Najnovije vesti
Vesti Svet
ADVOKATI NEĆE DA IH BRANE Radnici stambene zgrade SEDAM MESECI SILOVALI DEVOJČICU (12) koja je tu živela

ADVOKATI NEĆE DA IH BRANE Radnici stambene zgrade SEDAM MESECI SILOVALI DEVOJČICU (12) koja je tu živela

Pred sudom u indijskom gradu Čenaju pojavilo se 17 muškaraca optuženih za višestruko silovanje 12-godišnje devojčice u periodu od sedam meseci, od januara ove godine. Među optuženima su pripadnici obezbeđenja, operateri lifta i vodoinstalateri koji su radili u stambenoj zgradi u kojoj je devojčica živela, saopštila je policija.

indija policija Foto: Profimedia
indija policija

Muškarci stari od 23 do 66 godina ošamutili su devojčicu lekovima i prebacili je u prazan stan, gde su je svi redom silovali narednih sedam meseci. Osim u stanu, devojčicu su silovali u podrumu, na terasi zgrade, fiskulturnoj sali i javnim toaletima. Radnik na liftu (66) prvi je silovao devojčicu, a zatim doveo i ostale da mu se pridruže. Muškarci su zapretili devojčici nožem i da će na društvenim mrežama podeliti video snimke silovanja, ako nekome kaže šta se desilo.

Devojčica se ovog vikenda požalila sestri, koja je došla u posetu iz Delhija, a ona se obratila policiji. Policija je uhapsila muškarce i optužila ih za silovanje, pokušaj ubistva i zastrašivanje. U međuvremenu, Udruženje advokata Madrasa saopštilo je da niko od advokata neće braniti optužene. U aprilu ove godine, Indija je usvojila zakon o smrtnoj kazni za silovanje dece mlađe od 12 godina.

U proseku, više od 100 žena dnevno bile su žrtve silovanja u Indiji 2016, od toga svaka šesta je bila devojčica mlađa od 12 godina.