TRANSFERI (14. jul): Azar najavio odlazak sa Stamford Bridža! Lester poslao ponudu za Minu, potpisali Žoržinjo i Sari, a Lacio gleda ka Fagneru

Vreme čitanja: 14min | sub. 14.07.18. | 23:25

Ispratite dešavanj sa transfer pijace uživo na portalu MOZZART Sport

Za danas dovoljno. S novim informacijama javljamo se ujutru. Do tada, da se podsetimo koji su to najveći poslovi danas sklopljeni:

* Eden Azar definitivno je najavio odlazak iz Čelsija
* Definitivno se se zakomplikovale stvari oko povratka Ričmonda Boaćija u Crvenu zvezdu
* Žoržinjo je potpisao za Čelsi
* Lester je spremio novi ugovor za Džejmija Vardija
* Paragvajski štoper iz Korintijansa Fabijan Balbuena potpisao je za Vest Hem!
* Dejli Blind je na pragu povratka u Ajaks za 15.000.000 evra
* Aleks Sandro je na pragu transfera u Pari Sen Žermen
* Propao je transfer Muse Dembelea u Kinu
* Argentinski napadač Maksi Lopez novi je član brazilskog kluba Vasko da Gama
* Lester je poslao Barseloni prvu ponudu za Jerija Minu u visini od 30.000.000 evra

Izabrane vesti


22.42 - Poslednja vest iz Pari Sen Žermena glasi da će Adrijan Rabio, koji je u pregovorima sa Barselonom, sačekati povratak predsednika kluba Nasera al Kelafija iz Rusije kako bi pronašao model za prekid saradnje, a sve zbog toga što navodno ne može više da komunicira sa sportskih direktorom Anterom Enrikeom.

22.33 - Definitivno se se zakomplikovale stvari oko povratka Ričmonda Boaćija u Crvenu zvezdu. Opširnije OVDE

22.20 -Atinski AEK i novi sportski direktor Vladimir Matijašević užurbano rade na dovođenju pojačanja, a posledne ime na spisku je vezista Džek Rodvel. Prema informacijama iz Grčke, pregovori su u poodmakloj fazi, a Rodvel je slobodan igrač jer je raskinuo ugovor sa Sanderlendom.

21.59 - Pojedini belgijski mediji navode da bi Tibo Kurtoa veoma brzo po završetku Mundijala, u stvari, već sledeće nedelje, mogao da pređe u Real Madrid. Dugo je Belgijanac želja kraljevskog kluba koji je spreman da izdvoji 40.000.000 evra. Naravno, sve to će biti moguće ako Čelsi dovede drugog čuvara mreže, a pre svega se pominjao Alison.

21.35 - GOTOVO: Iskusni argentinski napadač Maksi Lopez definitivno ima novi klub, pošto je potpisao ugovor sa brazilskim Vasko da Gamom iz Rio de Žaneira. On je potpisao ugovor do kraja 2019. godine.

21.18Ramires je definitivno višak u kineskom klubu Đangsu, o čemu smo već pisali, a novost je da pregovara sa Flamengom. Ako se to i desi, onda Đangsu neće imati stranca viška, a kako pojedini kineski izvori navode, to bi moglo da utiče i na povratak Ričmonda Boaćija u Zvezdu, odnosno da transfer propadne. 

20.50 - Još malo o Juventusu. Dobre partije Marija Mandžukića na Mundijalu opet su dovele do toga da postoje brojni klubovi koji bi ga videli u svojim redovima. Jedan neimenovani evropski klub poslao je ponudu od 30.000.000 evra, ali za sada trener Alegri ne želi da se odrekne Hrvata. Ipak, možda se situacija i promeni ukoliko stigne neka “ponuda koja se ne odbija”.

20.30 - Definitivno je poznat i sastav stručnog štaba Maurisija Sarija u Čelsiju. Pored već najavljenog Đanfranka Zole, tu je i Luka Goti. Radi se o stručnjaku koji je do nedavno radio sa Robertom Donadonijem u Bolonji.

