhiva / Facebook
Bedžet Pacoli

Na njegovo ime upućen je poziv da 21. i 22. jula dođe u Novi Pazar, ali i u nekoliko drugih opština u Sandžaku, prenosi portal "Kossev", koji je objavio i fotografiju dokumenta sa pozivom koji potpisuje sekretar Bošnjačkog nacionalnog veća Mirza Hajdinović.

Foto: Klan Kosova / screenshot

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog saveta je Sulejman Ugljanin, koji je i lider Stranke demokratske akcije.

Pacoli je rekao da će prihvatiti poziv ako mu srpske vlasti dozvole da doputuje, preneto je u današnjem UNMIK-ovom pregledu štampe.

On je, kako se jasno navodi u dokumentu koji je objavio "Kljan Kosova", pozvan u svojstvu "zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Kosovo" i to da učestvuje na svečanoj sednici Nacionalnog veća Bošnjaka i na debati „Proces uspostavljanja regionalne stabilnosti i saradnje na Balkanu“.

Drugog dana dnevnog reda, kako se navodi u pozivnici, predviđa se i da Pacoli poseti druge opštine i Peštersku visoravan.

„Prihvatanjem ovog poziva i Vašim dolaskom učinićete veliku čast Bošnjačkom nacionalnom vijeću, Bošnjacima i svim građanima Sandžaka... Primite izraze našeg poštovanja“ navodi se u pozivu.