KRAJ: Đoković - Nadal 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8

Novosti online

13. 07. 2018. u 21:09

Najbolji srpski teniser posle spektakularnog meča savladao Rafu i prošao u finale turnira u Londonu

КРАЈ: Ђоковић - Надал 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8

Novak Đoković foto: Tanjug/AP

Kakav spektakl! Finale pre finala i neverovatan tenis viđen je u polufinalu Vimbldona.

Na kraju, posle dva dana, pet setova i jednog od najdužih mečeva ikada Novak Đoković je uspeo da sruši Rafaela Nadala - 6:4, 3:6, 7:6 (11:9), 3:6, 10:8.

- Ne mogu da nađem prave reči. Bio je sjajan meč. Moglo je da ode na obe strane, verovao sam, ali do poslednjeg poena nisam znao da li ću uspeti da pobedim. Uspeo sam sinoć da se naspavam malo, ako se to tako može nazvati. Nije bilo lako smiriti se posle svega toga, ali je na kraju dobro ispalo. Stvarno sam presrećan - rekao je Đoković i dodao da se nada da će Kevin Anderson i on u meču za pehar uspeti da izađu na teren.

Duel sa Južnoafrikancem je na programu u nedelju od 15 sati.



PRVI SET

0:1 - Nadal je servisom otvorio meč. Već na startu su dva velika rivala imala duže razmene udaraca, ali je Rafa posle 30:30 ipak uzeo gem i poveo.

1:1 - Đoković uz jedan izgubljen poen osvaja gem na svoj servis.

1:2 - Treći gem igrao se na razliku. Novak je dva puta dolazio do izjednačenja, ali se nije izborio za brejk loptu. Već sada je jasno da na ovom meču neće biti lakih poena. Španac i Srbin su silovito ušli u polufinalni duel i na terenu se vodi velika borba.

2:2 - Španac je za četiri gema napravio pet neiznuđenih grešaka. To je srpskom teniseru olakšalo posao.

2:3 - Novak je došao do brejk lopte (40:30), ali je posle narednog servisa Nadala poslao loptu u mrežu. Imao je još jednu šansu za brejk, nije je iskoristio, a Rafa je vratio samopouzdanje i osvojio novi gem.

3:3 - Trostruki šampion Vimbldona nije dozvolio Špancu da dođe do brejk lopte, iako je Nadal imao dobru šansu na 40:40.

4:3 - Đoković je oduzeo servis rivalu. Nadal je uzeo samo jedan poen, a Novak uz maestralna četiri napravio brejk.

5:3 - Novak je potvrdio brejk. Rafa će servirati za produžetak prvog seta.

5:4 - Nadal neće olako prepustiti set Noletu. Smanjio je rezultatski zaostatak, ali se Đoković nije preterano trudio da vrati udarce Špancu, kako bi sačuvao snagu za naredni gem.

6:4 - Srpski teniser je fenomenalnu igru krunisao osvojenim setom, bez izgubljenog poena na svoj servis u poslednjem gemu. Posle 47 minuta igre vodi 1:0.

DRUGI SET

0:1 - Novak je u sjajnom ritmu nastavio i u drugom setu. Imao je brejk loptu, ali se Nadal ipak izvukao.

1:1 - Ovo je bio prvi gem na meču da se igralo na razliku, a da je pritom Đoković servirao. Nole je prvi došao do prednosti, a potom servis vinerom i do izjednačenja.

1:2 - Srpski teniser nije iskoristio dve brejk lopte, a Rafa je poveo posle dve neiznuđene greške Novaka.

1:3 - Nadal pravi brejk i kažnjava neiskorišćene prilike Đokovića!

2:3 - Nole odmah vraća ono što je izgubio i serviraće za novo izjednačenje!

2:4 - Sada Španac ponovo oduzima servis srpskom teniseru posle dve brejk lopte i pogođene linije u poslednjem poenu.

2:5 - Prvi reket sveta potvrđuje brejk bez izgubljenog poena.

3:5 - Đoković ovoga puta ne dozvoljava Rafi da mu oduzme servis, ali će Nadal servirati za 1:1 u setovima.