20.06 - Menadžer Liverupla Jirgen Klop tvrdi da Danijel Staridž može da ostane na Enfildu, iako je imao ponude iz inostranstva od Sevilje i Bešiktaša.

19.45 - Eden Azar definitivno je najavio odlazak iz Čelsija, a od ranije je poznato da je madriski Real klub koji bi žarko želeo da ga vidi u svojim redovima.
“Posle šest divnih godina u Čelsiju, možda je vreme za nešto drugo. Odluka može da bude moja, ali verujem da će na kraju Čelsi da ima konalnu reč – da li žele da me puste. Znate koja je moja omiljena destinacija”, rekao je Azar novinarima posle pobede Belgije nad Engleskom u meču za treće mesto na Mundijalu. Opširnije OVDE

19.22 - Lester Siti napravio je prvi konkretan korak u pokušaju da dovede Džerija Minu iz Barselone I na adresu španskog giganta poslao ponudu od 30.000.000 evra. Čeka se odgovor sa Nou Kampa, a konkurenti Lesteru se Vest Hem i Everton.

19.00 - Rimski Mesađero piše da je sportski direktor Lacija Igli Tare ozbiljan u nameri da među Nebesko-plave dovede brazilskog reprezentativca Fagnera iz Korintijansa.

18.35 - I dalje smo u Italiji. Torino želi da pojača konkurenciju na poziciji levog beka i prati Federika Riku, urugvajskog internacionalca iz Malage.

18.20 - Stiže nam još jedna vest iz Italije. Tutosport tvrdi da je ruski reprezentativac Aleksandar Golovin spreman da ipak odbije ponude Čelsija i Arsenala kako bi potpisao ugovor sa šampionom Italije, Juventusom.

18.07 - Italijanski SPAL užurbano radi na jačanju ekipe za predstojeću sezonu, a sledeća meta je iskusni švajcarski štoper Joan Đuru. On je prošle sezone bio član turske Antalije, a našao se i na spisku putnika za Mundijal.

17.47 - Juventus je veoma aktivan u ovom prelaznom roku, a Tutosport navodi da bi iz Torina mogao da ode Stefano Sturaro. Prvi i najkonkretniji u redu za njegov potpis je engleski Lester, ali ostaje da se vidi da li će Lisice pristati da plate 20.000.000 evra za obeštećenje.

17.30 - PSV Ajndhoven završio je važan posao – kapiten Luk de Jong produžio je ugovor sa Filipsovcima do leta 2021. godine. Do sada je za PSV odigrao 160 utakmica i dao 80 golova.

17.16 - Benevento je doveo pojačanje iz Juventusa. Radi se o Andresu Telju, kolumbijskom vezisti koji je potpisao ugovor do juna 2021. godine. On je u redove Stare dame došao pre četiri sezone, ali je bio na pozajmicama u Kaljariju, Empoliju i Bariju.

17.05 - Pitali su neki od vas ima li vesti iz Panatinaikosa? Grčki mediji javljaju da je na vrhu liste prioriteta je škotski napadač Stiven Flečer iz Šefild Vensdeja. Problem je, za sada, visoka plata ovog 31-godišnjeg fudbalera.

16.48 - Evo i jedne vesti za navijače Milana. Prema poslednjim informacijama iz Italije, na insistiranje trenera Đenara Gatuza, Rosoneri će produžiti ugovor sa Andreom Bertolaćijem. Sadašnji ugovor mu ističe sledećeg leta, a prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Đenovi.

16.34 - Marko Pjaca je na korak od Fjorentine, ali poslednja informacija italijanskog Skaja glasi da sada Đenova želi u poslednjem trenutku da se umeša i pokvari posao.

16.20 - Nekadašnji reprezentativac Italije Alesio Ćerći posle avanture u Veroni, ima dve nove potencijalne destinacije. Radi se o Spalu i Parmi.

- Poštovani čitaoci, to bi bilo sve od Nikole Stojkovića za danas. Do kraja dana uz vas će biti kolega Marko Protić.

15.59 BLIZU JE: Portugalski novinar Džon Fereira javlja da bi Interov vezista Žoao Mario u narednih nekoliko časova trebalo da postane novi igrač Vulverhemptona. On će postati sedmi Portugalac u timu, a tu je i trener Nuno Espirito Santo.

15.57 - Spal je vrlo blizu dogovora sa Atalantom za pozajmicu napadača Andree Petanje. U ugovoru će postojati i opcija kupovine na 14.000.000 evra, mada postoje informacije da će pozajmica biti na 2.000.000, plus još 12.000.000 opcija.

15.56 - Galatasaraj je pokazao interesovanje za defanzivca Zenita Luisa Neta. Tek se čekaju konkretni potezi.

15.53 - Navijački portal Paris United, inače mestimično dobro upoznat sa dešavanjima u PSŽ, piše da je Inter počeo operaciju dovođenja Anhela Di Marije. PSŽ trenutno traži oko 60.000.000 evra, videćemo da li će se cena smanjiti u međuvremenu.

15.49 ZVANIČNO: Svonsi je doveo Džoela Asora iz Sanderlenda na četvorogodišnji ugovor. Finansijski detalji nisu objavljeni. Transfer je 2.500.000 evra.

15.45 - Desni bek Selte Kevin Vaskez produžio je ugovor sa Seltom do juna 2023. godine.

15.41 ZVANIČNO: Legenda se vratila kući. Vremešni levi bek Masimo Gobi (38) ponovo je igrač Parme, sa kojom je potpisao ugovor na jednu godinu. Gobi je odigrao 159 utakmica za Parmu u periodu od 2010. do 2015. godine, kada je klub otišao u bankrot.

15.38 - Zanimljivost iz Kine – Ramires navodno nije registrovan za drugi deo sezone u kineskoj Superligi. Da li to znači da bi Đengsu konačno mogao Brazilca da pusti u Inter?!

15.33 ZVANIČNO: Samo nekoliko časova pošto su povukli Alesandra Bastonija sa pozajmice u Atalanti, Inter je objavio da je produžio ugovor sa mladim štoperom do juna 2023. godine. Čini se da 19-godišnji defanzivac ima lepu budućnost u Interu.

15.29 - Mediji bliski Napoliju javljaju da su Karlo Anćeloti i Karim Benzema u svakodnevnim kontaktima i da je ideja da obnove uspešnu saradnju iz Reala. Videćemo da li Napoli ima finansijske elemente da angažuje francuskog golgetera. 

15.25 BOMBA: Aleks Sandro je na pragu transfera u Pari Sen Žermen! Iz Francuske stižu informacije da je Sandro dogovorio detalje saradnje. Dobiće ugovor na pet godina i 5.000.000 evra za svaku sezonu.

15.21 ZVANIČNO: Golman Andrea Sekulin je produžio ugovor sa Kjevom do juna 2021. godine, uz opciju automatskog produžetka na još godinu dana.

15.17 - Rimski Korijere javlja da će pregovori Sampdorije i Rome za transfer Gregoara Defrela počeli narednih dana. Defrel se pominjao kao glavna meta Sampa posle odlaska Duvana Zapate u Atalantu.

15.13 - Beznačajna, ali opet možda nekom zanimljiva informacija – Žoržinjov transfer u Čelsi bio je 666. među klubovima iz Liga petice u ovom prelaznom roku...

15.10 - Levante je zainteresovan za desnokrilnog ofanzivca Porta Ernanija. On će najverovatnije otići na jednogodišnju pozajmicu, posle čega će postati slobodan igrač, pošto mu ističe ugovor sa Portom.

15.04 POTVRĐENO: Legendarni Italijan Đanfranko Zola priključiće se stručnom štabu Mauricija Sarija u Čelsiju! Veliki povratak omalenog ofanzivca, koji je obeležio veliku eru Čelsija pre dolaska Romana Abramoviča.

14.58 BLIZU JE: Najnovije vesti iz Holandije kažu sledeće – Dejli Blind je na pragu povratka u Ajaks za 15.000.000 evra. Navodno, Mančester junajted i Ajaks su vrlo, vrlo blizu da postignu dogovor i sve bi moglo da bude rešeno možda čak i u narednih 48 sati. 

