Vojne bolnice primaju 130 medicinskih tehničara i laboranata

Vojno-zdravstvene ustanove primiće 130 medicinskih sestara, laboranata i farmaceutskih tehničara, ali je neophodno da svi zainteresovani kandidati prvo odsluže vojni rok.
Vojne bolnice primaju 130 medicinskih tehničara i laboranata
Foto: 021.rs
Najviše profesionalnih vojnika sanitetske službe biće zaposleno na Vojnomedicinskoj akademiji, gde mesta ima za 114 medicinskih tehničara.
 
Konkurs za služenje vojnog roka za zainteresovane za posao u vojnom zdravstvu otvoren je do 31. jula. Na konkurs se mogu javiti mladići i devojke koji su završili srednju medicinsku školu i položili stručni ispit. Prijava kandidata je u centru Ministarstva odbrane u opštini stanovanja.
 
Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije Miroslav Vukosavljević kaže da se izlazi u susret i onim kandidatima koji nemaju položen stručni ispit, te da oni prvo nakon odsluženja vojnog roka u vojno-medicinskim centrima stažiraju i polože stručni ispit, pa tek onda potpisuju ugovor za posao.
 
"Obuka kandidata traje šest meseci, kao i svako odsluženje vojnog roka. Vojno stručna obuka traje mesec i po dana, a zatim još toliko traje vojno sanitetska obuka u centru u Nišu", kaže Vukosavljević.
 
Nakon toga kandidati idu u jednu od četiri vojnozdravstvene ustanove na tromesečnu kolektivnu obuku. Po završetku obuke potpisuju ugovor na tri godine i zapošljavaju se u vojno-zdravstvenim ustanovama.
 
Najveći broj njih biće zaposlen na Vojnomedicinskoj akademiji - 114, a ostali će biti raspoređeni u vojnim zdravstvenim ustanovama u Novom Sadu i Nišu, kao i u Centru vojno-medicinskih ustanova Beograd. Vukosavljević kaže da profesionalni vojnici sanitetske službe imaju mogućnost učešća u mirovnim misijama.
 
Na dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se javiti osobe koje su rođene 1989. godine i mlađe.
  • Pupi

    14.07.2018 16:07
    Klonirajte vulina. Posto je bespolan jos lakse. Ne znam ko ce raditi za bedak u tim ustanovama, a ako pocnu ubacivati preko kolena itd onda ce samo dodatno unistiti te ustanove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.