3:6 - Nadal stavlja tačku na drugi set! Novak je imao dve brejk lopte, ali je Španac obe sačuvao dobrim servisima. Potom je došao do set lopte i odmah je iskoristio, za izjednačenje - 1:1.


TREĆI SET

1:0 - Novak osvaja prvi gem na svoj servis u trećem setu.

1:1 Rafa ubedljivo, bez izgubljenog poena osvaja svoj prvi servis gem u nastavku meča.

2:1 As servisom, uz jedan izgubljen poen, Novak zadržava minimalnu prednost.

2:2 Nadal i drugi put u trećem setu osvaja gem s nulom.

3:2 Novak samouvereno, sigurno, bez izgubljenog poena, osvaja peti gem.

3:3 Pripretio je Novak, poveo 0:30, ali je Nadal s tri odlična servisa došao do gem lopte bez igre, a potom je forhend vinerom, posle nešto duže razmene, treći put poravnao rezultat u trećem setu.

4:3 Srpski as osvaja gem uz dva izgubljena poena.

4:4 Servis vinerom, uz jedan izgubljen poen, Nadal osvaja osmi gem u trećem setu.

5:4 Uz jedan izgubljen poen Đoković dolazi nadomak osvajanja trećeg seta. Španac u narednom gemu servira za ostanak u setu.

5:5 Lako je Rafa, kao i Novak malo pre, uz jedan izgubljen poen osvojio 10. gem.

6:5 Novak je osigurao taj-brejk, iako početak gema nije bio najsjajniji. Nadal je poveo 0:30, ali je srpski as uspeo da osvoji naredna četiri poena i odbrani servis.

6:6 Posle nekoliko grešaka na obe strane, Nadal uspeva da odvede treći set u taj-brejk, uz dva izgubljena poena.

7:6 (11:9) Novak je na set od plasmana u finale Vimbldona, ali će za njega morati da se izbori u subotu. Nastavak meča počeće u 14 časova. Novak je duplom servis greškom otvorio taj-brejk, Nadal je imao tri set lopte, od kojih jednu na svoj servis, ali je Đooković uspeo da ih spasi i potom mini brejkom dođe do druge prilike da osvoji set, što mu je ubrzo i pošlo za rukom na sopstveni servis.

ČETVRTI SET

Meč je nastavljen u istim uslovima kao kod prekida, pod zatvorenim krovom iako je u Londonu sunčan dan. Dvoranski uslovi su nešto što u teoriji više odgovara srpskom igraču.

0:1 - Isti ritam i isti intenzitet i posle 14 sati pauze. Fenomenalan prvi gem, Novak je imao dve prilike za brejk, Nadal je uspeo da ih spasi i da dođe do vođstva posle gema koji je trajao skoro 15 minuta!

0:2 - BREJK! Ono što Đoković nije uspeo u prvom jeste Rafa u drugom gemu. Napravio je Španac brejk i uvećao prednost.

0:3 - Španski igrač je znatno agresivniji od momenta kada je spasao brejk lopte. Napada konstantno, pogađa uglavnom iz forhenda i dolazi do osetnijeg vođstva.

1:3 - Prekida Đoković seriju protivnika i osvaja gem bez izgubljenog poena.

2:3 - VRAĆEN BREJK! Uspeo je Đoković odmah da uzvrati i da se vrati u set!

3:3 - Izjednačenje. Vraća se Novak u potpunosti u set, uz samo jedan izgubljen poen dolazi do gema.

3:4 - Sada je Rafa taj koji prekida niz srpskog asa i uzima gem.

3:5 - BREJK! Nadal ponovo oduzima servis Đokoviću, a srpski igrač u besu udara reketom o svoj đon svestan da je mogao da spasi obe brejk lopte...

3:6 - Novak poklonio set Rafi. Neverovatno je šta Đoković nije iskoristio u devetom gemu. Imao je tri "vezane" brejk šanse, potom je prilikom izjednačenja na mreži morao da dođe do četvrte, sve to je propustio i pomogao protivniku da odvede meč u odlučujući set.

PETI SET

1:0 - Dobar početak odlučujućeg seta za Novaka, bez izgubljenog poena dolazi do gema.

1:1 - Ponovo je Đoković imao šansu, prvo 15:30 na servis rivala, pa kod 30:30 priliku da iz bekhenda dođe do brejk šanse, promašio je, pa je Nadal izjednačio.

2:1 - Odlični servisi, as za kraj gema i vođstvo Srbina.

2:2 - Neizvesnost se nastavlja, bez izgubljenog poena Nadal dolazi do izjednačenja.

3:2 - Od 0:15 je Đoković osvojio četiri poena u nizu i još jednim asom došao do gema.

3:3 - Servisima Nadal rutinski dolazi do gema.

4:3 - Sigurna igra u gemovima u kojima servira se nastavlja.

4:4 - Posle serije sigurnih servis gemova Đoković je imao priliku da napravi brejk. Došao je do šanse, ali je fantastičnim servisom Rafa to spasao i potom osvojio gem.

5:4 - Izvukao se Đoković iz neprijatne situacije. Suočavao se sa 15:40 i dve brejk lopte, ali je uspeo da pronađe servis i da potom na mreži dođe do gema kojim prebacuje pritisak na stranu protivnika.

5:5 - Mogao je Novak sve da završi, imao je 0:30, ali je Nadal fenomenalnim servisima uspeo nekako da se izvuče i da produži meč.

6:5 - Đoković uspeva da dobije gem iako je morao da ispravlja odluku linijskog sudije "čelendžom".

6:6 - U prvom poenu 12. gema je Novak promašio iz situacije u kojoj je to delovalo nemoguće. Dalo je to Nadalu dodatni podstrek da produži neizvesnost. Kao što je poznato na Vimbldonu nema taj-brejka u petom setu.

7:6 - Novak bez većih problema osvaja gem i još jednom prebacuje pritisak na Španca.

7:7 - Kad je teško tu je servis. Imao je Đoković 15:30, ali je Nadal pronašao odličan prvi servis i uspeo da spreči nove brejk šanse.

8:7 Spektakularan gem! Prvo je Novak na 15:30 napravio duplu servis grešku i dao Špancu dve brejk šanse. Onda je sjajnim servisima to spasao, pa jednom greškom i sjajnim potezom Rafe došao još jednom u tešku situaciju. Svestan da nema mnogo vremena, napao je i rizik se isplatio. Meč traje više od pet sati...

8:8 - Kakvi poeni i kakav tenis. Zaista je teško rečima opisati šta Đoković i Nadal rade na terenu. Pri rezultatu 15:30 je viđen možda i najlepši poen turnira. Posle toga je Novak ipak došao do brejk lopte, ali je Rafa i to spasao i produžio meč...

9:8 - Neverovatan tenis se nastavlja, Đoković osvaja svoj servis gem.

10:8 - BREJK ZA KRAJ! Počeo je Novak gem idealno, došao do 0:30, a onda se Rafa okliznuo, uspeo brzo da ustane, da stigne lopticu, ali ne i da je prebaci preko mreže. Tri uzastopne meč lopte je imao Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (78)

Marija

14.07.2018. 00:23

@Zlatko - KOji ste vi to narod.Navija za Hr.reprenze.Vi ga pljujete zbog toga.Vise je Nole napraviija za Srbiju nego svi političari vaši.Mi se nikad nebi odrekli našeg Rakitića zato sto sluša cajki i navija za Nolu

zaliv.net

14.07.2018. 01:59

@Zlatko - @Marija , oni pevali ustaske pesme a on navija za njih....koliko ti imas godina 12?

Polka

14.07.2018. 17:44

@Zlatko - On je rekao da ce navijati za vatrene prije nego su pjevali te pjesme koje nisu ni po mom ukusu. O tome treba odlučivati i kažnjavati neko drugi a ne Nole. Pa ne moze on kontrolirati što ce neki pjevati u pijanom stanju. Dajte se vi kontrolirati od svojih negativnih komentara, pa vidite kako je to a kamoli da probate kontrolirati druge. Budite sretni što imate svog predstavnika na takvom turniru dok Hrvati imaju svog na Svjetskom kupu. Malo vam je?

Rmm

13.07.2018. 22:27

Nole se bori kao u najboljim danima. Svaka cast! Nije bitan rezultat. Uzivanje je gledati borbu ovakvih igraca.

Ја Сам Ја

13.07.2018. 22:27

нисам толико за Надала колико проти Новака, црногорци, причају о образу а исти продају за кило ексера...фуј.. цела фамилија му је болесна, на жалост

Саша

13.07.2018. 22:48

Колиндица и ја за истог не можемо навијати, а ни Ноле и ја за исте не навијамо. Мој љубимац је управо изједначио на 1:1. Vamos Rafa!

Утеривач

13.07.2018. 23:36

"Браћо Срби кој е вас познавао ни пакао му неће тешко пасти!" - Слободан Милошевић на путу за Хаг

Miki

14.07.2018. 00:06

Toliko negativnih komentara da je to neverovatno.Do juče ikona a sada?Znate dobro šta je uradio za Srbiju,koliko je škola,vrtića,obdaništa uredila i opremila njegova fondacija,najveći srbski ambasador,pomoći na sve strane i sve za Srbiju a mi njemu ovako.Nije u redu,nije pošteno...

zlaja

14.07.2018. 15:58

@Miki - Misliš li da te itko razumije? Puuuno toga je napravio za vas,a sada ga,zbog njegove ljudskosti i inteligencije napade,ha,kao hrvat navijam za njega,kao i za vašu košarkašku ekipu,kad naša više nije na tom nivou,....Balkan protiv svih....posebni smo

Jelena

14.07.2018. 00:10

e moji srbi.mogu samo da placem zbog vas.pitam se samo kakav smo narod I kako uopste opstajemo kao nacija kada znamo toliko da mrzimo svoje.i bog nas kaznjava Ali zaslepljeni smo od mrznje pa ne vidimo nista.

Jasenovac

14.07.2018. 09:41

@Jelena - Ako iko ne mrzi to su Srbi a trebali bi najviše da mrze s obzirom koliko su im zla naneli ustase i balije! Nemoj da plačeš zbog Srba jer su naše majke isplakale naše zrtve, plači zbog sebe jer niti šta znaš niti šta razumeš!

PODRZAVAJTE GA VI HRVATI

14.07.2018. 09:07

@Miki - Zg - NOLE SE NAS ODRECE, i izda celo pravoslavlje. Zamislite, izabra najgori trenutak, odnosno za hrvate najbolji, i za utakmicu bratskog ruskog naroda protiv ustasluka, Nole se odluci za ustasluk.

Neške

14.07.2018. 00:15

Zašto li ste opterećeni Hrvatima. Oni imaju komplekse, iste kao i vi, a mislite da su vasi kompleksi ok. I Hrvati misle isto, vi ste braća jbt.

zaliv.net

14.07.2018. 02:10

@Neške - U pitanju je "izdaja" i mesanje u politiku od nekoga ko bi trebao znati bolje jer nema 10god...ne mozemo mi svi da odemo u tri lepe iz Srbije i da tamo prosipamo muda za bubrege pricajuci svasta i uvlaceci se svima u zadnjicu kao Nole

* КОМЕНТАР *

14.07.2018. 00:29

Мрзим шпанца али у овом случају разочарање је много веће од мржње, клео сам се у Нолета али ћу сада ипак написати напред Надал!!! Ево доказа како се тешко стечено поверење губи док удариш "ентер" на тастатури!!!

Marko Crni

14.07.2018. 01:06

Bravo Nole! Idemo dalje, znao sam da ces biti opet onaj stari, prvi reket sveta. Ako citas komentare ovih gubitnika, koji pluju na svaki uspeh Srbina ne uzbudj se mnogo. To su osobe zaostale u razvoju. Idemo dalje po novi Grandslem!

Dule Los Angeles

14.07.2018. 06:22

Koji Narod!? Kakva Nacija!? Srecan sam sto vise nisam sa vama. I jos stotine hiljada Srba koji pobegose glavom bez obzira. Srecna je i ova reka koja neprestano tece ka Zapadu. Ostadoste vi negativci! Pamet je napustila Srbiju, a ostali bolesnici, neznalice, neradnici....."Ljudi", pa vi ce te zagaditi Svet! Da li je moguce da su i hrvati i siptari bolji od vas? Od mene i reke koja tece na Zapad nisu! Vi ce te udariti zadnji ekser u mrtvacki sanduk Srbije i u ono sto je od Srba preostalo. Amin!

mmm

14.07.2018. 16:24

@Dule Los Angeles - prijatelju, ovde si ti najnegativniji. ako već toliko mrziš Srbiju i srpski narod, mani nas se. i nama je drago sto nisi sa nama, i skroz nam je ok

pero situacija

14.07.2018. 16:45

@Dule Los Angeles - Jadan si ti Dule. Razmišljao sam o tebi 17 minuta, koliko su trajala 4 gema.Možda ti neko može pomoći, ali ne isplati se. Dobro je za Srbiju što si zdimio. Ma nisi ti kriv, u svakoj vrsti postoje greške.

Dakle

14.07.2018. 16:53

@Dule Los Angeles - Imao bih svašta da kažem i tebi i Duletu,ali vi ste o sebi već rekli sve .U jednom si u pravu . Ja i vas dvoje sigurno nismo isti narod tj. ako ste vi Srbi ja onda nisam . Putuj i ti Hristina i potraži Duleta .Srećno

hristina

14.07.2018. 18:34

@Dule Los Angeles - Dakle ... anonimuse, bice da nisi ti! Svoj patriotizam ne stavljam pod znak pitanja, a sumnjati u patriotizam Novaka Djokovica je ... bogohuljenje(!), u najmanju ruku! PS: Ajde sad, "lupi" mi stotinak no like - da ti bude lakse!

lMiki

14.07.2018. 08:33

Minuse udaraju botovi po naredjenju vrhovnog vodje, ppstoje zakupljene prostorije gde su samo racunari i za svakim po jedan bot koji prate vesti i stvaraju javno misljenje.

hristina

14.07.2018. 12:02

Dezurnim pljuvacima i luzerima, koji bi pasli i vimbldonsku travu, samo da privire, ali nisu ni za to! Sta to vama duguje Novak Djokovic(?), cime ste ga zaduzili(?), pa da vam on polaze racune o tome sta jede, s'kim spava, ko ga trenira, gde ce i kako da zivi, za koga ce da navija?! More, ... nesrecnici, NESrbi, anonimusi, ... ne zanimate ga, ne zna vas i ZNA vas dobro!!! PS: Napred, Novace, i srecno(!) u jos jednom tvom, i samo tvom, susretu sa istorijom! Iz Srbije s'ljubavlju!!!

Ratkom

14.07.2018. 14:22

Toliko je ucini za nas sve sa ovih prostora da mu nemozemo nikada zahvaliti toliko. A to je bar da nas na zapadu znaju da smo vic ili ic pre su izgovarali sa mekim c kao da smo Rusi. Zato bar zbog toga treba da ucutite jer je vise uradio sa svojim rezultatima za nas nego svi koji su bili pre njega. razvali po tom Spaniotu i pokazi mu ko je kralj belog sporta!

Сербона

14.07.2018. 14:26

@а ко си ти несрећни Дуле из Ангелоса. Добром је добро свађе а несрећници мисле да побјећи од себе и прекинути нити са отаџбином је срећа. Ниси причо са псхилогом?, ако већ немаш пријатеља ни домовине?

Није Него

14.07.2018. 14:43

не разумем шта се дешава, одакле оволико негативности за нолета, па сви смо га бодрили увек, не сећам се да је било овако

Boki

14.07.2018. 16:44

@Није Него - U pitanju je bot za glasanje, nisu praviljudi u pitanju. Samo pitanje je ko ga je unajmio.

Фрфљави

14.07.2018. 15:30

Рикнућу од неизвесности... не могу да уживам у мечууууууу

NECE DUSMANI POCRKAT

14.07.2018. 18:36

@hristina - ON JE PRESAO NA NJIHOVU STRANU. Dusmani su zabili klin (kajlu) izmedju Novaka i srpskih navijaca, i to smisljeno da ni CIA nebi bolje uradila i izabrala vreme i mesto. JA NIKAD NOVAKA NECU MRZETI, ali ga takodje nikad nemogu volet kao pre one sramne izjave, da stoji uz one koji pevaju ustaske pesme. Uprkos svemu, zelim mu da osvoji Vimldon, pa nek se on veseli, ako je meni uskratio veselje.

Golub

14.07.2018. 16:40

Ni sad ne treba poleteti, al rekoh u svom prethodnom komentaru da ne treba biti negativan prema čoveku koji se bori. A sve čestitke i njemu i štabu.

Miki - Zg

14.07.2018. 16:40

Ajmo Nole do 13 Grem- slem titule .Ovi jugonostalgičari ,mrzitelji Srbije i svega što je najbolje od Srba ,neka pate i čukaju uzalud .

Posten od rodjenja

14.07.2018. 16:41

Bez obzira na "vatrene" o kojima mi nije jasno sta si hteo da kazes, hvala ti za sve ove teske godine u kojima si bio nevidjena ZVEZDA VODILJA za koju je vredelo ziveti i umreti... DIVAN SI, NEMAM STA DRUGO DA TI KAZEM....

Stefan

14.07.2018. 16:42

Novak Djokovic je najveci i najbolji sportista kojeg je nasa zemlja ikada imala. Velika je sramota kritikovati ga i komentarisati bilo sta u vezi njega. Covek je ponavljam nas najveci sportista a sigurno i jedan od najvecih sportista u celom svetu ikada. Porodican covek, muz, otac, pravi Srbin koji ne mrzi nikoga ali voli i postuje svoje. Pravi covek, svaka mu cast i hvala mu od srca zelim mu sve najbolje u zivotu. Svi koji imaju nesto protiv njega nisu vredni bilo kakvog komentara ni rasprave!

Milivoj Zrnić

14.07.2018. 16:45

Vau, vau....vau! Kakav veličanstven meč! Kakva velika Đokovićeva pobjeda! Sve moje čestitke za Đokovića. Kralj se vratio! Bravo!

Gradjanin

14.07.2018. 16:46

Bravo Nole Srbine....najbolji si na svetu...svi verujemo u tebe....samo tako nastavi i ceo SVET je tvoj...to misli cela SRBIJA....VOLIMO TEEEEE!!!!

Volim Srbiju.

14.07.2018. 16:47

Bravo majstore. Tako se bori za Srbiju i za sebe naravno. Pitam se da li ce “A” reprezentacija neto nauciti kao i rukovodstvo.

Vukica

14.07.2018. 16:54

Hvala Rafi sto nam je vratio Novaka izgubljenog u šumi svojih zabluda. Vraća se istim putem kojim je prolazio dok je postajao to šta jeste. A to znači da mora da pobedi najbolje po ko zna koji put ako stvarno želi da ode korak dalje od njih

St

14.07.2018. 16:55

Ja navijam uvek za noleta, a sto se vas negativaca tice, ma ko vas sisa onda citate pogresne izvestaje u novinama sry

Obilic

14.07.2018. 17:15

Pre neku noc sam u inostranstvu odrzao jednom pljuvacu lekciju da se ne pljuje Srbija kad se nekako ode iz nje nego se i dalje voli i podrzava!Ovaj isto to radi.Izjava za hr mu je bila iz inata prethodnim komentarima koji su dolazili iz Srbije a ticali se njegove igre,stila zivota,treninga i ostalog..

Vatro Marx

14.07.2018. 17:25

Nole dolazi na svoje staro mjesto ,Polako ali sigurno gazi , ustvari mjesto je na samom vrhu gdje i treba da bude.

штагод

14.07.2018. 20:42

бели спорт је за елиту и светски џет сет,све око њега је представа за богате-а Ђоковићев успех(индивидуални)нема никакве везе са вашим малим животима,од како се загрлио са онима који славе смрт мог народа за мене је мулооооооо:)))))

Vatro Marx

14.07.2018. 22:48

Veceras je prikazano na ,tv " A 3 " u Spanjolsku da igrac koji igra za BarcelonuRaketic , u ime svih igraca Hrvatske i u svoje ime pozeleo je Novaku Djokovicu daosvoji finale u Wimbledonu. Kao sto Nolezeli nama da osvojimo svjetsko prvenstvo u Russiju, bez obzira sto su nesuglasice iprotiv Noleta ,tako je u zivo Raketic javiona Spanjolskom.