14.54 ZVANIČNO: Paragvajski štoper iz Korintijansa Fabijan Balbuena potpisao je za Vest Hem! Transfer je težak 5.000.000 evra, ugovor na tri godine. 

14.45 - Izvinjavamo se na tome što kasnimo, ali konačno smo dobili luft da skucamo tekst o odlasku Leonarda Bonućija iz Milana. Opširnije OVDE.

14.31 Hatem Ben Arfa se nalazi na radaru Rena. Francuski ofanzivac je slobodan u izboru sredine pošto mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom. Zainteresovani su takođe i Sevilja i Olimpik iz Marselja.

14.25 ODBIJENO: Aston Vila je dostavila Stouku ponudu za Džejmsa Čestera na 6.000.000 evra, ali su Potersi jasno stavili do znanja da ona nije dovoljno dobra.

14.20 - Đenova se sprema za rastanak sa Dijegom Laksaltom. Posle odlične sezone Urugvajac je spreman za novo poglavlje u karijeri, a nakon dobrih igara i na Mundijalu u Rusiji, Đenova sigurno ostaje bez mladog Urugvajca. Laksalta jure Lacio, Torino, Roma i Fjorentina, a Đenova traži 20.000.000 evra.

14.14BOMBA: Pari Sen Žermen je spremio novi, prebogati ugovor za Nejmara kako bi se konačno stavila tačka na priče o rastanku posle samo jednog leta! Tako bar tvrdi dnevnik AS. Real je, podsetimo, juče poslao zvanično saopštenje gde se kaže da klub nije zainteresovan da kupi Brazilca. 

14.10 - Atinski AEK počeo je da traži pojačanja za Ligu šampiona, a izbor je pao na Lukasa Bojea (Torino), Mata Jajala (Palermo) i Filipa Malbašića (Tenerife).

14.06 - Zanimljivosti oko Žoržinjovog transfera u Čelsi... Nekoliko britanskih medija objavilo je da je uprava Mančester Sitija besna na Napoli zbog toga što je Žoržinjo otišao na Stamford Bridž. Podsetimo, Siti je imao dogovor sa klubom i igračem za transfer vredan 60.000.000 evra, ali ništa nije bilo potpisano. Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis se nedavno izvinio čelnicima Sitija zbog ovog ispada i priznao da je Žoržinjo sam želeo da ide u Čelsi.

14.02 Enco Zidan, sin legendarnog asa i dojučerašnjeg trenera Reala Zinedina, igraće naredne godine na pozajmici u niželigaškom klubu Rajo Mahaondi.

13.58 Jagoš Vuković i dalje čeka ponude da ide iz Olimpijakosa. On se trenutno nalazi između Turske i Italije, Olimpijakos bi voleo da ga proda, ali kada dobije pravu ponudu. Dosad je bilo nekoliko zainteresovanih klubova, ali nije bilo konkretnih dešavanja.

13.45 - Mladog srpskog golmana Borisa Radunovića trenutno žele Salernitana i Kremoneze. On se vratio u Atalantu upravo sa pozajmice iz Salernitane.

13.34 - Kompletnu priču o dolasku Žoržinja u Čelsi možete pročitati OVDE.

13.24 - Agent Marcela Brozovića govorio je za hrvatsku štampu o tome šta bi moglo da se dogodi ovog leta sa vezistom Intera.
”Marcelo se odlično snašo u Interu. Mogao bi uskoro da produži ugovor sa Nerazurima. Mada, nekoliko klubova iz Premijer lige mogli bi da plate otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra. Ne žurimo nigde, videćemo još šta će se desiti”.

13.15 - Nekadašnji štoper niškog Radničkog Rade Dugalić postao je novi igrač Jeniseja, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

13.05 - ZVANIČNO: Potpisao je Žoržinjo! Uskoro opširnije... 

12.53 - Malo vesti i iz Nemačke. Vezista Frajburga Vinsent Sijero igraće naredne sezone u Sent Galenu na jednogodišnjoj pozajmici.

12.50 - Lester je spremio novi ugovor za Džejmija Vardija! Najbolji strelac Lisica bi mogao da dobije oko 140.000 evra nedeljno. Podsetimo, Lester nudi i novu saradnju Hariju Megvajeru i daje mu 90.000 evra nedeljno, o čemu smo juče pisali.

12.24 - Ukoliko Alison bude otišao iz Rome, prvo ime na spisku potencijalnih zamena definitivno je Alfons Areola! Mladi golman PSŽ već ima usmeni dogovor s Romom za petogodišnji ugovor, uz bogatu proviziju njegovom agentu Minu Rajoli. Ali, ništa se neće realizovati dok se ne reši pitanje Alisona.

12.18 - Inter je zvanično vratio svog defanzivca Alesandra Bastonija sa pozajmice u Atalanti. Inter je polaznika Atalantine škole kupio prošlog avgusta za 8.000.000 evra, plus bonuse, a u Bergamu je trebalo da bude još godinu dana. Pošto se jako dopada Lučanu Spaletiju, postaće uskoro deo Interovog prvog tima. Videćemo koliko će prostora za igru dobiti...

12.15 - Kristal Palas se pridružio Bornmutu u nameri da angažuje napadača Brentforda Olija Votkinsa. Ipak, Brentford ne želi da proda svog mladog golgetera ovog leta i nada se da bi dogodine mogao da zaradi mnogo više novca. Brentford je nedavno odbio ponudu od 12.000.000 evra!

11.57 - Fulam nastavlja da traži pojačanja na tržištu. Posle dovođenja Nicinog tandema Le Maršan – Seri, Fulam sada hoće Meta Targeta iz Sautemptona. Fulam je već imao prvu ponudu na 6.000.000 evra, ali je Sautempton istu glatko odbio. Podsetimo, Target je iza sebe ostavio odličnu sezonu koju je proveo upravo na pozajmici u Fulamu.

11.54 - Evo ga! Kompletna priča vezana za potencijalni transfer Ngoloa Kantea u Pari Sen Žermen. Doduše, sve je još u povoju. Opširnije OVDE.

11.40 - Ako niste još pročitali na našem sajtu, Mino Rajola je viđen u Barseloni pre nekoliko dana. Bio je na sastanku sa čelnicima Barse i ponudio im je opciju da kupe Pola Pogbu! Opširnije OVDE.

11.29 - Idemo dalje, još malo Serije A. Roma je ponudila 6.800.000 evra Boki Juniors za štopera Leonarda Balerdija, javljaju argentinski mediji. Radi se o 19-godišnjem talentovanom štoperu, mladom reprezentativcu Argentine, koji se takođe dobro snalazi i u veznom redu. Monći ga je gledao i tvrdi da je pravi igrač za Vučicu. Njemu treba verovati...

11.25 - Vremešni Alberto Akvliani sprema se za još jednu sezonu u Seriji A, pošto je u pregovorima sa Frozinoneom. Nekadašnji igrač Rome i Liverpula praktično bi mogao da bude doveden bez obeštećenja, pošto Las Palmas nema želju da ga zadrži.

11.22 - Ostajemo još malo u Italiji. Iako je s Ostrva stigla informacija da Liverpul ne želi Alisona, rimska La Republika tvrdi da je Roma dobila pojačanu ponudu upravo s Enfilda i ona glasi – 60.000.000 evra obeštećenje i 10.000.000 evra bonusi. To je za pet miliona više od onoga što je prvobitno nuđeno, a generalno suma koju Roma traži. Videćemo šta će se dalje dešavati...

11.19 - Fjorentina nije odustala od Domenika Berardija! Mada je golgeter Sasuola viđen kao novi igrač Rome, Viola je poslala zvaničnu ponudu na 15.000.000 evra, plus dvojica mladih, neimenovanih igrača, dok Roma traži 30.000.000 evra. Fjorentina bi, zapravo, mogla da dostigne tu sumu kroz prepuštanje ugovora tih igrača... Pregovori se nastavljaju u narednim danima. 

