Navijači poginuli tokom proslave

U Francuskoj su nastradale dve osobe tokom proslave pobede francuskog reprezentacije na Mundijalu, izvestava francuski dnevnik "Parizijen".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:55

Navijači poginuli tokom proslave
Tanjug/AP Photo/Bob Edme

List navodi da je jedan navijač poginuo na istoku zemlje u gradu Anesi, nakon što je skočio u kanal i udario u njegovo dno.

Drugi navijač je izgubio život u gradu San Feliks, severno od Pariza, tako što je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo dok je uzvikivao fudbalske slogane, preneo je Tass.

"Parizijen" navodi da je jedan navijač uleteo motorciklom u grupu dece stare tri do šest godina u gradu Fruar i da su tom prilikom deca teško povređena.

Drugi navijač u gredu Obena uleteo je grupu od troje ljudi koji su potom hospitalizovani.

Jedna žena povređena je u gradu Fleš tako što je pala sa platforme.

Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Frederik Dlanuvel izjavio je da je 45 policjaca i žandarma zadobilo povrede dok su sinoć smirivali nerede u Parizu i drugim francuskim gradovima.

Najveći sukob između navijača i policije dogodio se u blizini dragstora na Šanzelizeu u Parizu gde su navijači polupali prozore i opljačkali radnju uzevši uglavnom vino i šampanjac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: