Novi VW krosover praviće se u Španiji uz Polo

Posle prvih tehničkih detalja o modelu T-Cross, Volkswagen je objavio i informacije koje se odnose na proizvodnju ovog modela.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

08:40

Novi VW krosover praviće se u Španiji uz Polo

Najmanji član SUV/krosover familije proizvođača iz Volfsurga izrađivaće se u pogonu u Navari, u Španiji, gde se već sklapa novi Polo. Zbog uvođenja novog modela u proizvodnju, Volkswagen će u svojoj španskoj fabrici povećati broj zaposlenih za 10%, a kapacitet će biti proširen sa 244.000 vozila na 350.000 automobila godišnje.

Izbor Navare kao mesta na kome će se izrađivati T-Cross je bila logična odluka, s obzirom da osim mehaničke platforme, ovaj mali krosover i Polo imaju dosta zajedničkih delova.

Uvođenje novog modela u proizvodni proces predstavlja značajan događaj za fabriku u kojoj se od 1984. sklapalo više generacija Volkswagena Polo.
Zasnovan na široko rasprostranjenoj MQB mehaničkoj platformi, VW T-Cross ima dužinu od 4.107 mm a nešto je viši od modela Polo (1.558 mm), dok zapremina prtljažnika iznosi 455 litara.

Paleta motor uključuje tri TSI benzinca i jedan dizel agregat. Kupcima će na raspolaganju biti 1.0 TSI sa 95 ks i 115 ks, a u vrhu benzinske ponude biće 1.5 litarska jedinica sa 150 ks. Jedini dizelaš proizvodi 95 konjskih snaga.

VW T-Cross će biti dostupan isključivo u verziji sa prednjim pogonom, proizvodnja će početi pred kraj 2018, a automobil u prodajne salone stiže u proleće 2019.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: