Linkovi

Sudija će motriti na dalje spajanje dece sa roditeljima


Majka i dete imigranti iz Gvatemale
Majka i dete imigranti iz Gvatemale

Federalni sudia pohvalio je to što je određen broj imigrantske dece mlađe od pet godidna ponovo spojen sa roditeljima, ali je upozorio da će pažljivo posmatrati šta se dešava sa decom starijom od pet godina za čije spajanje sa roditeljima rok ističe 26. jula.

Preostalo je da se sa roditeljima spoji više od 2000 dece.

Sudija Dejna Sejbrou je rekao da administracija mora napraviti spisak imena roditelja koji su u imigracionom pritvoru i njihove dece do ponedeljka i završiti bezbednosne provere do utorka.

Američka unija za grašanske slobode (ACLU) koja zastupa razdvojene porodice, saopštila je da adminisatracija nije spojila svu decu mlađu od pet godina sa rodieljima.

Administracija je ranije saopštila da je 58-oro dece koja su ispunila uslove spojeno sa roditeljima u roku, da je 19-oro spojeno malo posle roka zbog "logističkih razloga" i da će nastaviti sa spajanjem ostale dece sa roditeljima.

Za sedmoro dece administracija je saopštila da ne mogu biti vraćena sa roditeljima zbog toga što im se roditelji krivično gone ili su ocenjeni kao opasnost za dete.

Spajanje dece sa roditeljima odvija se na šest ili osam nedefinisanih lokacija.

XS
SM
MD
LG