Capital.ba

Tramp: Ograničićemo uvoz evropskih automobila

13.07.2018. / 8:45

BRISEL,  Američki predsjednik Donald Tramp upozorio je Evropsku uniju da će Sjedinjene Države preduzeti korake i ograničiti ulazak evropskih automobila. 

Kako je istakao, to će se dogoditi ukoliko blok ne bude pravedno postupao prema njegovoj zemlji u bilateralnoj trgovini.

Tramp, koji će ovog mjeseca biti domaćin predsjedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru u Vašingtonu, ponovio je svoj stav da EU tretira Sjedinjene Države nepravedno u trgovini, blokiranjem pristupa američkim farmerima, prenosi Rojters.

“To će se takođe promijeniti i mislim da ćemo to vidjeti, jer 25. jula oni dolaze da započnu pregovore sa mnom. Vidjećemo”, rekao je on na konferenciji za novinare na kraju sastanka lidera NATO-a.

“A ako ne pregovaraju u dobroj vjeri, uradićemo nešto u vezi sa svim onim milionima automobila koji dolaze u našu zemlju i koji se oporezuju po stopi od skoro pa nula odsto, po veoma niskoj stopi… Mislim da je to veoma efikasan način pregovaranja, ali ja ne pregovaram, samo tražim pravičnost za Sjedinjene Države”, poručio je Tramp. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!