11.11 - Propao je transfer Muse Dembelea u Kinu pošto je zatvoren prelazni rok na Dalekom Istoku, sada su mu vrata Intera širom otvorena. Tu će opet Kinezi umešati svoje prste, pošto Suning planira da investira novac za transfer.

11.06 - Vreme Leonarda Bonućija u Milanu polako ističe. Agent Milanovog kapitena Alesandro Lući proveo je juče više od četiri sata na razgovorima sa direktorskim tandemom Fasone - Mirabeli i navodno postigli dogovor da će se do 21. jula sve tačno znati. Podsetimo, već smo pisali da je Bonući na radaru Čelsija i Pari Sen Žermena. Više OVDE.

11.03 - Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis otkrio je da je Edinson Kavani dobrodošao u Napoliju, ali je dodao da on sigurno neće prvi zvati urugvajskog golgetera. 
"Edinson ima moj broj. Ako hoće, može da me okrene, da umanji potraživanja za platu i da me spoji sa ljudima iz Pari Sen Žermena. Pouzdano znam da bi on voleo da se vrati u Napoli, ali neće moći da dobije ono što zarađuje u PSŽ", jasan je De Laurentis

Kavani je u PSŽ prošle sezone zarađivao čisto oko 130.000 evra nedeljno, zapravo preko 520.000 evra mesečno, odnosno preko 6.200.000 evra godišnje. Dakle, više od 12.000.000 evra bruto. 

10.59 - Žorž Mendeš je viđen u Minhenu! Novinar Havijer Ernandez Bonet, kolumbijski novinar koji je prvi imao vest da Hames Rodrigez ide u Bajern, javlja da je jedan od najmoćnijih menadžera današnjice na sastanku s upravom minhenskog giganta. Tema je opet Hames, odnosno traži se formula kojom bi Bajern trebalo da obriše stavku “pozajmica” i otkupi ugovor kolumbijskog plejmekera od Reala već sada. Podsetimo, Hames je zvanično na pozajmici do narednog leta, a ugovor bi trebalo da bude otkupljen za oko 37.000.000 evra. Sve bi trebalo da bude poznato u narednih nekoliko sati.

10.56 - Krenimo sada i sa pregledom letnje pijace. Radio Monte Karlo, čiji izvori ne greše gotovo nikada, javlja da je Pari Sen Žermen uspostavio kontakte sa Ngoloom Kanteom! Uskoro opširnije...

10.54 - Da li ste znali da je Ante Rebić, inače jedan od najboljih igrača Hrvatske na Mundijalu, cenjen na 50.000.000 evra i da ga želi Mančester junajted? Više OVDE.

10.51 - Naš kolega Darjan Nedeljković bavio se opširnije time šta to povratnik u Crvenu zvezdu Ričmond Boaći može da donese ekipi tokom sezone. Celu priču možete naći OVDE.

10.48 - Kad smo već kod Mauricija Sarija i Čelsija, pogledajte i kakav je detaljni plan novog trenera Čelsija za ovaj prelazni rok. Više OVDE.

10.45 - Pre svega, krenimo sa vestima koje su obeležile ovo subotnje jutro. Pre svega - dolazak Mauricija Sarija u Čelsi! Više detalja možete naći OVDE.

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobar dan! Da li ste spremni za novo celodnevno druženje u našem blogu posvećenom dešavanjima na fudbalskoj pijaci? Subota je, pa ne bi trebalo da bude nekih ozbiljnijih dešavanja, mada je dan već počeo ozvaničenjem Mauricija Sarija na Stamford Bridžu! Sa vama će do 16 časova biti Nikola Stojković, dok će u nastavku dana biti kolega Marko Protić

Pre nego što krenemo, preporučujemo da pogledate dešavanja koja su obeležila jučerašnji dan naći klikom OVDE, ili odlaskom na naš tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2018". 

Ne zaboravite i da smo u celodnevnoj komunikaciji s vama, zato nam pišite - mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo što pre i konkretnije. 

Krećemo!


tagovi

Transferi uživoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara